Home / Lifestyle  / Άννα Τριανταφύλλου: Με το στυλ μας μπορούμε να αλλάξουμε τόσο την εμφάνιση όσο και τον κόσμο μας!

Άννα Τριανταφύλλου: Με το στυλ μας μπορούμε να αλλάξουμε τόσο την εμφάνιση όσο και τον κόσμο μας!

Η Άννα Τριανταφύλλου από μικρή ονειρευόταν να ανοίξει το δικό της μαγαζάκι. Σε μια δύσκολη εποχή για όλους, πήρε το ρίσκο και έκανε το όνειρό της πραγματικότητα. Άνοιξε το Anna Rose ethical & chic concept store, το πρώτο της Ελλάδας! Προσφέρει υψηλής ποιότητας διαχρονικά κομμάτια, για μια ολοκληρωμένη εμφάνιση και κινείται πάντα με βάση το ηθικό εμπόριο και τη βιώσιμη μόδα. Πιστεύει πως όλοι μαζί, ως καταναλωτές, μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο.
 
♦ Πώς γεννήθηκε η ιδέα να δημιουργήσεις το δικό σου brand; Πώς νιώθεις που παρουσίασες το πρώτο ethical & chic concept store της Ελλάδας;

Από μικρή ήθελα να έχω το δικό μου μαγαζάκι, όπως χαρακτηριστικά έλεγα. Να έρχομαι σε επαφή με τον κόσμο και να τους εξυπηρετώ φιλικά, κατανοώντας τις επιθυμίες τους. Μεγαλώνοντας απέκτησα αρκετές κοινωνικές ανησυχίες και την εσωτερική ανάγκη για προσφορά. Διαβάζοντας και ψάχνοντας για το ηθικό εμπόριο και τη βιώσιμη μόδα, έγινε το κλικ μέσα μου και συνειδητοποίησα ότι ένα τέτοιου είδους concept store είναι αυτό ακριβώς που ονειρευόμουν.

 

 

Το ηθικό εμπόριο και η βιώσιμη μόδα εμπεριέχουν τις αξίες με τις οποίες ταυτίζομαι και τη μόδα που εγώ θέλω να ακολουθώ. Τι πιο όμορφο να ξέρεις ότι κάνεις καλό, ότι προσφέρεις μέσα από το στυλ σου; Νιώθω μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ως προς τον εαυτό μου, που τόλμησα να ρισκάρω, να ξεπεράσω τα προσωπικά μου εμπόδια και να ανοίξω το “Anna Rose”, ethical & chic concept store.

 

♦ Μίλησέ μας για το πιο βιώσιμο μέλλον της μόδας που οραματίζεσαι και πώς συμβάλλεις εσύ σε αυτό. Τι βήματα μπορούμε να κάνουμε εμείς ως καταναλωτές;

Προσωπικά είμαι αισιόδοξη και πιστεύω πως το μέλλον ανήκει στον πλανήτη και στον άνθρωπο. Καθημερινά βλέπουμε όλο και περισσότερες εταιρείες και σχεδιαστές να μιλάνε ανοιχτά για τη μόλυνση του πλανήτη και την παιδική εργασία. Πλέον, γνωρίζουμε, είμαστε πιο ευαισθητοποιημένοι και το πιο σημαντικό είναι ότι, ως καταναλωτές, μπορούμε να επηρεάσουμε το μέλλον. Η μόδα ξεκινά από τους σχεδιαστές, αλλά τελικά ο πελάτης κάνει τη διαφορά με αυτό που θα επιλέξει να αγοράσει. Το πιο απλό, που μπορούμε να κάνουμε ως καταναλωτές, είναι να ρωτάμε, πριν αγοράσουμε κάτι, από τι υλικά είναι φτιαγμένο και υπό ποιες συνθήκες έχει κατασκευαστεί.

 

 

♦ Ρίχνοντας μια ματιά στο site σου, ανακαλύπτουμε πως το brand περιλαμβάνει ρούχα, αξεσουάρ και παπούτσια, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμφάνιση. Με τι κριτήριο επιλέγεις τα συγκεκριμένα κομμάτια; Ποια είναι τα άλλα brands που φιλοξενούνται;

Αγαπώ τα ταξίδια, τα χρώματα και μου αρέσει να μαθαίνω για τους πολιτισμούς. Κάπως έτσι κάνω την επιλογή των κομματιών και γι’ αυτό, όπως είδατε κι εσείς, όλα τα προϊόντα μπορούν να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη εμφάνιση. Τα περισσότερα έχουν φτιαχτεί στις αναπτυσσόμενες χώρες και φέρουν αυθεντικά έθνικ μοτίβα. Όπως γνωρίζουμε, το έθνικ στοιχείο είναι διαχρονικό, ταιριάζει με τα περισσότερα στυλ και κάνει κάθε εμφάνιση να ξεχωρίζει.

Επιλέγω κομμάτια τα οποία μπορούν να φορεθούν όλες τις ώρες, μπορεί κανείς να δημιουργήσει πολλούς συνδυασμούς και φυσικά να έχουν υψηλή ποιότητα, έτσι ώστε να μείνουν χρόνια στην ντουλάπα μας, χωρίς να φθαρούν ή να τα βαρεθούμε. Όλα τα brands, που υπάρχουν στο showroom, έχουν φτιαχτεί με τις αρχές του ηθικού εμπορίου και της βιώσιμης μόδας και θα τα βρείτε μόνο στο Anna Rose.

 

 

♦ Καθώς το brand κινείται γύρω από ένα ηθικό και βιώσιμο εμπόριο, πόσο δύσκολο είναι στην πράξη να το καταφέρεις 100%;

Είναι αρκετά δύσκολο μια επιχείρηση να είναι 100% ethical & sustainable σε όλους τους τομείς, από τη στιγμή που η κοινωνία είναι δομημένη με έναν διαφορετικό τρόπο. Ωστόσο, το κάθε βήμα από τη δημιουργία του showroom μέχρι σήμερα γίνεται με αυτήν τη σκέψη. Για παράδειγμα, για τα έπιπλα του concept store ακολούθησα το upcycling και χρησιμοποίησα έπιπλα από το σπίτι μου. Οι συσκευασίες είναι χάρτινες και υφασμάτινες από οικολογικά υλικά. Και όλα τα προϊόντα είναι φιλικά προς το περιβάλλον, ή/και φτιαγμένα σύμφωνα με το ηθικό εμπόριο.

 

 

♦ Πιστεύεις πως η Ελλάδα είναι μια χώρα που μπορεί να “αγκαλιάσει” ένα sustainable store;

Ναι, μπορεί. Όλο και περισσότερος κόσμος ενδιαφέρεται να μάθει για το ηθικό εμπόριο και τη βιώσιμη μόδα. Στο χέρι μας είναι να μάθουμε ότι υπάρχουν πλέον προϊόντα, που ακολουθούν αυτόν τον τρόπο παραγωγής και ότι με την επιλογή των συγκεκριμένων προϊόντων θα υπάρχει τριπλό όφελος:

  1. Για τους ίδιους, λόγω της ποιότητας και της μοναδικότητας,
  2. Για τους τεχνίτες στις αναπτυσσόμενες χώρες, που μπορούν να βιοποριστούν και κατ’ επέκταση να φροντίσουν τις οικογένειες τους. Οι γυναίκες να χειραφετηθούν και τα παιδιά να μην εργάζονται,
  3. Για τη φροντίδα του πλανήτη μας.

 

 

♦ Πιστεύεις ότι με το στυλ μας μπορούμε να βάλουμε ένα “λιθαράκι” για έναν καλύτερο πλανήτη;

Αποφάσισα να ρισκάρω σε μια δύσκολη εποχή για όλους και να δημιουργήσω το “Anna Rose” με μοναδικό κίνητρο τα πιστεύω μου! Οπότε ναι, πιστεύω ότι με το στυλ μας μπορούμε να αλλάξουμε τόσο την εμφάνιση όσο και τον κόσμο μας.

 

♦ Τι ρόλο διαδραματίζει το στυλ στην προσωπική σου ζωή;

Με το στυλ μου εκφράζω την καθημερινή μου διάθεση, το πώς νιώθω ακόμα και τις αξίες μου. #FeelGood & #DoGood

 

 

♦ Με τη δημιουργία του brand σου, έχεις πετύχει να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα; Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου; Θα ήθελες να ασχοληθείς και με κάποιον άλλο δημιουργικό τομέα;

Με τη δημιουργία του concept store “Anna Rose” πέτυχα όντως ένα όνειρό μου. Στη συνέχεια του ονείρου μου, το “Anna Rose” προσελκύει όλο και περισσότερο κόσμο στη συνειδητή κατανάλωση και στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, μέσα από τις στιλιστικές μας επιλογές.

 

 

Q&A

Αγαπημένο fashion item: Σε κάθε εμφάνιση θέλω να φοράω ένα στοιχείο της φύσης και γι’ αυτό επιλέγω τα κοσμήματα από καρπό tagua.

Αγαπημένος σχεδιαστής: Vivienne Westwood.

Αγαπημένος προορισμός: ‘Όπου έχει ήλιο, ζέστη και πολλά χρώματα.

Η καλύτερη ώρα της ημέρας: Όταν ξυπνάω.

Ένα “τρελό” όνειρο που έχω: Να κάνω τον γύρο του κόσμου σε περισσότερες από 80 ημέρες.

 

www.annarose.gr

Instagram: annarosecollection

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.