Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Άσκηση σανίδα και 3 σούπερ παραλλαγές της

Άσκηση σανίδα και 3 σούπερ παραλλαγές της

Άσκηση σανίδα και 3 σούπερ παραλλαγές της
Μέχρι τη νέα χρονιά έχουμε ακόμη αρκετό χρόνο για να δούμε με την άσκηση αλλαγές στη σιλουέτα μας. 

Οι παραλλαγές στην άσκηση σανίδα που θα κάνουν το σώμα σου πιο γραμμωμένο. Θεωρείται ο βασιλιάς όλων των ασκήσεων, η κορυφαία των κορυφαίων. Η άσκηση σανίδα, στατική άσκηση που γίνεται μόνο με το βάρος του σώματός μας, μάς βοηθά να γυμνάσουμε ταυτόχρονα πολλούς μυς, εκτός εκείνους της κοιλιάς χώρας. Πιο συγκεκριμένα αν την εκτελούμε σωστά και σε συχνότητα 3 – 4 φορές την εβδομάδα, μπορούμε να δουλέψουμε μυϊκές ομάδες όπως τα πόδια, τα χέρια, οι ώμοι και η πλάτη και να έχουμε θεαματικά αποτελέσματα, τόσο σε επίπεδο καύσης λίπους, μείωσης πόντων και σμίλευσης του σώματος όσο και σε επίπεδο βελτίωσης της στάσης του σώματος. 

 

2+1 παραλλαγές της σανίδας που θα μεταμορφώσουν το σώμα σας. 

Πώς όμως είμαστε σίγουροι ότι την εκτελούμε σωστά;

Αυτό που πρέπει να προσέχουμε όταν κάνουμε την άσκηση σανίδα και παραλλαγές αυτής είναι να μην είμαστε χαλαροί αλλά να σφίγγουμε τους μυς του σώματός μας καθόλη τη διάρκεια της άσκησης, πιο πολύ τα πόδια και την κοιλιά μας, να έχουμε κατεβασμένο το κεφάλι και να κοιτάμε στο στρωματάκι μας και να δημιουργήσουμε με το σώμα μας μία ευθεία γραμμή από το κεφάλι ως τα πέλματά μας

 

H κλασική άσκηση σανίδα. 

Άσκηση σανίδα και 3 σούπερ παραλλαγές της

 

Ποιες παραλλαγές της μπορείτε να δοκιμάσετε και πώς θα τις εκτελέσετε σωστά;

1.Κλασική σανίδα με ανόρθωση των ποδιών. 

Βρίσκεστε στη βασική στάση, όμως αυτή τη φορά δίνετε ένα μικρό twist που αυξάνει φυσικά και τον βαθμό δυσκολίας της άσκησης, ενώ παράλληλα αυξάνει και τα οφέλη της στο σώμα σας. Ανεβάζετε το ένα από τα δύο πόδια και το κρατάτε σταθερό και χωρίς να το λυγίζετε σε απόσταση περίπου 6-8 εκ. από το πάτωμα για όσα δευτερόλεπτα αποφασίσετε. Συνεχίζετε το ίδιο με το άλλο σας πόδι. 

 

 

2. Σανίδα στο πλάι με τεντωμένο χέρι. 

Σε αυτή την παραλλαγή γυμνάζετε πολύ καλά τους πλάγιους κοιλιακούς. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να σφίγγετε καλά τους μυς των ποδιών και της κοιλιάς, να σταθείτε στο πλάι και να σηκώσετε όρθιο και σταθερό το ένα σας χέρι. Επαναλαμβάνετε το σετ στην άλλη σας πλευρά. 

 

Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις στην άσκηση σανίδα για πιο στοχευμένα αποτελέσματα.

 

 
3. Ανάποδη σανίδα. 

Όπως λέει και το όνομά της, η στάση του σώματός σας εδώ πρέπει να είναι ανάποδα. Στέκεστε ανάσκελα κι όχι μπρούμυτα, στηρίζοντας το σώμα σας στα χέρια σας, τα οποία δεν λυγίζετε καθόλου. Δεν ξεχνάτε να είστε απόλυτα συγκεντρωμένοι καθόλη τη διάρκεια της άσκησης και να μη χαλαρώνετε.

 

 

Καλή προπόνηση!

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!