Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Αυτά τα μυστικά θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα

Αυτά τα μυστικά θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα

Αυτά να μυστικά θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα
Και να ξυπνήσετε το πρωί πιο “ζωντανοί” από ποτέ! 

Ο ποιοτικός και επαρκής ύπνος συνδέεται με συναισθήματα όχι μόνο σωματικής αλλά και ψυχικής αποφόρτισης. Όταν ο οργανισμός ξεκουράζεται τότε έχουμε περισσότερη ενέργεια, αισθανόμαστε καλύτερα και κατ΄ επέκτασιν είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι. Με τον τρόπο αυτό έχουμε περισσότερες πιθανότητες να αρπάζουμε κάθε ευκαιρία χαράς μέσα στην ημέρα και να είμαστε περισσότερο ζωντανοί και ευδιάθετοι. 

 

Αυτά να μυστικά θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα

 

Κλείστε τις οθόνες.

Μπορεί μέχρι να σας πάρει ο ύπνος να συνηθίζετε να χαζεύετε φωτογραφίες στο Instagram και στα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όμως το φως που εκπέμπουν οι οθόνες προκαλούν εκνευρισμό και ανησυχία γεγονός που συνεπάγεται δυσκολίες στον ύπνο. Προτιμήστε να ακούτε μουσική πριν πέσετε για ύπνο και να αποδεσμεύετε τα μάτια σας. 

 

 

Αποφύγετε την καφεΐνη και το κάπνισμα. 

Η κατανάλωση καφεΐνης όπως και το κάπνισμα προκαλούν υπερδιέγερση στον οργανισμό με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να χαλαρώσετε και να δυσκολεύεστε να πέσετε για ύπνο. Αποφύγετε λοιπόν τις απογευματινές ώρες να πίνετε καφέ, ενεργειακά ποτά ή αναψυκτικά με καφεΐνη και περιορίστε το κάπνισμα (αν δεν μπορείτε να το κόψετε), καθώς η νικοτίνη είναι διεγερτική ουσία.

 

Αυτά να μυστικά θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα

 

 

Δοκιμάστε τις διατάσεις. 

Οι διατάσεις βοηθούν τους μυς να χαλαρώσουν και εσάς να αποβάλετε την ένταση από το σώμα και το πνεύμα σας. Εκτός από το stretching, το οποίο θα πάρει μόλις 5 λεπτάκια από τον χρόνο σας, μπορείτε να δοκιμάσετε και την μέθοδο χαλάρωσης με τις αναπνοές. Πάρτε βαθιές αναπνοές, με τα μάτια σας κλειστά και προσπαθήστε να απομακρύνετε κάθε σκέψη από το μυαλό σας. Η συγκεκριμένη στρατηγική θα σας βοηθήσει να αποφορτιστείτε και να κοιμηθείτε ευκολότερα. 

 

Κάντε ένα κρύο ντους. 

Το ντους ή το μπάνιο συμβάλλει επίσης στην χαλάρωση των μυών. Τώρα μάλιστα που οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα υψηλές ένα ντους με χλιαρό ή και κρύο νερό θα απομακρύνει τη ζέστη από το σώμα σας και θα σας βοηθήσει να αφεθείτε στην αγκαλιά του Μορφέα νωρίτερα. 

 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!