Home / Family  / Απόκτηση κατοικίδιου: Μάθε αν είσαι έτοιμος

Απόκτηση κατοικίδιου: Μάθε αν είσαι έτοιμος

Απόκτηση κατοικίδιου
Συγκεντρώσαμε όλες τις παραμέτρους που πρέπει να σκεφτείτε πριν προχωρήσετε στην απόκτηση κατοικίδιου.

 

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε εκφράσει κάποια στιγμή στην περίοδο της ζωής μας, την επιθυμία να αποκτήσουμε ένα κατοικίδιο. Όπως σε κάθε ανθρώπινη σχέση η αγάπη τις πιο πολλές φορές δεν είναι αρκετή. Πρέπει να σκεφτείτε καλά αν είστε έτοιμοι να δεσμευτείτε με ένα κατοικίδιο και να το φροντίζετε όπως πρέπει. Από μόνη της η επιθυμία είναι μια καλή αρχή, αλλά αν δε γίνει σωστή ανάληψη ευθυνών, το κατοικίδιο σας δεν θα είναι χαρούμενο. Ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω παραμέτρους που θα αποδείξουν αν είστε έτοιμος ή όχι, για την απόκτηση κατοικίδιου.

 

Αρχικά, κάντε στον εαυτό σας την ερώτηση γιατί πραγματικά θέλετε να αποκτήσετε ένα κατοικίδιο. Θέλετε συντροφιά; Ή αγαπάτε πολύ τα ζώα; Αν όμως απλά λυπηθήκατε να βλέπετε ένα σκύλο ή μια γάτα μόνα τους, θα πρέπει να το ξανά σκεφτείτε. Δώστε μεγάλη βάση στο αν έχετε τον κατάλληλο ελεύθερο χρόνο για να του αφιερώσετε. Πολλές φορές τα κατοικίδια είναι σαν τα μωράκια, θέλουν πολύ φροντίδα. Να τα πλένετε, να τους δίνετε τροφή, να τα πηγαίνετε βόλτα και να τους μαθαίνετε κανόνες συμπεριφοράς. Δείτε αν οι ώρες εργασίας σας συμβαδίζουν με το χρόνο που θέλει ένα κατοικίδιο.

 

 

Δυστυχώς και το οικονομικό κομμάτι διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο. Εξοπλισμοί, κάποια αξεσουάρ, τροφή και κτηνίατρος, εκτός από χρόνο απαιτούν και χρήματα. Επιπλέον, αναρωτηθείτε αν το σπίτι σας είναι κατάλληλα διαμορφωμένο για να φιλοξενήσει ένα ζωάκι, και αν θα αντέξετε τυχόν ζημιές που μπορεί να προκαλέσει στην αρχή. Χρειάζεται υπομονή και αγάπη. Οφείλετε να σκεφτείτε αν αυτή η μακροχρόνια σχέση θα σας κάνει χαρούμενους και αν τα οφέλη είναι περισσότερα από τις υποχρεώσεις. Είμαστε πολύ θετικοί στην υιοθέτηση ή απόκτηση ενός κατοικιδίου, αρκεί να συμβαδίζει με τη σωστή ανάληψη ευθυνών, για να μη μείνει κανένα ζωάκι μόνο του.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.