Home / Cozyhome  / Architecture  / Ένα συγκρότημα κατοικιών στη Χαβάη, μας ταξιδεύει στην ομορφιά του ηφαιστειακού τοπίου

Ένα συγκρότημα κατοικιών στη Χαβάη, μας ταξιδεύει στην ομορφιά του ηφαιστειακού τοπίου

Στην πλαγιά ενός ηφαιστειακού βράχου στην Kona της Χαβάης, ο αρχιτέκτονας Olson Kundig δημιούργησε ένα εντυπωσιακό συγκρότημα κατοικιών, ενταγμένο μορφολογικά πλήρως στο φυσικό του περιβάλλον.

 

Ο Kundig σχεδίασε πέντε διαφορετικές κατοικίες, ενταγμένες στον ίδιο χώρο, οι οποίες μοιράζονται κοινή αισθητική και χαρακτηριστικά, ενώ μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το μοναδικό ηφαιστειακό τοπίο.

 

 

Όλες οι κατοικίες είναι προσαρμοσμένες στα ιδιαίτερα καιρικά φαινόμενα της περιοχής, τα οποία εμφανίζονται συχνά απροσδόκητα και με πολύ γρήγορη εναλλαγή. Έτσι υπάρχει η απαραίτητη προστασία από τον άνεμο, τη βροχή και τον ήλιο, ανάλογα με τις ανάγκες.

 

 

Ο αρχιτέκτονας χρησιμοποίησε ως βασικά υλικά το ξύλο, το γυαλί και την ηφαιστειακή πέτρα, ενώ φρόντισε να υπάρχει η απόλυτη ευελιξία κινήσεων ανάμεσα στο εσωτερικό και το εξωτερικό των κατοικιών. Μάλιστα ο ίδιος λέει ότι δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στους indoor και οutdoor χώρους, μια από τις πολυτέλειες του να ζεις σε ένα τόσο μοναδικό μέρος!

 

 

Φωτογραφίες:  Nic Lehoux

Πηγή: Architectural Digest

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath