Home / Wellness  / Psychology  / Ποιες είναι οι top 5 τάσεις ευεξίας που μας ακολουθούν στο 2021;

Ποιες είναι οι top 5 τάσεις ευεξίας που μας ακολουθούν στο 2021;

Η παγκόσμια πανδημία άλλαξε τα δεδομένα και για το τομέα της ευεξίας, στον οποίο και στρέψαμε αρκετά το ενδιαφέρον μας, την φετινή χρονιά.

 

Ο νέος υιός ήρθε και “ταρακούνησε” τον τρόπο ζωής μας και τις καθημερινές μας συνήθειες. Έχοντας κλειστεί σπίτι και αφήνοντας πίσω δουλειά, εξόδους και άλλες υποχρεώσεις, αρχίσαμε να ενδιαφερόμαστε πολύ παραπάνω για την υγιεινή μας, την προσωπική μας ευεξία, την καθαριότητα του σπιτιού και την περιποίηση του εαυτού μας, καθώς και την συναισθηματική ή ψυχολογική μας κατάσταση.

 

Ανακαλύψτε παρακάτω τις 5 top τάσεις ευεξίας, που φαίνεται να μας ακολουθούν και το νέο έτος.
Η κατηγορία της Υγιεινής

Ποιος θα το φανταζόταν ότι τα αντισηπτικά και απολυμαντικά χεριών, θα ήταν τα προϊόντα με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως; Αρχίσαμε να πλένουμε τα χέρια μας συνέχεια και το αντισηπτικό να είναι το νούμερο ένα πράγμα που φροντίζαμε να μην ξεχάσουμε, φεύγοντας από το σπίτι. Τα χρησιμοποιούμε σε μέσα μεταφοράς, στη δουλειά, στις δημόσιες υπηρεσίες, στα καταστήματα, ακόμα και όταν μας δίνουν τα ρέστα μας από το super market.

 

Εφαρμογές ευεξίας

Καθώς όλα αυτά που κάναμε για τον εαυτό μας “απαγορεύτηκαν”, οι δημιουργοί εφαρμογών κατάφεραν να μας τα φέρουν σπίτι. Εφαρμογές που έχουν στόχο την ευεξία μας, από συμβουλές για καλύτερο ύπνο, διαλογισμό μέχρι και διατροφολογικές. Επίσης εμφανίστηκαν και κάποιες με online touring από εκθέσεις τέχνης, μέχρι και αξιοθέατα μιας πρωτεύουσας. Μια από τις καλύτερες η App Gallery.

 

Άθληση

Μπορεί τα γυμναστήρια να έκλεισαν αλλά πολλά από αυτά φρόντισαν τους πελάτες τους και τους πρόσφεραν προγράμματα και “πακέτα” για online ασκησιολόγιο από τους ειδικούς. Το ίδιο επιχείρημα ακολούθησαν και πολλές σχολές χορού. Επιπλέον, υπάρχουν και χιλιάδες εφαρμογές για γυμναστική στο σπίτι. Kάποιες από αυτές: Dance and Workout, Yoga Lover, my Workout Fitnees κ.α.

 

Ψηφιακή αποτοξίνωση

Η τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατέκτησαν από τους μεγαλύτερους ρόλους στη ζωή μας, τη χρονιά που διανύσαμε. Καθώς έπρεπε να υποβληθούμε σε υποχρεωτική καραντίνα, η φυσική επαφή με τους κοντινούς μας ήταν πολλές φορές αδύνατη. Ως αποτέλεσμα περνάμε όλο και περισσότερες ώρες στο Διαδίκτυο, με τον εθισμό μας να μεγαλώνει. Χιλιάδες νέοι αναρωτιούνται πως θα απεξαρτητοποιηθούν “ψηφιακά” για να γυρίσουν στις παλιές και παραδοσιακές κοινωνικές τους σχέσεις.

 

Ευεξία στο σπίτι

Στην ίδια “μοίρα” με εμάς είναι και το σπίτι μας. Η ανάγκη μας για περισσότερη καθαριότητα στο χώρο μου μένουμε μεγάλωσε, καθώς περνάμε πλέον σε αυτό πολύ περισσότερες ώρες. Καθαρίζουμε και απολυμάνουμε πολύ συχνότερα και με περισσότερη προσοχή τις επιφάνειες του σπιτιού.

 

Εσείς, ποια από τις παραπάνω συνήθειες υιοθετήσατε περισσότερο τη χρονιά που πέρασε;

 

 

christinamai@cozyhome.gr

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.