Home / Good Life  / Ανακαλύψτε τα μοναδικής ομορφιάς νησιά Lofoten

Ανακαλύψτε τα μοναδικής ομορφιάς νησιά Lofoten

Ανακαλύψτε τα μοναδικής ομορφιάς νησιά Lofoten
Τα νησιά Lofoten και 4+1 χρήσιμα infos που θα θέλατε να μάθετε για αυτόν τον υπέροχο προορισμό.

Τα νησιά Lofoten είναι ένα αρχιπέλαγος στην επαρχία Nordland της Νορβηγίας, στην οποία και ανήκουν. Ένα μέρος εξαιρετικής ομορφιάς που αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν την περιπέτεια και τα ταξίδια για εξερεύνηση και θέλουν να θαυμάσουν από κοντά τη φύση και τα άγρια τοπία της.

 

Ανακαλύψτε τα μοναδικής ομορφιάς νησιά Lofoten

 

 

1.Ο καιρός εδώ είναι πραγματικά απρόβλεπτος. Μπορεί να βρέχει και να είναι σκοτεινά και μετά από 10 μόλις λεπτά να έχει μία καταπληκτική λιακάδα.

 

Ανακαλύψτε τα μοναδικής ομορφιάς νησιά Lofoten

Το διάσημο τουριστικό αξιοθέατο Hamnøy είναι ένα παραδοσιακό ψαροχώρι στα νησιά Lofoten. Δείγμα της τοπικής αρχιτεκτονικής τα κόκκινα, ξύλινα σπίτια rorbu, τα οποία αποτελούσαν -όπως και σήμερα- τις καμπίνες των ψαράδων. Το έντονο χρώμα τους δημιουργεί καταπληκτική αντίθεση στο παγωμένο λευκό τοπίο τον χειμώνα.

Το ψαροχώρι Hamnøy σε διαφορετική, εξαιρετικά εντυπωσιακή στιγμή. Το Βόρειο Σέλας ξεπροβάλλει και μάς θυμίζει πως η φύση μάς προσφέρει συγκλονιστικά θεάματα.

 

 2. Σε αυτά τα νησιά μπορεί ο ταξιδιώτης να απολαύσει το Βόρειο Σέλας. Ένα θέαμα που φωτίζει τον νυχτερινό ουρανό με ξεχωριστούς χρωματισμούς, με κυριότερο χρώμα το λευκό.

Μάλιστα σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση των Νορβηγών το Βόρειο Σέλας είναι γριές ανύπαντρες γυναίκες στον ουρανό που χορεύουν κουνώντας τα λευκά μαντήλια τους. Τον περασμένο αιώνα οι κάτοικοι πίστευαν πως το Σέλας ερχόταν να πάρει τις ανύπαντρες γυναίκες που είχαν ήδη γεράσει.

 

Ανακαλύψτε τα μοναδικής ομορφιάς νησιά Lofoten

Μπορεί κανείς να θαυμάσει το Βόρειο Σέλας εκτός από την Νορβηγία, στη Σουηδία, τη Φινλανδία, την Ισλανδία, τη Σκωτία, την Αλάσκα, τον Καναδά και τη Γροιλανδία.

 

3. Αν αγαπάτε τις υπαίθριες και πιο extreme δραστηριότητες τα νησιά Lofoten θα σας ανταμείψουν. Οι επιλογές των επισκεπτών είναι πολλές, από πεζοπορία, ορειβασία, ποδηλασία, σκι, ψάρεμα και καγιάκ μέχρι τοξοβολία και νυχτερινό golf.

 

Ανακαλύψτε τα μοναδικής ομορφιάς νησιά Lofoten

 

4. Αν έχετε ως χόμπι τη φωτογραφία, τότε εδώ είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς. Η φύση ξεδιπλώνεται και αποκαλύπτει όλο της το μεγαλείο, προκαλώντας συγκινήσεις.

 

Η εξωπραγματική γοητεία του τοπίου.

 

5. Στα μαγικά αυτά νησιά ο ήλιος δεν ανατέλλει από τις 4 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου και δεν δύει από τις 25 Μαΐου έως τις 17 Ιουλίου.

 

Καλοκαιρία στο φιόρδ Trollfjord

 

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερες ενδιαφέρουσες και χρήσιμες πληροφορίες για τα ατίθασα νησιά Lofoten στο επίσημο site τους, www.lofoten.info, καθώς και στο www.visitnorway.com.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!