Home / Men  / Grooming  / Έχεις τριχόπτωση; Δες τι μπορείς να κάνεις

Έχεις τριχόπτωση; Δες τι μπορείς να κάνεις

Έχεις τριχόπτωση; Δες τι μπορείς να κάνεις
Τι να κάνεις όταν παρατηρείς πως η τριχόπτωση σου χτυπά την πόρτα.

Αναρωτιέσαι πώς θα κάνεις την τριχόπτωση να φύγει; Μπορεί να είναι σύνηθες πρόβλημα για τον ανδρικό πληθυσμό, όμως υπάρχουν τρόποι για να αποκτήσεις πιο δυνατά μαλλιά και να μειώσεις τις πιθανότητες εμφάνισής της.

 
Έχεις τριχόπτωση; Δες τι μπορείς να κάνεις
 
Οι κατάλληλες βιταμίνες.

Μέσω της διατροφής θα πάρεις τις βιταμίνες και τις ουσίες εκείνες που βοηθούν στην πρόληψη της τριχόπτωσης και ταυτόχρονα ενδυναμώνουν την τρίχα. Πρόσθεσε στη διατροφή σου τροφές πλούσιες σε λιπαρά οξέα ω-3 και ω-6 και τροφές που περιέχουν μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και τις πολύτιμες βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

 
Περισσότερη βαρύτητα έχουν οι πρωτεΐνες.

Μην ξεχνάς άλλωστε πως βασικές για την υγεία του τριχωτού της κεφαλής είναι οι πρωτεΐνες, καθώς από αυτές είναι στην ουσία φτιαγμένες οι τρίχες. Αυτό σημαίνει πως καλό είναι να τρως περισσότερες τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες όπως είναι το κρέας, το κοτόπουλο, τα όσπρια και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

 
Αφού πρώτα μιλήσεις με τον γιατρό σου.

Σκέψου κάποιο συμπλήρωμα διατροφής, μετά από συνεννόηση με τον ιατρό σου για να διασφαλίζεις πως δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος αν ξεκινήσεις να το παίρνεις. Ένα συμπλήρωμα με υψηλή διατροφική αξία θα περιλαμβάνει τα στοιχεία και τις βιταμίνες που αναφέραμε και παραπάνω, που συμβάλλουν στη πρόληψη και τη μείωση της τριχόπτωσης.

 
Κάνε συχνά μασάζ στο ντους.

Όταν βάζεις σαμπουάν, φρόντισε να κάνεις και λίγο μασάζ στο κρανίο σου. Έτσι θα βοηθήσεις την ανάπτυξη των μαλλιών σου και θα τα ενδυναμώσεις καθώς το μασάζ αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος. Για καλύτερα αποτελέσματα κάνε και κάποιες φορές την εβδομάδα μασάζ ενώ έχεις απλώσει στα μαλλιά σου καστορέλαιο.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!