Home / Good Life  / Απόδραση στα αναζωογονητικά Λουτρά Πόζαρ

Απόδραση στα αναζωογονητικά Λουτρά Πόζαρ

Απόδραση στα αναζωογονητικά Λουτρά Πόζαρ
Λουτρά Πόζαρ: Τα ιαματικά νερά και η επαφή με τη φύση στο προσκήνιο.  

Ένας καταπράσινος παράδεισος, στον νομό Πέλλας, μόλις 13 χλμ από την πόλη της Αριδαίας. Ο λόγος για τα Λουτρά Πόζαρ, γνωστά και ως Λουτρά Λουτρακίου ή Λουτρά Αριδαίας, τα οποία αποτελούν έναν όμορφο προορισμό για μίνι trip και εξόρμηση στη φύση. 

Ό,τι πρέπει για ένα αναζωογονητικό ταξιδάκι το Σαββατοκύριακο, τα Λουτρά Πόζαρ και οι γύρω περιοχές συγκεντρώνουν επιλογές χαλάρωσης και αναψυχής, καλού φαγητού, επαφής με τη φύση και απόδρασης από το αστικό γκρίζο. 

 

Απόδραση στα αναζωογονητικά Λουτρά Πόζαρ

Η ασύγκριτη ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος. 

 

 

Απόδραση στα αναζωογονητικά Λουτρά Πόζαρ

 

 

Must do. 

Εξερευνήστε τα Λουτρά Πόζαρ, περπατήστε με την ησυχία σας, βγάλτε φωτογραφίες και θαυμάστε τους καταρράκτες, την πλούσια βλάστηση και το πράσινο. Κάντε ένα ιαματικό μπάνιο στις φυσικές πισίνες και τις θερμές πηγές, οι οποίες είναι εύκολα προσβάσιμες στους επισκέπτες και απολαύστε στιγμές απόλυτης χαλάρωσης και ευεξίας. 

 

 

Απόδραση στα αναζωογονητικά Λουτρά Πόζαρ

Οι ευεργετικές θερμές πηγές ελκύουν πλήθος επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το νερό στις πηγές είναι σταθερά σε θερμοκρασία 37°C, είναι πόσιμο και θαυματουργό για την υγεία, καθώς συμβάλλει στην καταπολέμηση κυκλοφορικών, αναπνευστικών, ρευματοειδών, γυναικολογικών και δερματολογικών παθήσεων. Βέβαια, στην Λουτρόπολη υπάρχουν και εσωτερικές πισίνες και χαμάμ.

 

 

Η εξωτερική πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων. 

 

 

Η βόλτα στο πλούσιο φυσικό περιβάλλον θα σας βοηθήσει να νιώσετε ευεξία και χαλάρωση μονομιάς. 

Απόδραση στα αναζωογονητικά Λουτρά Πόζαρ

 

Αν αγαπάτε την πεζοπορία, το μέρος προσφέρεται για να την χαρείτε με την ψυχή σας. Απολαύστε περπάτημα, ορειβασία και άλλες αθλητικές δραστηριότητες. Εκεί που περπατάτε στα μονοπάτια μην ξεχάσετε να κάνετε μία στάση και να ακούσετε σιωπηλοί το τρεχούμενο νερό. Αμέσως, θα αισθανθείτε πως απομακρύνεται το άγχος από πάνω σας. Υπέροχη αίσθηση!  

 

 

Πιείτε ένα καφεδάκι αν θέλετε να κάνετε μία στάση και χαρείτε το όμορφο τοπίο! 

 

Απόδραση στα αναζωογονητικά Λουτρά Πόζαρ

Μοναδική θέα στο Καϊμάκτσαλαν. 

 

Μετά από όλες αυτές τις συναρπαστικές δραστηριότητες, ήρθε η στιγμή για φαγητό. Το κοντινό χωριό Όρμα, έχει ταβέρνες με καταπληκτικά πιάτα που δικαιώνουν και τους πιο απαιτητικούς. Μετά το φαγητό κάντε μία βόλτα στη γραφική πλατεία του χωριού, αξίζει! 

 

Απόδραση στα αναζωογονητικά Λουτρά Πόζαρ

 

 

 

Good 2 know.
  • Το Σπηλαιοπάρκο Αλμωπίας είναι το πρώτο και μοναδικό σπηλαιολογικό πάρκο στην Ελλάδα. Βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Βόρας, κοντά στο χωριό Λουτράκι του Δήμου Αλμωπίας και εντός των ορίων των εγκαταστάσεων των Ιαματικών Λουτρών.
  • Περίπου 15 σπήλαια και έγκοιλα έχουν καταγραφεί και ερευνηθεί από το 1990 μέχρι σήμερα. Για αυτό τον λόγο η περιοχή έχει ανακηρυχθεί ως σπηλαιοπάρκο και είναι το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα.
  • Το Λουτράκι είναι τόπος που τηρεί παραδόσεις αιώνων. Η πιο γνωστή από αυτές είναι τα Ποζαρίτικα, που τη διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου “ΤΟ ΠΟΖΑΡ” την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου. 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!