Home / Famous Talks  / Αναστασία Τσιλιμπίου: H πρωταγωνίστρια του “Κομάντα και Δράκοι” επιστρέφει στις μεγάλες της αγάπες

Αναστασία Τσιλιμπίου: H πρωταγωνίστρια του “Κομάντα και Δράκοι” επιστρέφει στις μεγάλες της αγάπες

Το φωτεινό της πρόσωπο μας είναι γνώριμο από πολύ παλιά, όπως ακριβώς και το ταλέντο της, το οποίο διαφάνηκε από μικρή ηλικία. Το ντεμπούτο της στην υποκριτική έγινε στα δέκα της, όταν πρωταγωνίστησε στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Για την καρδιά ενός αγγέλου», πλάι σε καταξιωμένους ηθοποιούς, ενώ λίγα χρόνια αργότερα μας “μάγεψε” για μία ακόμη φορά στον ρόλο της μικρής Μαρίας, στο πολυαγαπημένο “Νησί”, την τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος της Victoria Hislop. Η Αναστασία Τσιλιμπίου μεγάλωσε όμορφα και δε σταμάτησε να κυνηγάει όλα όσα αγαπάει.

Το ταλέντο της, μάλιστα, “ταξίδεψε” μέχρι τη γειτονική Τουρκία, με τη συμμετοχή της σε μία από τις μεγαλύτερες τουρκικές, τηλεοπτικές επιτυχίες. Με αφορμή τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στη νέα, πολυαναμενόμενη σειρά του MEGA, “Κομάντα και Δράκοι”, κάνει τη δική της αναδρομή στα παιδικά της χρόνια, και μας αποκαλύπτει πτυχές του εαυτού της. 

 

 

Βρέθηκες από την ηλικία των πέντε στον χώρο του θεάματος, μέσα από φωτογραφίσεις και παιδικό modeling, ενώ στη συνέχεια πρωταγωνίστησες σε δύο άκρως επιτυχημένες ελληνικές σειρές, «Για την καρδιά ενός αγγέλου» και «Το Νησί». Νιώθεις ότι, ίσως, έπεσες από πολύ νωρίς στα βαθιά και στερήθηκες την παιδική ανεμελιά; Πώς κατάφερες να κρατήσεις τις ισορροπίες;

Ό,τι έκανα από μικρή το έκανα με πολλή χαρά και διάθεση. Ποτέ δεν υπήρξαν στιγμές, που ένιωσα ότι έπρεπε να κάνω κάτι. Ήμουν τυχερή που με στήριξαν οι γονείς μου από την αρχή, και φρόντισαν να μην χάσω τίποτα από την παιδική μου ηλικία. Μάλιστα, οι δουλειές αυτές μου πρόσφεραν ενδιαφέροντα παιδικά χρόνια, που σίγουρα δε θα ξεχάσω ποτέ και είμαι πολύ ευγνώμων για αυτά.

 

 

Η σειρά «Το Νησί», η τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου της Victoria Hislop, ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές σειρές μέχρι σήμερα, με ένα πλούσιο και σημαντικό καστ ηθοποιών. Πώς νιώθεις για αυτή τη συμμετοχή; Ήταν για εσένα  μία πρόκληση και τι αγάπησες πιο πολύ στον ρόλο της Μαρίας;

Η συμμετοχή μου στο “Νησί” ήταν σίγουρα ένας από τους σημαντικούς λογους, που αποφάσισα ότι το επάγγελμα του ηθοποιού ειναι κάτι που θέλω να εξελίξω στο μέλλον. Είμαι πολύ τυχερή που έχω αυτή τη δουλειά στο βιογραφικό μου, ενώ η συνεργασία μου με όλους αυτούς τους αξιόλογους ανθρώπους, σίγουρα με γέμισε με σημαντικά εφόδια και με βοήθησε στο να εξελιχθώ σε αυτό που είμαι τώρα.

 

 

Στα 18 σου επιλέχθηκες για το ρόλο της σουλτάνας Κιοσέμ στην ομώνυμη τουρκική σειρά και μετακόμισες για κάποιους μήνες στην Τουρκία. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία και πόσο εύκολα εγκλιματίστηκες στα νέα δεδομένα; Υπήρξε κάτι που δυσκόλεψε πολύ κατά την παραμονή σου;

Η δουλειά μου στην Τουρκία ήταν και θα ειναι σίγουρα, εξίσου, αξέχαστη. Έμαθα πολλά και ωρίμασα σαν ηθοποιός και άνθρωπος. Μπήκα σε διαφορετικό περιβάλλον και κουλτούρα, άνοιξαν οι ορίζοντές μου. Εγκλιματίστηκα πολύ εύκολα, μιας και το περιβάλλον μου ήταν άκρως φιλικό και όμορφο, και δεν έζησα καμία δυσκολία κατά την παραμονή μου. Μάλιστα, σχεδόν κάθε χρόνο από τότε, ένα ταξίδι στη Κωνσταντινούπολη αποτελεί προτεραιότητά μου, ενώ ακόμα έχω  αρκετούς φίλους εκεί.

 

 

Θα μπορούσες να μείνεις μόνιμα στην Τουρκία ή σε μια άλλη χώρα για επαγγελματικούς λόγους;

Πάντα ήθελα από μικρή να καταλήξω στην Αμερική. Ήταν και ειναι ένας στόχος, που θέλω να πραγματοποιήσω στο μέλλον. Βέβαια, με όσα έγιναν τελευταία στον κόσμο με την πανδημία, συνειδητοποίησα ότι θα ήθελα να αφήσω την ζωή για λίγο, να με πάει αυτή εκεί που θέλει. Σίγουρα, τον στόχο μου δεν τον ξεχνάω και ξέρω ότι με κάποιον τρόπο θα βρεθώ εκεί!

 

Εκτός από την τηλεόραση, έχεις διαγράψει ήδη τη δική σου πορεία και στο θέατρο: «Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν», «Το σκλαβί», «Διονυσιακή Νύχτα, «Playing Gods»,  «Λωξάντρα. Στο δίλημμα θέατρο ή τηλεόραση, τι θα απαντούσες; Τι απολαμβάνεις στο καθένα περισσότερο;

Το καθένα, όπως σίγουρα έχουν πει αρκετοί συνάδελφοι, έχει τη δίκη του μαγεία. Εγώ μεγάλωσα με την τηλεόραση και σίγουρα σε αυτήν έχω μια παραπάνω αδυναμία. Παρ’ όλα αυτά θα ήθελα να μην βάζω ταμπέλες στον εαυτό μου και να δοκιμάζω τα πάντα.

 

 

Φέτος θα πρωταγωνιστήσεις σε μία από τις πιο πολυαναμενόμενες νέες σειρές του MEGA, «Κομάντα Και Δράκοι». Μίλησέ μας για τον ρόλο σου και ποιες οι εντυπώσεις που έχεις ήδη αποκομίσει από τη συμμετοχή σου;

Η σειρά αυτη αποτελεί κάτι πολύ ενθουσιώδες και καινούριο για τα ελληνικά δεδομένα. Είναι κάτι που σίγουρα θα συναρπάσει το ελληνικό κοινό, και ανυπομονώ πραγματικά να ζήσει και εκείνο αυτη την εμπειρία μαζί μας. Έχω τη χαρά να ξανασυνεργάζομαι σε αυτήν τη δουλειά με τον σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη, με τον οποίο βρεθήκαμε πρώτη φορά στο σετ της σειράς «Το Νησί», οπότε αυτό με κάνει ακόμα πιο ευγνώμονα για τη συμμετοχή μου, μιας και γίνεται με πολλή αγάπη σε αυτό που κάνουμε.

 

 

Είσαι ένα νέο κορίτσι, που πριν λίγο καιρό μοιράστηκες τις ανησυχίες σου γύρω από την ακμή, την οποία είχες αντιμετωπίσει. Δυστυχώς, τα social media προωθούν σχεδόν κατά κανόνα αψεγάδιαστα πρότυπα ομορφιάς. Ένιωσες ότι ήταν ευθύνη σου να δείξεις τη δική σου αλήθεια;

Προσπαθώ στα social media να είμαι όσο πιο αληθινή γίνεται. Να είμαι κι εγώ ένας μέσος χρήστης και όχι ένα επώνυμο πρόσωπο. Προσπαθώ να θυμίζω στο κοινό μου ότι κι εγώ έχω ανασφάλειες, φοβίες και καθημερινες συνήθειες, και να μην είμαι πάντα τέλεια και αψεγάδιαστη.

 

 

Και μιας και μιλήσαμε για social media… Το instagram account σου μετρά 265 χιλ. followers, με μία ιδιαιτέρως ενεργή συμμετοχή από πλευράς σου. Τι είναι αυτό που επιθυμείς να επικοινωνήσεις και να μοιραστείς;

Να είμαστε ευγενικοί μεταξύ μας. Να μη “σπέρνουμε” αρνητικά σχόλια και μίσος σε κόσμο που δεν ξέρουμε. Να αναπτυσσόμαστε για να αποφεύγουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές, και να αγαπάμε τον εαυτό μας, για αυτό ακριβώς που είναι.

 

 

Η περίοδος του εγκλεισμού τι σήμαινε για εσένα; 

Προσωπική ανάπτυξη. Είχα την ευκαιρία να αντιμετωπίσω τον εαυτό μου και να εκτιμήσω πολλά. Δούλεψα πάνω σε εμένα και πιστεύω ότι άλλαξαν αρκετά. Δε θα κρύψω ότι με κούρασε η δεύτερη χρονιά καραντίνας, αλλά υποστηρίζω πολύ το να σεβόμαστε τους γύρω μας και να έχουμε συλλογική νοοτροπία. Να μην κοιτάμε, δηλαδή, μόνο τον εαυτό μας.

 

 

Εκτός από την τηλεοπτική σειρά, υπάρχει κάτι άλλο στα σκαριά, που θέλεις να μοιραστείς μαζί μας;

Είμαι σε μια όμορφη περίοδο, κάνω γυρίσματα στην πανέμορφη Κρήτη για τη σειρά «Κομάντα και Δράκοι». Ανυπομονώ κι εγώ να δω τι θα προκύψει τους επόμενους μήνες, και είμαι σίγουρη ότι θα έρθουν όμορφα πράγματα για εμένα!

 

Brief Q&A

Η δική μου ευτυχία: Να κάνω τους αγαπημένους μου ανθρώπους χαρούμενους

Aγαπημένο μου αντικείμενο: Το αγαπημένο μου κολιέ

Aγαπημένη ελληνική και τουρκική λέξη: “Αγάπη” για ελληνική λέξη και “Asla” για τουρκική

Δεν ζω χωρίς: Το να είμαι καλα με εμένα είναι το μυστικό για μια ήρεμη ζωή

Aυτό το καλοκαίρι: Θέλω να περνάω τόσο καλά, που να πονάνε τα μάγουλά μου από το γέλιο. Να ζω όσο περισσότερο μπορώ την κάθε στιγμή!

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath