Home / Good Life  / Απόδραση από το αστικό γκρίζο με ένα ταξιδάκι στη Νάουσα

Απόδραση από το αστικό γκρίζο με ένα ταξιδάκι στη Νάουσα

Απόδραση από το αστικό γκρίζο με ένα ταξιδάκι στη Νάουσα
Η πανέμορφη Νάουσα είναι ο επόμενος προορισμός μας για το Σαββατοκύριακο. 

Σε πολύ κοντινή απόσταση από τη Θεσσαλονίκη, η Νάουσα αποτελεί ιδανικό προορισμό για κοντινές εξορμήσεις. Περίπου 93 χλμ από τη συμπρωτεύουσα και με μία διαδρομή με το αυτοκίνητο που δεν ξεπερνά την 75 λεπτά, μπορείτε να απολαύσετε ένα χαλαρωτικό και όμορφο Σαββατοκύριακο ή ολιγοήμερο ταξίδι, με φόντο το πράσινο και την ιστορία. 

 

 

 

Must do.

Η όμορφη πόλη της Νάουσας προσφέρεται για αμέτρητους περιπάτους και βόλτες που θα σας φτιάξουν τη διάθεση. Περιτριγυρισμένη από πράσινο, προσφέρει μία ανάσα ζωής και φυσικής ομορφιάς. Στο κέντρο θα βρείτε ταβερνάκια, καφετέριες και πολλά ακόμη όμορφα σημεία. Ακόμη, μπορείτε να επισκεφθείτε το δημοτικό πάρκο της, ένα από τα πολλά της πόλης, και να θαυμάσετε την περιποιημένη λίμνη με κύκνους, πάπιες και ψάρια. 

 

 

 

Ένας αναζοωγονητικός περίπατος στο Άλσος του Αγίου Νικολάου, αποτελεί ένα ευχάριστο διάλειμμα από το αστικό γκρίζο. Το Άλσος του Αγίου Νικολάου απέχει μόλις 3 χλμ από την πόλη της Νάουσας και είναι ένα εξαιρετικό κέντρο αναψυχής, με σήμα κατατεθέν τις πηγές του ποταμού της Αραπίτσας. Ένα απίστευτο σκηνικό φυσικού κάλλους, με αγέρωχα πλατάνια και πολύ πράσινο, που διαθέτει μεταξύ άλλων αθλητικές εγκαταστάσεις, γραφικά εστιατόρια και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης για να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας σε ό,τι αφορά την την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής. 

 

Απόδραση από το αστικό γκρίζο με ένα ταξιδάκι στη Νάουσα

Απόδραση από το αστικό γκρίζο με ένα ταξιδάκι στη Νάουσα

 

Αν επισκεφθείτε την περιοχή τους χειμερινούς μήνες θα μπορείτε να απολαύσετε και χειμερινά σπορ. Σε απόσταση 17 χλμ από την πόλη, θα βρείτε τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου και το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια, τα δύο ίσως πιο δημοφιλή χιονοδρομικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας. Αν αγαπάτε λοιπόν το σκι και το snowboard ή απλά θέλετε να αποφορτιστείτε σε ένα χιονισμένο τοπίο, η Νάουσα είναι μια σούπερ επιλογή για εσάς. 

 

 

Useful info.
  • Σήμα κατατεθέν της πόλης είναι ο Πύργος του Ρολογιού ή αλλιώς το«Ρολόι» που βρίσκεται μπροστά από το Δημαρχείο. Ακόμη, ξεχωρίζει ο Οβελίσκος που είναι τοποθετημένος στην κεντρική πλατεία της Νάουσας.  
  • Η πόλη φημίζεται για την οινοποιία και το εκλεκτό κρασί της. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το ντόπιο και πολλάκις βραβευμένο κόκκινο κρασί Νάουσα και επισκεφθείτε κάποιο από τα οινοποιεία της για ένα γευστικό ταξίδι. 
  • Στην περιοχή «Ισβόρια» 2 χλμ. από το κέντρο της πόλης βρίσκεται το αρχαιολογικό μνημείο της Σχολής Αριστοτέλους, το «Νυμφαίο της Μίεζας, όπου δίδασκε ο φιλόσοφος. 
  • Στη Νάουσα θα βρείτε 5 μουσεία. Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο, το Λαογραφικό Μουσείο Βλάχων, το Μουσείο Οίνου και Αμπέλου, τη Συλλογή Σιμανίκα και την Έυξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας.  

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το παρακάτω link

www.naoussa.gr

www.sxoliaristotelous.gr

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!