Home / Famous Talks  / Αλέξανδρος Λαμπρίδης: “Το ροκ είναι ο πιο σωστός τρόπος ζωής!”

Αλέξανδρος Λαμπρίδης: “Το ροκ είναι ο πιο σωστός τρόπος ζωής!”

lampridis alexandros
Ο Αλέξανδρος Λαμπρίδης μας παρασύρει καθημερινά σε ροκ μουσικά μονοπάτια μέσα από τη συχνότητα του 1055 Rock και υποστηρίζει πως “το ροκ είναι ο πιο σωστός τρόπος ζωής!”.

 

Ο Αλέξανδρος Λαμπρίδης φαίνεται πως γεννήθηκε για να βρεθεί πίσω από ένα μικρόφωνο. Από πολύ μικρός, σε ηλικία μόλις επτά ετών, έκανε το πρώτο του ραδιοφωνικό σποτάκι. “Ήταν το 2002, όταν ο Αλέξης Αναστασιάδης (aka Άθλιος Γιος) με έβαλε να εκφωνήσω ένα σποτ για τον 1055 RockΘυμάμαι πως έλεγε ‘στο σχολείο δεν ακούμε 1055 Rock, γιατί δεν μας αφήνει η δασκάλα μας”, όπως θα μου πει.

Η επαγγελματική του ενασχόληση με το ραδιόφωνο ήρθε μετά την ολοκλήρωση των σπουδών και των στρατιωτικών του υποχρεώσεων. “Άρχισα να ασχολούμαι ενεργά με το εμπορικό κομμάτι και το production του 1055 Rock. Έναν χρόνο μετά ξεκίνησε και η πρώτη μου εκπομπή”, θυμάται ο Αλέξανδρος, για να καταλήξει πως “επέλεξα το ραδιόφωνο κι εκείνο εμένα”.

 

Τι είναι αυτό που σε γοητεύει στο ραδιόφωνο;

Δεν υπάρχει κάτι που να μην με γοητεύει σε αυτό. It’s a dream job! Δουλεύεις με τη μουσική και κάθε μέρα μιλάς με διαφορετικούς ανθρώπους για χίλια διαφορετικά πράγματα.

 

Ο 1055 Rock φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της λίστας των αγαπημένων ραδιοφώνων της Θεσσαλονίκης. Εσύ, πού αποδίδεις αυτήν την επιτυχία;

Νομίζω ότι η σωστή απάντηση είναι πως αγαπάμε πάρα πολύ αυτό που κάνουμε και είμαστε όλοι ενωμένοι.

 

alex rock

Ο Αλέξανδρος Λαμπρίδης είναι στον “αέρα” του 1055 Rock, καθημερινά, από τις 16:00 ως τις 19:00.

 

Ποια στιγμή πίσω από το μικρόφωνο σου έχει μείνει αξέχαστη;

Η πρώτη μου εκπομπή. Είχα κάνει προετοιμασία μία ολόκληρη εβδομάδα για εκείνη τη στιγμή. Από ό,τι φάνηκε, όμως, δεν ήταν αρκετή για να με κάνει να μην τρέμω ολόκληρος. Για κάποιον περίεργο λόγο, η εκπομπή πήγε καλύτερα από ό,τι φανταζόμασταν. Τη δεύτερη φορά που βγήκα στον αέρα ένιωθα σαν να έκανα εκπομπές χρόνια.

 

Η αμεσότητα του ραδιοφώνου δεν αφήνει περιθώρια για λάθη, ωστόσο αυτά συμβαίνουν σε οτιδήποτε “ζωντανό”. Πώς αντιμετωπίζεις τα ευτράπελα;

Με γέλιο. Αν κάνω σαρδάμ, ο πρώτος που θα με κοροϊδέψει είμαι εγώ. Μπορεί να κάνω σαρδάμ και να κάθομαι και να με κοροϊδεύω στον αέρα για ένα λεπτό.

 

Πώς βλέπεις τη σύγχρονη ελληνική ροκ σκηνή; Ποιους εκπροσώπους της έχεις ξεχωρίσει και γιατί;

Η ελληνική ροκ σκηνή έχει εξελιχθεί και το επίπεδο πλέον είναι πολύ ψηλά. Πολλοί και διαφορετικοί ήχοι, με ποιοτικές παραγωγές και γενικά ποιοτικό αποτέλεσμα. Τα συγκροτήματα που έχω ξεχωρίσει είναι οι Planet of Zeus, 1000 mods, Vodka Juniors και 63high.

 

 

Πώς βιώνεις εσύ την πανδημία; Είναι για σένα μια διέξοδος η επικοινωνία με τους ακροατές σου και τι εισπράττεις από αυτήν την “επαφή”;

Η πανδημία είναι δύσκολη για όλους μας. Εγώ προσωπικά δεν επέτρεψα στον εαυτό μου να πέσει ψυχολογικά. Δεν τα κατάφερα και πολύ καλά. Υπήρξαν -και θα υπάρξουν κι άλλες- στιγμές που ήταν -και θα είναι- δύσκολες. Αυτό που κάνω για να με ανεβάσει είναι κι αυτό που προτείνω σε όλο τον κόσμο. Κοιτάζω μπροστά, σε αυτά που θέλω να έρθουν, και κάνω υπομονή.

Η επικοινωνία με τους ακροατές είναι σίγουρα μια διέξοδος από την όλη κατάσταση. Ταυτόχρονα, όμως, είναι μια διέξοδος η οποία μπορεί να είναι πολύ θετική, αλλά και πολύ αρνητική. Η διάθεσή μου θα ανέβει με ένα ευχάριστο μήνυμα. Με ρίχνει, όμως, ψυχολογικά, όταν ένας ακροατής μου μεταφέρει ότι δεν αντέχει άλλο.

 

Τώρα, που περνάς περισσότερο χρόνο στο σπίτι, πώς γεμίζεις τη μέρα σου;

Δυστυχώς ή ευτυχώς, από τη μέρα που ξεκίνησε η πανδημία δεν έχω σταματήσει να δουλεύω. Οπότε το σπίτι μου με βλέπει τις ίδιες ώρες που με έβλεπε και πριν την πανδημία.

 

Τι σου έχει λείψει περισσότερο τον τελευταίο χρόνο;

Μου έχουν λείψει τα ταξίδια, οι συναυλίες, η ελευθερία, τα ξενύχτια στα αγαπημένα μου μαγαζιά της πόλης. Να μην φοβάμαι να αγκαλιάσω έναν άνθρωπο. Για να μην σε κουράζω, μου έχει λείψει η καθημερινότητα που είχα πριν τον Covid.

 

Εκτός από τη μουσική, μεγάλη σου αγάπη είναι και το skateboard. Αυτή είναι που σε οδήγησε και στη δημιουργία του brand Holy;

Το παιδικό μου όνειρο ήταν να έχω τη δική μου εταιρεία skate. Όταν ήμουν μικρός, είχα κάνει μια λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνω για να είμαι περήφανος ως έφηβος. Η Holy Corporation ήταν ένα από αυτά. Το γεγονός ότι αυτή η εταιρεία έγινε μαζί με τον Γεράσιμο Αβραμίδη, τον άνθρωπο που δημιούργησε την skate σκηνή στην Ελλάδα, με τιμά απίστευτα πολύ!

 

skate

 

Τελικά, το ροκ είναι τρόπος ζωής;

Το ροκ είναι ο πιο σωστός τρόπος ζωής!

 

Η “Playlist” του Αλέξανδρου
3 κομμάτια που σου έχουν “κολλήσει” αυτήν την περίοδο

Offspring – Let the bad times roll,  The ingredients – Απέναντι στον όχλο, Arcade fire – No cars go

3 αγαπημένες μπάντες

Beatles, Offspring, Killers

Η τελευταία συναυλία που παρακολούθησες

Προσπαθώ πάνω από 10 λεπτά να θυμηθώ ποια είναι η τελευταία συναυλία που έχω δει, αλλά πραγματικά δεν μπορώ. Νιώθω λες και έχουν περάσει πέντε χρόνια! Πάντως, η τελευταία φωτογραφία που βρήκα στο κινητό μου από συναυλία είναι από τους Bad Movies στον πολυχώρο “WE”.

Η πρώτη συναυλία που θα ήθελες να παρακολουθήσεις μόλις… ελευθερωθούμε

63High & Vodka Juniors στο 8ball. “Οικογενειακά”!

 

Ο Αλέξανδρος Λαμπρίδης είναι στον “αέρα” του 1055 Rock, καθημερινά, από τις 16:00 ως τις 19:00.

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin