Home / Men  / Grooming  / Τα 3 πιο σημαντικά μυστικά ξυρίσματος!

Τα 3 πιο σημαντικά μυστικά ξυρίσματος!

Χρήσιμες συμβουλές, που θα σας βγάλουν…ασπροπρόσωπους!

 

Μπορεί η μόδα τα τελευταία χρόνια να προβάλλει τα μούσια και το επιμελώς ατημέλητο αξύριστο look, το ξυρισμένο πρόσωπο όμως δεν παύει να αποτελεί ένα σταθερό και διαχρονικό στυλ και άρα είναι ουκ ολίγοι οι πιστοί ακόλουθοί του!

 

Αν ανήκετε και εσείς στους “λάτρεις” του ξυρισμένου look, είτε από άποψη, είτε λόγω δουλειάς, σας έχουμε τα 3 απόλυτα μυστικά ξυρίσματος, που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζετε!

 

Κάθε πότε πρέπει να ξυρίζεστε;

 

Ιδανικά, καλό θα είναι να μην ξυρίζεστε πριν ακριβώς πάτε στη δουλειά ή βγείτε από το σπίτι. Για να αποφύγετε να εμφανιστείτε με κοκκινίλες ή ερεθισμούς-κάτι αρκετά δύσκολο με το ξύρισμα- δοκιμάστε να ξυριστείτε το βράδυ πριν πέσετε για ύπνο, ώστε να δώσετε κάποιες ώρες περιθώριο στο δέρμα σας να “συνέλθει”! Εναλλακτικά, σε περίπτωση μίας πιο “επίσημης” εμφάνισης, μπορείτε να δοκιμάσετε να ξυριστείτε σε έναν επαγγελματία. Θα σας εκπλήξει και το αποτέλεσμα, αλλά και τα χρήματα, που θα πληρώσετε. Και προφανώς δεν εννοούμε δυσάρεστα!

 

 

Πώς να αποφύγετε το κάψιμο από τη λεπίδα;

 

Σιγουρευτείτε ότι το ξυραφάκι σας είναι πάντα καθαρό και οι λεπίδες του κοφτερές. Όταν η λεπίδα στομώσει, δεν κινείται τόσο απαλά στο πρόσωπό σας, κάτι που θα σας κάνει να ασκήσετε μεγαλύτερη πίεση και να καταλήξετε είτε να κοπείτε ή να ερεθίσετε το δέρμα σας!

 

 

Πώς να σταματήσετε το αίμα από ένα κόψιμο στο ξύρισμα!

 

Ίσως η πιο χρήσιμη συμβουλή από όλες! Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να βιάζεστε και να κοπείτε στο ξύρισμα και να πονάτε και το αίμα να μην σταματάει και να πρέπει να ντυθείτε, αλλά να φοβάστε μήπως στάξει καμία σταγόνα στα ρούχα σας και…δεν νομίζω να χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο! Ή μάλλον ας πούμε μόνο αυτό. Φανταστείτε να πρέπει να φορέσετε και λευκό πουκάμισο! Εφιάλτης απλά! Ή μήπως όχι;… Για να δούμε τι μπορείτε να κάνετε σε αυτήν την περίπτωση:

 

 

α) Η πιο “εγγυημένη”  λύση είναι να έχετε στο ντουλάπι σας ένα αντι-αιμοραγγικό στικ από το φαρμακείο! Το εφαρμόζετε στην πληγή και είστε έτοιμος!

β) Σε περίπτωση, που δεν είστε εξοπλισμένοι σωστά (και ας μην κοροϊδευόμαστε, πόσες πιθανότητες δίνετε να είστε;σε άντρες αναφερόμαστε!), μην ανησυχείτε! Υπάρχει και plan b! Πάρτε μία μπατονέτα (αν δεν έχετε ούτε αυτό, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά!), βρέξτε την με λίγο από το αποσμητικό σας και κρατήστε την πάνω στην πληγή! Το αποσμητικό περιέχει aluminium chloride, το οποίο είναι ιδανικό στο να “κλείνει” πληγές!

γ) Αν παρόλα αυτά είστε και ανοργάνωτος και “σιχασιάρης” (σαν να λέμε συνδυασμός θανάτου), δεν έχετε στικ, αλλά δε θέλετε και να βάλετε στο πρόσωπό σας κάτι, που βάζετε στη μασχάλη σας (εκτός αν ξέρετε κάτι παραπάνω, οπότε πάμε πάσο!) σας έχουμε και πάλι λύση! Βάλτε στην πληγή λίγο lip balm και θα κάνει την ίδια ακριβώς δουλειά!

Αν δεν έχετε ούτε lip balm, κάντε έναν καφέ. Και πιείτε τον! Μέχρι να κλείσε η πληγή μόνη της! Ε δε θα σας δώσουμε και λύση για όλα!

 

 

Και φυσικά μην ξεχνάτε ποτέ την απαραίτητη ενυδάτωση του προσώπου σας! After shave πάντα και παντού! Και είστε έτοιμοι! 

annygalinou@cozyhome.gr

Journalist, blogger, dreamer... Believe you can. And you're halfway there!