Home / Cozyhome  / Architecture  / Ένα ιχθυοπωλείο από το MNK Design Studio υποψήφιο στα BigSEE Awards

Ένα ιχθυοπωλείο από το MNK Design Studio υποψήφιο στα BigSEE Awards

To MNK Design Studio του Κυριάκου Μιχαηλίδη, ανακαίνισε το ιχθυοπωλείο “Ψαροκόκκαλο” και με τη νέα του design ταυτότητα διεκδικεί μια βράβευση στα BigSEE Awards.

 

Το Ψαροκόκκαλο βρίσκεται στο Πόρτο Λάγος της Ξάνθης. O σχεδιασμός του κινήθηκε ως προς τις ιδιαίτερες απαιτήσεις της ταυτότητας του καταστήματος που προυπήρχε στο λιμάνι επί σειρά ετών. Οι βασικές λειτουργίες πωλήσεων και εξυπηρέτησης κοινού χωροθετούνται σε άμεση επαφή με την είσοδο και την ανοιγόμενη τζαμαρία, καθώς τους θερινούς μήνες στόχος είναι η ενοποίηση του μέσα με το έξω. Η άμεση σχέση εσωτερικού εξωτερικού χώρου μέσω της ανοιγόμενης τζαμαρίας επιτρέπει πολλαπλές θεάσεις και ευκολότερη ανάδειξη του εμπορεύματος. Οι χώροι της κουζίνας και του ψητοπωλείου τοποθετούνται στο πίσω μέρος του καταστήματος, όντας όμως ορατοί από το χώρο πώλησης μέσω ενός μη ανοιγμένου γυάλινου διαχωριστικού.

 

mnk mnk mnk

 

Ήπιοι χρωματικοί τόνοι επιλέχθηκαν σε οροφές, τοίχους και δάπεδα, με υπόλευκες, γαλαζοπράσινες και γκρι αποχρώσεις, που  δημιουργούν το οπτικό υπόβαθρο για να αναδειχθούν, μέσω της έντονης χρωματικής αντίθεσης, τα μαύρα μεταλλικά στοιχεία και η σκούρα επίπλωση, που προσδίδουν τόνους εκσυγχρονισμού στο κατάστημα, και προβάλλουν τη σημασία της παραγωγικής διεργασίας.

 

 

mnk mnk mnk 

 

Τα ιδιαίτερα custom-made φωτιστικά από δίχτυα ψαριών και τα διακοσμητικά κάδρα με ναυτικές παραστάσεις στο μπροστινό τμήμα του καταστήματος, έρχονται σε αντιδιαστολή με την αυστηρή διάταξη στα στοιχεία επίπλωσης και στις φωτιστικές επιφάνειες στην οροφή, με στόχο τη σύνθεση ενός δυναμικού περιβάλλοντος που όμως έχει βαθιές αναφορές στη θάλασσα και την αλιεία.

 

 

Credits:

ΜΕΛΕΤΗ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΕΠΙΒΛΕΨΗ: ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ν. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ – MNK DESIGN STUDIO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ: DIAMANTIS TOTIEF
ILLUSTRATIONS-GRAPHIC DESIGN: KONSTANTINOS FIDANIS

 

 

[email protected]

Your Premium Lifestyle Digital Destination! Do you feel the VIBE?