Home / Wellness  / Health  / Αποτοξίνωση από το αλάτι: ποιες τροφές είναι απαγορευτικές

Αποτοξίνωση από το αλάτι: ποιες τροφές είναι απαγορευτικές

Αποτοξίνωση από το αλάτι: ποιες τροφές είναι απαγορευτικές
Τροφές που δεν ξέρουμε πως έχουν πολύ αλάτι. 

Όλοι έχουμε στο μυαλό μας πως τα παστά τρόφιμα ή τα πατατάκια περιέχουν πολύ αλάτι. Υπάρχουν όμως κι άλλες τροφές που δεν φανταζόμαστε πως μας βομβαρδίζουν με αλάτι. Αν προσπαθείτε να ακολουθείτε μία περισσότερο υγιεινή διατροφή, θέλετε να κάνετε αποτοξίνωση και να αποτρέψετε την κατακράτηση υγρών και άλλα ενοχλητικά προβλήματα όπως η αυξημένη πίεση, τότε διαβάστε ποιες τροφές πρέπει είτε να καταναλώνετε με μέτρο είτε να αποκλείσετε από τη διατροφή σας. 

 

 

 

Αρτοπαρασκευάσματα. 

Αρτοπαρασκευάσματα όπως τα κρουασάν, τα κουλουράκια και τα λοιπά αλμυρά παρασκευάσματα είναι πλούσια σε νάτριο. Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε κάποιο τέτοιο συσκευασμένο προϊόν, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα συστατικών. 

 

 

Δημητριακά.

Αν και δεν το έχουμε υπόψιν μας, τα δημητριακά περιέχουν αλάτι σε μεγάλη ποσότητα, με αποτέλεσμα να μας επιβαρύνουν χωρίς να το παίρνουμε είδηση. Τα δημητριακά τύπου κορνφλέικς έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, γεγονός που μας ωθεί να τα καταναλώνουμε με περισσότερη προσοχή και μέτρο. 

 

 

 

Ξηροί καρποί.

Είναι αυτονόητο πως οι αλατισμένοι ξηροί καρποί περιέχουν νάτριο, όμως η το μέγεθος της περιεκτικότητάς τους σε αλάτι μάλλον δεν το έχουμε εντελώς υπόψιν μας. Οι αλατισμένοι ξηροί καρποί είναι μία πραγματική βόμβα αλατιού, καθώς για παράδειγμα 25 γρ αλατισμένων αμύγδαλων περιέχουν 440 mg αλατιού!

 

 

 

 

Έτοιμες σούπες.

Οι έτοιμες σούπες του εμπορίου περιέχουν εξαιρετικά μεγάλες ποσότητες νατρίου που τις κατατάσσουν μάλιστα στα τρόφιμα με πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι. Είναι λοιπόν καλύτερο να φτιάχνετε τις δικές σας σπιτικές σούπες για να ελέγχετε πόσο αλάτι τρώτε και να κάνετε ισορροπημένη διατροφή. 

 

 

 

Έτοιμες σος και σάλτσες. 

Οι διάφορες σος, σάλτσες και τα ντρέσινγκ σαλάτας του εμπορίου είναι γενικά επιλογές που πρέπει να αποφεύγουμε. Μπορεί να είναι νόστιμα και μας βγάζουν από τον κόπο πολλές φορές, όμως περιέχουν πάρα πολύ αλάτι. Προτιμήστε να φτιάχνετε στο σπίτι σας τις δικές σας σάλτσες με φρέσκα υλικά και προσέχετε την ποσότητα αλατιού που βάζετε σε αυτές. 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!