Home / Family  / Αγαπήστε το σώμα σας μετά τον τοκετό!

Αγαπήστε το σώμα σας μετά τον τοκετό!

Αγκαλιάστε τη νέα σας σιλουέτα μετά τον τοκετό! 

Η εγκυμοσύνη και ο τοκετός αλλάζουν το γυναικείο σώμα με έναν τρόπο μαγικό και συνάμα κάπως περίεργο. Μετά το θαύμα της γέννησης οι νέες μανούλες πλέουν σε πελάγη ευτυχίας και ταυτόχρονα αρχίζουν να ανησυχούν για την νέα εικόνα του σώματός τους. Τι μπορείτε να κάνετε για να αγαπήσετε το σώμα σας μετά τον τοκετό και να «αγκαλιάσετε» την καινούργια του μορφή. 

 

Απομακρυνθείτε για λίγο από τα social media

Οι εικόνες που βλέπουμε στα social media δεν ανταποκρίνονται συχνά- ή και τις περισσότερες φορές- στην πραγματικότητα. Προσπαθήστε να πάρετε αποστάσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να μην συγκρίνετε τον εαυτό σας και τη νέα σας σιλουέτα με πλασματικές. 

 

 

Αφιερώστε παραπάνω χρόνο στον εαυτό σας

Είναι γεγονός πως ο ερχομός ενός μωρού και τα όσα συνεπάγεται, απαιτούν τον περισσότερο χρόνο σας. Όμως είναι σημαντικό για εσάς να ξεκλέψετε λίγο χρόνο, όταν βέβαια θα περάσει κάποιο εύλογο διάστημα και να τον αφιερώσετε στον εαυτό σας και στο σώμα σας. Η προσεγμένη και ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με την γυμναστική, θα βελτιώσει τη διάθεσή σας, αλλά και την σιλουέτα σας!

Extra tip: Σκεφτείτε σοβαρά την γυμναστική μαζί με το μωράκι σας. Εκτός του ότι έχει πολλά οφέλη για εσάς και το μωρό, είναι ιδανική λύση για τις μανούλες που δεν βρίσκουν χρόνο για εκγύμναση! 

 

Συμφιλιωθείτε με τα νέα δεδομένα 

Οι ραγάδες ή η τομή από την καισαρική, τα παραπάνω κιλά, η χαλάρωση και οι λοιπές ατέλειες που εμφανίστηκαν στο σώμα σας μετά την εγκυμοσύνη δεν χρειάζεται να σας πανικοβάλλουν. Όλα αυτά αποτελούν τα στοιχεία της πιο γοητευτικής και θαυμαστής εμπειρίας που ονομάζεται μητρότητα. Αυτό είναι αρκετό! 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!