Home / Wellness  / Health  / Έχεις κατακράτηση υγρών; Οι συμβουλές αντιμετώπισης

Έχεις κατακράτηση υγρών; Οι συμβουλές αντιμετώπισης

Έχεις κατακράτηση υγρών; Οι συμβουλές αντιμετώπισης
Πώς θα καταπολεμήσεις την κατακράτηση υγρών; Όλες οι συμβουλές.

Συγκεντρώσαμε τις πιο αποτελεσματικές συμβουλές για να νικήσεις την κατακράτηση υγρών, δηλαδή την υπερβολική συσσώρευση υγρών στο κυκλοφορικό σύστημα.

 

Έχεις σκεφτεί το λεμφικό μασάζ;

Το λεμφικό μασάζ μπορεί να αποδειχθεί θαυματουργό. Τα αποτελέσματά του είναι φανερά από την πρώτη κιόλας συνεδρία, ενώ βοηθά ακόμη στην χαλάρωση του σώματος και στην ψυχική ανάταση. Μόνο με μία συνεδρία θα βιώσετε το αίσθημα ευεξίας και θα νιώσετε πως οι τοξίνες σας αποχαιρετούν. Το λεμφικό μασάζ άλλωστε δεν είναι τυχαία κορυφαίο.

Οι μαλάξεις με απαλές κινήσεις στις προβληματικές περιοχές, με κατεύθυνση προς την καρδιά, αποσυμφορίζουν την λέμφο και αποτοξινώνουν αποτελεσματικά, βοηθώντας στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού και στην απομάκρυνση της κατακράτησης υγρών.

 

Έχεις κατακράτηση υγρών; Οι συμβουλές αντιμετώπισης

Photo: Nothing Ahead

 

Τώρα μπορεί να μην έχετε την ευκαιρία να το δοκιμάσετε λόγω της κατάστασης, μπορείτε όμως να ξεκινήσετε συνεδρίες μασάζ μόνες σας. Κάντε τις παραπάνω κινήσεις στο σώμα σας σε σημεία όπως η κοιλιά, τα γόνατα, οι γάμπες, οι γλουτοί και τα χέρια χρησιμοποιώντας ένα έλαιο για μασάζ. Βάλτε ως στόχο να κάνετε τακτικά μασάζ και θα δείτε σύντομα τα αποτελέσματα. 

 

 

Έχεις κατακράτηση υγρών; Οι συμβουλές αντιμετώπισης

Οι πιο αποτελεσματικές συμβουλές για να νικήσεις την κατακράτηση υγρών.

 

 

Προχώρησε σε στρατηγικές αλλαγές στη διατροφή σου.

Δύο είναι οι πιο σημαντικές αλλαγές που πρέπει να κάνεις. Στη διατροφή και τον τρόπο ζωής σου. Συγκεκριμένα:

  • Μείωσε το αλάτι, καθώς αυξάνει την κατακράτηση υγρών στο σώμα, όπως και οι λιπαρές τροφές.
  • Πιες περισσότερο νερό και υγρά όπως healthy ροφήματα χωρίς ζάχαρη. 
  • Προσπάθησε να ελέγχεις το βάρος σου και να το διατηρείς σταθερό.
  • Κάνει κάποια άσκηση τακτικά σε εβδομαδιαίο επίπεδο. Η αερόβια άσκηση είναι σούπερ.
  • Απέφυγε την καθιστική ζωή, την ακινησία αλλά και την πολύωρη όρθια στάση. Όλα αποτρέπουν τη σωστή κυκλοφορία του αίματος και προκαλούν συμφόρηση.
  • Απέφυγε να κάνεις πολύ κρύο ή αντίθετα καυτό μπάνιο. Και στις δύο περιπτώσεις οι ακραίες θερμοκρασίες μπλοκάρουν τη σωστή λειτουργία της λέμφου και εντείνουν την κατακράτηση υγρών.

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!