Home / Wellness  / Health  / Έλλειψη σιδήρου: Που οφείλεται και πώς να την αντιμετωπίσω

Έλλειψη σιδήρου: Που οφείλεται και πώς να την αντιμετωπίσω

Έλλειψη σιδήρου

Τα επικρατέστερα αίτια που μπορεί να οδηγήσουν σε έλλειψη σιδήρου και μερικές συμβουλές για να την αντιμετωπίσετε.

 

Ο σίδηρος είναι ένα στοιχείο εξαιρετικής σημασίας για τον οργανισμό μας. Συμβάλει στη μεταφορά οξυγόνου και στη σωστή κυκλοφορία του αίματος. Διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων και ενισχύει την ενέργεια, τη ζωντάνια και τη ζωτικότητα, σωματικά, αλλά και πνευματικά. Όπως είναι φυσικό, η έλλειψη σιδήρου είναι μη επιθυμητή και οφείλουμε να παρακολουθούμε, σε τακτά χρονικά διαστήματα, τις αποθήκες σιδήρου που έχουμε.

 

 

Η επικρατέστερη αιτία, που οδηγεί στο να έχουμε χαμηλό σίδηρο στον οργανισμό μας, είναι η διατροφή μας. Πολλά από τα “προβλήματα” που εμφανίζει το σώμα μας οφείλονται σε αυτή. Αν δε τρεφόμαστε σωστά, με ποικιλία και κατάλληλες ποσότητες, και αν δε καταναλώνουμε τροφές που περιέχουν σίδηρο θα υπάρχει έλλειψή του. Εντάξτε στη διατροφή σας σπανάκι, συκώτι, όσπρια, κόκκινο κρέας, μαύρη σοκολάτα, λαχανικά, μανιτάρια, πατάτες και ότι περιέχει βιταμίνη C. Πολύ χρήσιμα και βοηθητικά είναι τα συμπληρώματα σιδήρου σε χάπια ή ταμπλέτες, τα οποία προμηθεύεστε έπειτα από οδηγία γιατρού.

 

 

Αν δεν αντιμετωπιστεί και δε δοθεί η κατάλληλη προσοχή, τότε μπορεί η έλλειψη να προκαλέσει αναιμία. Τις περισσότερες φορές συνοδεύεται και από άλλα συμπτώματα, όπως στομαχικός πόνος, τρομερή κόπωση, τριχόπτωση και μεγάλη αδυναμία. Παρακολουθήστε το σίδηρο σας τακτικά με εργαστηριακές εξετάσεις, ασκηθείτε για να είστε πιο δυνατοί και προσέξτε παραπάνω τη διατροφή σας. Είναι το άλφα και το ωμέγα για έναν υγιή οργανισμό.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.