Home / Men  / Grooming  / Μουστάκια διάσημων ανδρών

Μουστάκια διάσημων ανδρών

cozyvibe moustache

Και πώς να τα αντιγράψετε

 

Τώρα που το μουστάκι είναι πιο in από ποτέ, ανατρέχουμε σε διάσημους gentelmen που θεωρούνται… masters του είδους και σου παρουσιάζουμε τρόπους για να αντιγράψεις το πιο ιδανικό “πέπλο” για το άνω χείλος σου.

 

Clark Gable

Διαχρονικό σύμβολο κλασικής αρρενωπότητας, συγκλόνισε με την ερμηνεία του στο “Όσα παίρνει ο Άνεμος”, κάνοντας τους νεαρούς άνδρες της εποχής από όλον τον κόσμο να προσπαθούν να αντιγράψουν το κομψό μουστάκι του.

Tip: Ενδείκνυται για τους πιο τολμηρούς και για εκείνους που το στυλ τους χαρακτηρίζεται πιο preppy. Χρειάζεται σχεδόν καθημερινό ξύρισμα και διαρκή περιποίηση με ειδικό ψαλιδάκι, καθώς πρέπει να δείχνει αψεγάδιαστο.

 

Tom Selleck

Ο γόης των 80s και γνωστός ηθοποιός θεωρείται ένας από τους πιο διάσημους μουστακοφόρους όλων των εποχών, αφού δεν έχει αποχωριστεί ποτέ το σήμα-κατατεθέν του, που έκανε κατά καιρούς πολλές γυναίκες να καρδιοχτυπήσουν.

Tip: Αν δε φημίζεσαι για τα πλούσια γένια σου μην το τολμήσεις, καθώς το αποτέλεσμα θα σε απογοητεύσει. Αν, από την άλλη, διαθέτεις τα προσόντα για να το υποστηρίξεις, θυμήσου ότι το συχνό τριμάρισμα και ένα προϊόν περιποίησης για γένια είναι απαραίτητα για να μην καταλήξει το μουστάκι να μοιάζει.

 

Freddie Mercury

Ο θρυλικός frontman των Queen ήταν διάσημος για το συμμετρικό σκούρο μουστάκι του, το οποίο κατάφερε να υποστηρίξει άψογα ακόμα και ντυμένος γυναίκα στο videoclip του “I Want to Break Free”.

Tip: Σε αντίθεση με τον Gable, εδώ δεν πειράζει κι αν ξεχάσεις να ξυριστείς για μια-δυο μέρες, αφού η free spirit αισθητική χαρακτηρίζει πλήρως το συγκεκριμένο μουστάκι. Κι σε αυτήν την περίπτωση, φυσικά, θες ένα καλό ψαλίδισμα κάθε τόσο για να μην… ξεφύγει η κατάσταση, αλλά και ένα προϊόν περιποίησης για να μην αγριέψουν οι τρίχες.

 

Robert Redford

Την εποχή ο περίφημος κούκλος των 70s άφηνε μουστάκι, ο ίδιος έδινε έναν παραπάνω λόγο σε εκατομμύρια κορίτσια στον κόσμο να κρεμάσουν κι άλλες αφίσες του στα δωμάτιά τους. Καουμπόικο ξανθό μουστάκι και cool διάθεση συνδυάζονται ιδανικά.

Tip: Αν στοχεύεις στο εν λόγω μουστάκι που ξεπερνά τα όρια των χειλιών, τότε έχεις πολλούς παραπάνω λόγους για να δώσεις την απαραίτητη προσοχή στη φροντίδα του. Επίσης, το υπόλοιπο πρόσωπο καλό θα ήταν να είναι επιμελώς ξυρισμένο καθημερινά, ώστε να αποφεύγεται η άγρια όψη.

 

Robert Downey Jr.

Ο κινηματογραφικός Iron Man δεν αποχωρίζεται ποτέ το σήμα-κατατεθέν μουστάκι του, το οποίο συνδυάζει με ένα goatee μουσάκι. Οκ, προσωπικά δεν αγαπάμε ιδιαίτερα το συγκεκριμένο look, αλλά ο ίδιος αναμφίβολα το υποστηρίζει άψογα.

Tip: Για να αντιγράψεις επιτυχώς το στυλ του Robert, το συχνό ξύρισμα είναι must, αφού βασίζεται κυρίως στο ακριβές σχήμα και τις καθαρές γραμμές. Γι’αυτό, φρόντισε να προμηθευτείς με κάποιο αποτελεσματικό προϊόν ενυδάτωσης.

 

Brad Pitt

Ο διάσημος ηθοποιός που και που εμφανίζεται με κάποιο κομψό μουστάκι, το οποίο συνήθως θυμίζει τη δεκαετία του ’40. Είτε με μακριά είτε με πιο κοντά μαλλιά, ο Brad αποδεικνύει ότι μπορεί να υποστηρίξει κάθε εμφάνιση. Μη με ρωτάς πώς το κάνει, κι εγώ ακόμα το ψάχνω.

Tip: Εδώ θες σίγουρα ένα χτενάκι για να φροντίζεις να μην ξεφεύγει ούτε τρίχα. Το καλύτερο είναι το παραδοσιακό ξύρισμα στο μπαρμπέρη με ξυράφι και παχύρρευστο αφρό, αλλά επειδή μπορεί να μην σου περισσεύει ούτε χρόνος ούτε χρήμα, τουλάχιστον φρόντισε να αποφεύγεις τα ξυραφάκια με μονή λεπίδα (δεν κάνουν σωστή δουλειά και βλάπτουν το δέρμα).

 

James Franco

Γνωστός για τον αντισυμβατικό χαρακτήρα του, ο Franco εμπιστεύεται συχνά το μουστάκι για να κοσμήσει το πρόσωπό του, το οποίο βέβαια θυμίζει λίγο πρωταγωνιστή σε ερωτικές ταινίες του ’80. Βέβαια, ο ίδιος έχει καταφέρει να το προσαρμόσει τέλεια στη μοντέρνα εποχή και πλέον θεωρείται χαρακτηριστικό του.

Tip: Σε αυτήν την περίπτωση είσαι σίγουρα πιο ελεύθερος να παίξεις είτε με το μάκρος του μουστακιού είτε με το μήκος της γενειάδος. Εν πάση περιπτώσει, προς Θεού, μην αφήσεις το μουστάκι σου να γίνει σαν του Ron Jeremy.

 

Zac Efron

Ο τέως πρωταγωνιστής των ταινιών Disney και ο νυν διάσημος για το μυώδες σώμα του Zac Efron αφήνει συχνά μουστάκι, το οποίο βέβαια συνοδεύει με ένα κομψό γενάκι. Προσωπικά, θεωρώ ότι του πάει περισσότερο το ξυρισμένο στιλ, αλλά το αξύριστο τονίζει περισσότερο τα μάτια του.

Tip: Δώσε μια ευκαιρία στο μουστάκι αλά Zac, αν δεν έχεις πλούσια γένια και φημίζεσαι για το χρώμα των ματιών σου. Μπορείς να αφήσεις και τα μαλλιά σου λίγο πιο μακριά για να τα κάνεις χωρίστρα, αφού ταιριάζει άψογα με το συγκεκριμένο look.

info@cozyvibe.gr

Your Premium Lifestyle Digital Destination! Do you feel the VIBE?