Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Πρωινή 10 λεπτη προπόνηση για μεταβολισμό στο μέγιστο

Πρωινή 10 λεπτη προπόνηση για μεταβολισμό στο μέγιστο

Αφιέρωσε μόνο 10 λεπτά και δες το σώμα σου να αλλάζει.

 

Αν προσπαθείς να χάσεις κιλά, να δυναμώσεις τους μυς σου και να αλλάξεις την σιλουέτα του αυτό το ολιγόλεπτο πρόγραμμα γυμναστικής είναι η απάντηση στην προσπάθειά σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αφιερώσεις 10 λεπτά μετά το πρωινό σου ξύπνημα και να επικεντρωθείς στο στόχο σου. Δεν χρειάζεται να έχεις κάποιον εξοπλισμό καθώς μπορείς να κάνεις το πρόγραμμα στο σπίτι σου, φορώντας μόνο τα αθλητικά σου.

 

Το πρόγραμμα αυτό είναι εμπνευσμένο από την Tabata, μια Ιαπωνική μέθοδο γυμναστικής που είναι εξαιρετικά σύντομη αλλά αποτελεσματική. Στην προπόνηση tabata κάνεις ασκήσεις σε πολύ υψηλή ένταση για 20 δευτερόλεπτα, έπειτα ξεκουράζεσαι για 10 δευτερόλεπτα και ολοκληρώνεις την προπόνηση σε μόλις 4 λεπτά. Η υψηλή ένταση και προσπάθεια που καταβάλλεις στα 20 αυτά δευτερόλεπτα της κάθε άσκησης βοηθά το σώμα σου να «ξυπνήσει», ενεργοποιώντας τον μεταβολισμό ο οποίος καίει πολλές θερμίδες για όλη την διάρκεια της ημέρας.

 

Η άσκηση tabata είναι ιδανική για σένα που δεν έχεις πολύ χρόνο ή δεν θέλεις να γραφτείς στο γυμναστήριο, καθώς εύκολα μπορείς να εκτελέσεις τις ασκήσεις σπίτι σου. Απαραίτητο όμως είναι να έχεις ένα χρονόμετρο ώστε να υπολογίζεις το χρόνο άσκησης και ξεκούρασης ή ακόμη καλύτερα μπορείς να κατεβάσεις μια εφαρμογή tabata, η οποία θα σε διευκολύνει, κάνοντας την προπόνησή σου παιχνιδάκι.

 

Οι ασκήσεις που μπορείς να κάνεις είναι αμέτρητες. Πειραματίσου και στην συνέχεια επέλεξε αυτές που σου ταιριάζουν για να δώσεις την απαιτούμενη ένταση στην προπόνησή σου. Ενδεικτικά σου προτείνουμε επιτόπιο τρέξιμο, κάμψεις, σανίδα κλασική ή σε παραλλαγές, squat ή προβολές με άλμα. Μην ξεχνάς πριν την προπόνηση να κάνεις οπωσδήποτε διατάσεις για να προφυλαχτείς από τραυματισμούς και μετά το πέρας του προγράμματος να κάνεις 5 λεπτά περπάτημα ή χαλαρό τρέξιμο για αποθεραπεία.

 

Δες το βίντεο για να πάρεις ιδέες και κάνε το δικό σου πρόγραμμα.

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!