Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Αδυνατίστε πριν τα Χριστούγεννα!

Αδυνατίστε πριν τα Χριστούγεννα!

4 tips για να χάσετε βάρος πριν τα Χριστούγεννα! 

Απομένουν 25 μέρες για τα Χριστούγεννα και είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να υιοθετήσετε μερικά tips στην καθημερινότητά σας, τα οποία θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος. Εξάλλου, όπως όλοι ξέρουμε τις γιορτές όλοι μας παχαίνουμε και φουσκώνουμε. Οπότε είναι η στιγμή να ισορροπήσουμε λίγο την κατάσταση με τα παρακάτω 4 tips. 

 

 

Κάντε ένα break από το αλκοόλ

Στις γιορτές θα έχετε την ευκαιρία να πιείτε πολύ, οπότε τώρα είναι μία πολύ καλή συγκυρία να περιορίσετε το αλκοόλ και να βοηθήσετε το σώμα σας να αδυνατίσει. Τα αλκοολούχα ποτά είναι θερμιδογόνα, η υπερβολική τους κατανάλωση μας κάνει κακό και τέλος, είναι πιο εύκολο να πάρουμε επιπλέον θερμίδες από τα συνοδευτικά των ποτών, όπως είναι τα πατατάκια και οι ξηροί καρποί. 

 

 

Νερό και πράσινο τσάι 

Η πρόσληψη υγρών θα σας βοηθήσει να αποτοξινωθείτε και να χάσετε βάρος και πόντους. Πιείτε άφθονο νερό και 2 μέχρι και 4 κούπες πράσινο τσάι καθημερινά. Στο τσάι φροντίστε να μην βάζετε ζάχαρη, αλλά να προσθέτετε λεμόνι και λίγο μέλι αν θέλετε πιο γλυκιά γεύση. 

 

 

Επιλέξτε την ομελέτα για πρωινό

Ξεκινήστε τη μέρα σας με τον καλύτερο τρόπο, επιλέγοντας αυγά στο πρωινό σας γεύμα. Τα αυγά είναι εξαιρετικά θρεπτικά, σας δίνουν ενέργεια και σας κρατάνε για περισσότερες ώρες χορτάτους. Κάντε μία ομελέτα με ελάχιστο ελαιόλαδο και λαχανικά, όπως πιπεριές ή μανιτάρια ή φτιάξτε βραστά αυγά με πιπέρι και λεμόνι και συνοδέψτε τα με μια φέτα μαύρο ψωμί. 

 

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας

Η κούραση που έχει συσσωρευτεί από την εργασία σας, ο ελλιπής ύπνος και η κατανάλωση μη θρεπτικών, αλλά βλαβερών τροφών για την υγεία, σας γεμίζουν τοξίνες, οδηγούν σε κατακράτηση υγρών και σας φουσκώνουν. Για να μπορέσετε λοιπόν να χάσετε βάρος είναι σημαντικό να φροντίζετε τον εαυτό σας, να ενισχύετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα τρώγοντας φρούτα, λαχανικά και τροφές που περιέχουν υγιή λίπη και να κοιμάστε πολύ. 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!