Home / Cozyhome  / Architecture  / Ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα που επενδύει στο μέλλον του πλανήτη μας!

Ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα που επενδύει στο μέλλον του πλανήτη μας!

Οι αρχιτέκτονες Koichi Takada παρουσιάζουν το τελευταίο έργο τους στην Αυστραλία, με τη φιλοδοξία να είναι το πιο οικολογικό κτίριο κατοικιών στον κόσμο.

 

Το έργο «urban forest» διαθέτει μια σειρά από στρατηγικές βιώσιμου σχεδιασμού σε ένα καταπράσινο κήπο. Το εντυπωσιακό κτίριο 30 οροφών περιλαμβάνει 382 διαμερίσματα, διώροφη ταράτσα με κήπο και ανοιχτό δημόσιο πάρκο στο ισόγειο. Στήλες οργανικού σχήματος καταλαμβάνουν το πάρκο σαν κορμούς δέντρων, κάνοντας αναφορά στις παραδοσιακές κατοικίες queenslander. Οι προσόψεις διακοσμούνται με περισσότερα από 1000 δέντρα και 20.000 φυτά επιλεγμένα από 259 γηγενή είδη ενισχύοντας  τη βιωσιμότητα του κτηρίου.

 

 

 

 

Για να επιτύχουν μια πιο βιώσιμη αρχιτεκτονική μεγιστοποιούν το φυσικό φως και επιτρέπουν τον εξαερισμό. Οι οργανικές, γλυπτικές, καταπράσινες προσόψεις παρέχουν φυσική και οπτική μόνωση από τον ήλιο, τον άνεμο και τη βροχή. Άλλα βιώσιμα χαρακτηριστικά του κτιρίου είναι τα φωτοβολταϊκά για την παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ η άρδευση των κήπων  πραγματοποιείται από τη συλλογή υδάτων βροχής και γκρίζου νερού. Τα υλικά που χρησιμοποιήσαν είναι όλα πράσινα για το περιβάλλον μας και υψηλής ποιότητας. Το κέντρο θα παρέχει την ευκαιρία να συνεργαστεί και να εκπαιδεύσει τοπικά σχολεία, πανεπιστήμια και επισκέπτες σχετικά με τη βιώσιμη αρχιτεκτονική.

 

 

 

 

Οι Koichi Takada αρχιτέκτονες αναφέρουν για το έργο: “Από τη βιομηχανική επανάσταση, η κοινωνία μας έχει επικεντρωθεί στη μαζική παραγωγή, τώρα είναι η ώρα να στραφούμε προς το μαζικό πράσινο! Το 2020 μας έχει φέρει αντιμέτωπους με μια σειρά διαφορετικών κρίσεων για την κοινωνία και το περιβάλλον μας, από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία έως την πανδημία του COVID-19 παγκοσμίως. Νομίζω ότι είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για παύση, επανεξέταση και μετατόπιση από βιομηχανική σε φυσική αρχιτεκτονική. Το σκυρόδεμα, ο χάλυβας και το γυαλί είναι πολύ σκληρά και στερεά βιομηχανικά υλικά. Πρέπει να αγκαλιάσουμε περισσότερο τη βιώσιμη αρχιτεκτονική και τα «πράσινα υλικά». Καθώς αντιμετωπίζουμε την κρίση της πανδημίας πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε όλοι ζωντανοί άνθρωποι, είμαστε εδώ για να ζήσουμε, να μην αψηφούμε τον θάνατο με κάποιο τρόπο. Η αρχιτεκτονική μας πρέπει να κάνει και αυτή το ίδιο”.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τους Koichi Takada αρχιτέκτονες εδώ!

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein