Home / Cozyhome  / Architecture  / Ένα ονειρεμένο ινστιτούτο αισθητικής δια χειρός lab.arCH architects

Ένα ονειρεμένο ινστιτούτο αισθητικής δια χειρός lab.arCH architects

labarCH ινστιτούτο αισθητικής
Οι lab.arCH architects μεταμορφώνουν μια παλιά κατοικία σε ένα ονειρεμένο ινστιτούτο αισθητικής!

 

Τη μεταμόρφωση ενός κτιρίου μοντέρνας αρχιτεκτονικής στην πλατεία Νέας Σμύρνης, κατασκευασμένου το 1947, σε ένα σύγχρονο ινστιτούτο αισθητικής υπογράφουν οι lab.arCH architects. Με τις παρεμβάσεις των αρχιτεκτόνων, η άλλοτε κατοικία μεταμορφώθηκε σε ένα καλαίσθητο ινστιτούτο αισθητικής, ικανό να ικανοποιήσει απόλυτα τις ανάγκες των πελατών του.

 

labarCH ινστιτούτο αισθητικής

 

Ο χώρος υποδοχής χωροθετήθηκε κεντρικά, ώστε να λειτουργεί ως πυρήνας που διοχετεύει την κίνηση σε όλους τους υπόλοιπους χώρους του κέντρου αισθητικής.

 

labarCH ινστιτούτο αισθητικής labarCH ινστιτούτο αισθητικής

 

Κύριο μέλημα του αρχιτεκτονικού γραφείου ήταν η διατήρηση των στοιχείων που μαρτυρούσαν την πρότερη αίγλη της κατοικίας. Σε αυτό το πλαίσιο, διατηρήθηκαν η αμερικανική δρυς στο δάπεδο με την περίτεχνη κωνοειδή τοποθέτηση, αλλά και ο διάκοσμος στην οροφή. Οι αριστοτεχνικές ξυλουργικές κατασκευές, με την υπογραφή του εργαστηρίου Ddekorate, υπογραμμίζουν εμφατικά την αισθητική υπεροχή του κέντρου αισθητικής.

 

ddekorate banner

Εδώ και 15 χρόνια, το εργαστήριο Ddekorate σχεδιάζει, δημιουργεί και προσφέρει λύσεις, τόσο στο χειροποίητο έπιπλο, όσο και στις ειδικές κατασκευές επαγγελματικών και οικιακών χώρων. Δημιουργεί έπιπλα και έργα υψηλής αισθητικής και σχεδιασμού, αναλλοίωτα στον χρόνο και προσαρμοσμένα να καλύπτουν όλες τις εργονομικές και σύγχρονες ανάγκες.

 

Η διακόσμηση

labarCH ινστιτούτο αισθητικής labarCH ινστιτούτο αισθητικής

 

Σε επίπεδο διακόσμησης και χρωμάτων, οι αρχιτέκτονες επιδίωξαν να δημιουργήσουν μία αίσθηση ονείρου. Για να το επιτύχουν, χρησιμοποίησαν έντονες χρωματικές αντιθέσεις, floral ταπετσαρίες και τεχνητά φυτά σε όλους τους χώρους του ινστιτούτου. Τα υπέροχα υφάσματα του οίκου Woodline Σαλίβερος εντείνουν την αίσθηση διακριτικής πολυτέλειας σε κάθε γωνιά του ινστιτούτου.

 

banner woodline

Η Woodline Σαλίβερος είναι ο απόλυτος προορισμός για τους λάτρεις του κλασικού επίπλου. Διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές Ευρωπαϊκών υφασμάτων, χειροποίητα αξεσουάρ κουρτίνας και μια εντυπωσιακή συλλογή ταπετσαριών, που μπορούν να καλύψουν κάθε επιθυμία.

 

Ο φωτισμός

 beauty lounge labarCH 

 

Η μελέτη φωτισμού ήταν απαραίτητο στοιχείο για την εύρυθμη λειτουργία του ινστιτούτου αισθητικής. Tο φως αποτελεί ένα εργαλείο που λειτουργεί ως μέσο ανάδειξης του αρχιτεκτονικού έργου. Έτσι, τα φωτιστικά σώματα της εταιρείας Samba-Eliezer επιλέχθηκαν προσεκτικά, για να διευκολύνουν τις υπηρεσίες ομορφιάς που παρέχει κάθε χώρος του ινστιτούτου.

 

SAMBA ELIEZER BANNER

Η Samba-Eliezer διαθέτει πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας στον αρχιτεκτονικό και διακοσμητικό φωτισμό. Ως αποκλειστικός διανομέας κορυφαίων Ευρωπαϊκών οίκων, παρέχει ολοκληρωμένες προτάσεις και λύσεις φωτισμού με προϊόντα για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, φωτιστικά πισίνας/spa και ανεμιστήρες οροφής.

 

Τα υλικά

labarCH ινστιτούτο αισθητικής

labarCH ινστιτούτο αισθητικής

 

Η απαράμιλλη ποιότητα των υλικών είναι εμφανής με την πρώτη ματιά και προσδίδει υψηλή αισθητική στον χώρο. Μεγάλη έμφαση δόθηκε στην επιλογή καλαίσθητων ειδών υγιεινής, που επιλέχθηκαν μέσα από την πλούσια προϊόντική γκάμα της εταιρείας Rados.

 

banner rados

Η Ράντος Α.Ε συνεργάζεται με τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά εργοστάσια παραγωγής πλακιδίων, ειδών υγιεινής και διακοσμητικών υλικών. Η εταιρεία υποστηρίζει τις πιο απαιτητικές αρχιτεκτονικές μελέτες και προσφέρει την καλύτερη εξυπηρέτηση, με έμφαση στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων για κάθε χώρο.

 

Οι lab.arCH architects κατόρθωσαν να συνθέσουν έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο που αποπνέει ηρεμία, όπως ακριβώς οφείλει να κάνει ένα σύγχρονο ινστιτούτο αισθητικής!

labarCH ινστιτούτο αισθητικής

 

Credits:
logo labarCH

 

labarCH Χαρά Ορφανουδάκη

Η Χαρά Ορφανουδάκη του lab.arCH architects

 

 

 

Αρχιτεκτονική μελέτη, μελέτη φωτισμού, διακόσμηση: lab.arCH architects

Facebook: @labarch

Instagram: lab.arch_studio

Κατασκευή: lab.arCH architects – Αχιλλέας Γκρίτζης

 

Φωτογραφίες: Michail Damaskos Architectural Photography

Φωτιστικά: Samba Eliezer, Placed, Viokef, Zambelis

Ξυλουργικές εργασίες: Ddekorate

Yφάσματα: Woodline Saliveros

Πλακίδια – Είδη υγιεινής: Rados

Έπιπλα: Mexil

Τεχνητά φυτά: Spacegreen

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin