Home / Fashion  / Έκθεση προς τιμήν του Christian Dior στη V&A Sainsbury Gallery

Έκθεση προς τιμήν του Christian Dior στη V&A Sainsbury Gallery

Μία από τις σημαντικότερες και πιο “πλούσιες” εκθέσεις για τον κόσμο της υψηλής ραπτικής.

Η έκθεση “Christian Dior: Designer of Dreams”, η οποία πρόκειται να φιλοξενηθεί στο μουσείο V&A είναι μία αναδρομή στη μακρά ιστορία ενός από τους μακροβιότερους και πιο αγαπημένους οίκους. Πρόκειται μάλιστα για τη μεγαλύτερη έκθεση μόδας που έχει φιλοξενηθεί ποτέ, με τελευταία εκείνη προς τιμήν του Alexander McQueen το 2015 ( Alexander McQueen: Savage Beauty).

Η έκθεση μεταφέρεται από το μουσείο Arts Décoratifs του Παρισιού, όπου και πρωτοφιλοξενήθηκε, ενώ όπως δηλώνει η συντονιστική ομάδα του V&A τα εκθέματα έχουν αυξηθεί κατά 50% και όλα αφορούν την υψηλή ραπτική.

 

 

Τα 11 τμήματα του μουσείου, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται οι ενότητες “The New Look” (εστιάζει στο διάσημο κοστούμι Bar του οίκου) και “ The Dior Line” (τα σημαντικότερα looks Του οίκου από το 1947 έως το 1957), πρόκειται να φιλοξενηθεί και ένα νέο installation, που εξερευνά τον θαυμασμό του Dior για τη Βρετανία, από τότε που για πρώτη φορά την επισκέφθηκε στα 21 του, για να τελειοποιήσει τα αγγλικά του. Έκτοτε, από τις βασιλικές κατοικίες, μέχρι το φαγητό που έφαγε και τις πανέμορφες βρετανικές ακτογραμμές, ο Dior αντλούσε συνεχή έμπνευση για τις υψηλές δημιουργίες του, ενώ λάτρευε το στυλ των Βρετανίδων, με τα 50s tweeds ταγέρ τους αλλά και τα εντυπωσιακά βραδινά τους φορέματα.

 

 

Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα ήταν μία από τις διασημότερες και καλύτερες πελάτισσες του μεγάλου μόδιστρου. Μάλιστα ένα από τα hihglights της έκθεσης είναι και το φόρεμα που σχεδίασε ο Dior για τα 21α γενέθλιά της.

 

 

Φυσικά, μέρος της έκθεσης είναι αφιερωμένο και σε όλους τους artistic directors του οίκου -Yves Saint Laurent, Marc Bohan, Gianfranco Ferré, John Galliano, Raf Simons and Maria Grazia Chiuri- και όλα όσα πρόσφερε ο καθένας στην εξέλιξη του οίκου. Tα αρώματα δε θα μπορούσαν, επίσης, να λείπουν, καθώς ο Dior ασχολήθηκε από νωρίς με το κομμάτι της αρωματοποιίας.

 

Η έκθεση Christian Dior: Designer of Dreams” θα φιλοξενηθεί στη V&A Sainsbury Gallery από τις 2 Φεβρουαρίου έως και τις 14 Ιουλίου 2019, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν από τώρα το πολυπόθητο εισιτήριό τους.

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath