Home / Good Life  / Βάψε τα πασχαλινά αυγά σου με υλικά που έχεις στην κουζίνα

Βάψε τα πασχαλινά αυγά σου με υλικά που έχεις στην κουζίνα

easter eggs

Αν και το φετινό Πάσχα είναι πρωτόγνωρο και διαφορετικό για όλους, υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να το νιώσουμε, αλλά και για να στολίσουμε όμορφα και δημιουργικά το σπίτι μας.

Μια ωραία δραστηριότητα που θα χαρούν μικροί και μεγάλοι είναι το βάψιμο των πασχαλινών αυγών και φέτος, περισσότερο από ποτέ, έχουμε το χρόνο να πειραματιστούμε.

Με υλικά που έχουμε στη κουζίνα και κυρίως 100% φυσικά, μπορούμε να δώσουμε όμορφα χρώματα στα φετινά πασχαλινά αυγά μας.

Τα αυγά ιδανικά θα πρέπει να είναι λευκά, για να βγουν πιο έντονα τα χρώματα, όμως αν δεν μπορέσετε τα βρείτε μας κάνουν και τα κλασικά μπεζ.

Βράζεις σωστά τα αυγά, προσθέτωντας στην κατσαρόλα αλάτι και ξύδι. Έπειτα, αφού θα έχεις φτιάξει τα χρώματα με τα υλικά που θα δεις παρακάτω, βάζεις τα αυγά στο ψυγείο για να μουλιάσουν μέσα στις βαφές. Όσο περισσότερο μείνουν τα αυγά μέσα στο χρώμα, τόσο πιο έντονη θα είναι η βαφή τους.

 

Γαλάζια αβγά

Κόβεις ένα κόκκινο λάχανο σε κομμάτια και το ρίχνεις σε 500 ml νερό που σιγοβράζει. Προσθέτεις 2 κ.σ. λευκό ξύδι, αποσύρεις από τη φωτιά και αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Πορτοκαλί αβγά

Ανακατεύεις 4 κ.σ. γλυκιά πάπρικα σε 500 ml νερό που σιγοβράζει. Προσθέτεις 1 κ.σ. λευκό ξύδι, αποσύρεις από τη φωτιά και αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Για πιο ανοιχτό πορτοκαλί, μπορείς να σιγοβράσεις φέτες από 2 καρότα για 15-20 λεπτά, στην ίδια ποσότητα νερού και βέβαια, να προσθέσεις το ξύδι στο τέλος.

 

Ροζ αβγά

Ανακατεύεις 250 ml άλμη από βρασμένα παντζάρια κονσέρβας ή βάζου με 1 κ.σ. λευκό ξύδι και αν τα θέλεις ροζ παλ, αραιώνεις με λίγο νερό. Για πιο έντονο ροζ, κόβεις ένα ωμό παντζάρι σε κομμάτια και το σιγοβράζεις σε 1 λίτρο νερό για 10-15 λεπτά. Προσθέτεις 2 κ.σ. λευκό ξύδι, αποσύρεις από τη φωτιά και το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Πρασινοκίτρινα αβγά

Βάζεις τις φλούδες από 6 κίτρινα (όπως της ποικιλίας Golden Delicious) ή πράσινα μήλα σε 500 ml νερό και σιγοβράζεις για 20 λεπτά. Προσθέτεις 2 κ.γ. λευκό ξύδι και αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Πράσινα αβγά

Σιγοβράζεις 200 γρ. φύλλα από σπανάκι για 20 λεπτά σε 500 ml νερό, προσθέτεις 2 κ.σ. λευκό ξύδι, αποσύρεις από τη φωτιά και αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Κίτρινα αβγά

Διαλύεις 4 κ.σ. σκόνη κουρκουμά σε 500 ml νερό που σιγοβράζει, προσθέτεις 1 κ.σ. λευκό ξύδι, αποσύρεις από τη φωτιά και αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Για πιο απαλό κίτρινο, ετοιμάζεις 500 ml δυνατού ροφήματος πράσινου τσαγιού ή χαμομηλιού, προσθέτεις 2 κ.σ. λευκό ξύδι και αφήνεις το ρόφημα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Μωβ/μπορντό αβγά

Σιγοβράζεις τις φλούδες από 6 κόκκινα κρεμμύδια για 10-15 λεπτά σε 500 ml νερό, προσθέτεις 2 κ.σ. λευκό ξύδι, αποσύρεις από τη φωτιά και αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Καφέ αβγά

Ετοιμάζεις 500 ml δυνατό καφέ φίλτρου ή στιγμιαίο ρόφημα καφέ, προσθέτεις 2 κ.σ. λευκό ξύδι και αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Αφού βυθίσεις τα βρασμένα αβγά στο χρωματισμένο νερό για πολλές ώρες στο ψυγείο, τα αφαιρείς προσεκτικά και τα στεγνώνεις.

 

Καλή επιτυχία!

 

 

 

 

[email protected]

Your Premium Lifestyle Digital Destination! Do you feel the VIBE?