Home / Beauty  / Λαμπερή και υγιής επιδερμίδα με αυτές τις τροφές

Λαμπερή και υγιής επιδερμίδα με αυτές τις τροφές

Λαμπερή και υγιής επιδερμίδα με αυτές τις τροφές
Οι τροφές για λαμπερό και νεανικό δέρμα.

Πώς θα κάνετε διατροφικό μπότοξ: Ποιες τροφές να εντάξετε στο διατροφολόγιό σας ώστε να έχετε μία επιδερμίδα που ακτινοβολεί. 

 

 

 

Τροφές πλούσιες σε ω -3 λιπαρά οξέα. 

Τροφές όπως ψάρια τα οποία είναι πλούσιες πηγές ω- ε λιπαρών οξέων αποτελούν ιδανικές τροφές για την υγεία της επιδερμίδας μας. Τέτοια ψάρια είναι ο σολομός, το σκουμπρί και η ρέγγα, τα οποία καλό είναι σύντομα να εντάξετε στη διατροφή σας. Ακόμη, υπάρχουν και φυτικές πηγές των θαυματουργών αυτών οξέων όπως είναι τα καρύδια, τα φουντούκια, το μπρόκολο και το κουνουπίδι. Εμπιστευθείτε τις τροφές που περιέχουν ω -3 λιπαρά οξέα γιατί συμβάλλουν στη διατήρηση της ελαστικότητας και της υγρασίας του δέρματος. 

 

 

Ανανάς. 

Πλούσιος σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, ο ανανάς συμβάλλει στην υγεία της επιδερμίδας μας, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την ενυδάτωση και βοηθά στην πρόληψη της εμφάνισης ρυτίδων και λεπτών γραμμών στο πρόσωπο.

 

 

Αμύγδαλα. 

Αποτελούν ένα εξαιρετικά healthy σνακ, ενώ χάρις στα συστατικά τους βοηθούν την επιδερμίδα μας να είναι πιο σφριγηλή και να μη χάνει την ελαστικότητά της. Είναι πλούσια σε βιταμίνες A, B, και Eη οποία βοηθά επίσης στην προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία.

 

 

Λαμπερή και υγιής επιδερμίδα με αυτές τις τροφές

 

 

Αβοκάντο. 

Το αβοκάντο είναι ακόμη μία μαγική τροφή για την επιδερμίδα μας. Πλούσιο σε λιπαρά οξέα που συμβάλλουν στη βελτίωση της επιδερμίδας μας αλλά και σε βιταμίνες Ε και Α που συμβάλλουν στην επιβράδυνση των ορατών σημαδιών γήρανσης και στην επανόρθωση των κυττάρων, αντίστοιχα το αβοκάντο είναι μία σούπερ τροφή για πιο όμορφη και νεανική επιδερμίδα. 

 

 

Ελαιόλαδο. 

Ευτυχώς παράγουμε το καλύτερο ελαιόλαδο, που είναι θαυματουργό για την υγεία και για την επιδερμίδα μας. Χάρις στα λιπαρά οξέα που περιέχει συμβάλλει σε πιο νεανικό δέρμα, ενώ χάρις στις πολυφαινόλες καταπολεμά τις  βλαβερές ελεύθερες ρίζες που οδηγούν στη γήρανση της επιδερμίδας. 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!