Home / Wellness  / Health  / Ασβέστιο: Ποια είναι τα οφέλη του για την υγεία;

Ασβέστιο: Ποια είναι τα οφέλη του για την υγεία;

Ανακαλύψτε όσα μπορεί να προσφέρει το ασβέστιο στον οργανισμό σας, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της υγείας.

 

Ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα του οργανισμού μας είναι το ασβέστιο. Από τη στιγμή που γεννιόμαστε, είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε ασβέστιο. Αρχίζουμε τη ζωή μας με το γάλα, συνυφασμένο με το συγκεκριμένο μέταλλο. Ποια είναι όμως τα οφέλη, που μπορεί να προσφέρει στην υγεία μας και από ποιες τροφές μπορούμε να το πάρουμε;

 

 

Το πιο σημαντικό είναι ότι το ασβέστιο δυναμώνει, πιο πολύ από οτιδήποτε, τα οστά και τα δόντια μας. Χτίζουμε γερά οστά και πλήρως ανεπτυγμένα. Αν παίρνουμε τις κατάλληλες δόσεις θα μπορέσουμε να αποφύγουμε την οστεοπόρωση και να κατά πολεμήσουμε την πιθανή εμφάνιση της. Τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί πώς μπορεί να συμβάλλει και στη διατήρηση του βάρους, εμποδίζοντας τη συσσώρευση του λίπους, αλλά πάντα με μέτρο.

 

 

Αποτρέπει την εμφάνιση καρκίνου, καθώς είναι απαραίτητο στοιχείο για μια ισορροπημένη διατροφή. Και εδώ, ωστόσο, πρέπει να τηρείται το μέτρο. Συμβάλλει σημαντικά και στην ενίσχυση της καλής λειτουργίας της καρδιάς. Ιδιαίτερα χρήσιμο είναι για τις γυναίκες, καθώς αντιμετωπίζει το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο. Σε συνδυασμό με την πρόσληψη βιταμίνης D μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη. Μερικές από τις τροφές που είναι πλούσιες σε ασβέστιο: γιαούρτι, σαρδέλες, χυμός πορτοκάλι, σουσάμι, γάλα, σπανάκι, σολομός, κ.α.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.