Home / Lifestyle  / Ο Ethan Hawke στο μικροσκόπιο

Ο Ethan Hawke στο μικροσκόπιο

Ο Ethan Hawke στο μικροσκόπιο
5 πράγματα που δεν ξέραμε για τον Ethan Hawke

Ο ηθοποιός Ethan Hawke γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 1970 στο Texas. Στην εφηβεία του ήθελε να γίνει συγγραφέας, αλλά στη συνέχεια γοητεύτηκε από το σινεμά. 

 

 

Σταθμός στην καριέρα του ο ρόλος του ως Jesse Wallace

Στην τριλογία των ταινιών “Πριν το Ξημέρωμα” (1995), “Πριν το Ηλιοβασίλεμα” (2004) και “Πριν τα Μεσάνυχτα” (2013) ο Ethan Hawke, εντυπωσίασε ως Jesse Wallace. Οι γλυκές ταινίες κέρδισαν τις καρδιές των απανταχού ρομαντικών σε όλο τον κόσμο. 

 

Βραβεία και υποψηφιότητες 

Ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας, αλλά και σεναριογράφος ο Ίθαν Χοκ έχει προταθεί 4 φορές για Όσκαρ για τις ταινίες Training Day, Before Sunset, Before Midnight και Boyhood, καθώς και για διάφορα άλλα κινηματογραφικά και θεατρικά βραβεία. 

 

Ντεμπούτο στα 14 μόλις χρόνια του 

Ο ηθοποιός έκανε την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του στα 14 με το φιλμ “Explorers” . Στην συνέχεια συμμετείχε σε αξιόλογες κινηματογραφικές παραγωγές μεταξύ των οποίων “Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών”, “The Newton Boys”, “Νέοι, Ωραίοι και Άνεργοι”, “Gattaca”, “Μεγάλες Προσδοκίες”, “Hamlet”, “Ημέρα Εκπαίδευσης” και “Επίθεση στο Σταθμό 13”.

 

 

Στον ρόλο του σκηνοθέτη 

Το 2001 κάθεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη και κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με το φιλμ “Chelsea Walls” και τους Uma Thurman, Vincent D’Onofrio και Bianca Hunter. Πέραν όμως από σκηνοθέτης είναι και συγγραφέας. Το 1996 γράφει το πρώτο του βιβλίο με τον τίτλο “The Hottest State” το οποίο και μετέφερε αργότερα στον κινηματογράφο, ενώ λίγα χρόνια αργότερα εκδίδει και το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο ” Ash Wednesday”. 

 

Στα σκαριά για τον ρόλο του Tesla 

Σε προετοιμασία βρίσκεται η βιογραφική ταινία για τον κορυφαίο επιστήμονα και εφευρέτη Nikola Tesla. Ο Ethan Hawke κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο και την σκηνοθεσία και σενάριο του φιλμ επιμελείται ο Michael Almereyda. Η ταινία έχει τον τίτλο “Tesla” και αυτή τη περίοδο είναι ακόμη στο στάδιο του pre-production. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!