Home / Wellness  / Health  / 4 λόγοι για να κάνετε αποτοξίνωση από τον καφέ

4 λόγοι για να κάνετε αποτοξίνωση από τον καφέ

4 λόγοι για να κάνετε αποτοξίνωση από τον καφέ
Αποτοξίνωση από τον καφέ- Τα οφέλη

Η καφεΐνη παρόλο που έχει κάποιες ευεργετικές συνέπειες στον οργανισμό, μπορεί να προκαλέσει και κάποια προβλήματα. Αν αισθάνεστε πως οι καφέδες που πίνετε καθημερινά ξεπερνούν τον φυσιολογικό αριθμό πιθανόν να έχετε εθιστεί στον καφέ. Αν πάλι παρατηρείτε πως η επίδραση της καφεΐνης τείνει να μειώνεται και χρειάζεστε παραπάνω φλιτζάνια για να ξεκινήσετε την μέρα σας, τότε μάλλον έχει έρθει η ώρα να κάνετε αποτοξίνωση από τον καφέ.

Πολλοί είναι εκείνοι που αποφασίζουν να απομακρύνουν τον καφέ από την καθημερινότητά τους και να τον αντικαταστήσουν με άλλα ροφήματα που θα τους γεμίζουν ενέργεια, όπως το πράσινο ή το μαύρο τσάι. Άλλοι πάλι, εξαναγκάζονται να τον περιορίσουν κατόπιν εντολής γιατρού ή προβλημάτων υγείας. Σε όλες τις περιπτώσεις η αποτοξίνωση από τον καφέ έχει πολλές θετικές συνέπειες και οφέλη για τον οργανισμό. Ποιες είναι αυτές:

Καλύτερος ύπνος.

Καθώς η επίδραση της καφεΐνης μπορεί να διαρκέσει από 4 έως και 6 ώρες, είναι ικανή να οδηγήσει στην αυπνία και να επηρεάσει σημαντικά την ποσότητα και ποιότητα του ύπνου. Η υψηλή ποσότητα καφεΐνης στον οργανισμό, σας εμποδίζει να κοιμηθείτε ακόμη και αν αισθάνεσθε πραγματικά κουρασμένοι. Με τον τρόπο αυτό δεν αναπληρώνετε ποτέ τις ώρες ύπνου που σας είναι απαραίτητες και αισθάνεσθε μονίμως κουρασμένοι.

Μείωση του άγχους.

Η καφεΐνη σε μεγάλες ποσότητες εντείνει το αίσθημα άγχους και μπορεί να προκαλέσει νευρικότητα και ευερεθιστότητα. Καθώς η καφεΐνη διεγείρει τα επινεφρίδια, αυξάνει τα επίπεδα στρες στον οργανισμό με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε πιο ανήσυχοι. Αντίθετα η μείωση πρόσληψης καφεΐνης, μετριάζει τα επίπεδα στρες και νευρικότητας.

Σταθεροποίηση της διάθεσης.

Εκτός από τα αισθήματα άγχους και νευρικότητας, η αποτοξίνωση από τον καφέ έχει θετικά οφέλη και στην διάθεση. Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως οι επιδράσεις του καφέ επηρεάζουν άμεσα την διάθεση. Πιο συγκεκριμένα οι πολλοί καφέδες μπορεί να μας κάνουν να εκνευριζόμαστε πιο εύκολα χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος.  Ακόμη, όταν οι επιδράσεις της καφεΐνης φθίνουν είναι σύνηθες να αισθανόμαστε νωθροί και ξαφνικά πολύ κουρασμένοι.

Βελτίωση της διατροφής.

Η καφεΐνη δεν υπάρχει μόνο στους διάφορους τύπους καφέ αλλά και σε πολλά αναψυκτικά, ενεργειακά ποτά και άλλα ροφήματα του εμπορίου που σε μεγάλες ποσότητες, είναι βλαβερά για τον οργανισμό. Τα προϊόντα που περιέχουν καφεΐνη περιέχουν και συντηρητικά ή τεχνητά γλυκαντικά και άλλες ουσίες, που καλό είναι να αποφεύγονται σε μια υγιεινή διατροφή.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!