Home / Wellness  / Mind  / Καλύτερος ύπνος: Κοιμηθείτε πιο εύκολα με 5 tips

Καλύτερος ύπνος: Κοιμηθείτε πιο εύκολα με 5 tips

Καλύτερος ύπνος: 4+1 τρόποι για να αντιμετωπίσετε την αϋπνία

5 τρόποι για να κοιμηθείτε πιο εύκολα. Γιατί ο καλύτερος ύπνος είναι ζήτημα ζωής.

Διώξτε το στρες

Το άγχος αποτελεί έναν από τος κύριους εχθρούς του ύπνου. Όταν βρίσκεστε σε μία δύσκολη περίοδο και το στρες σας ταλανίζει, προσπαθήστε να το απομακρύνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας σας, για να υποκύψετε το βράδυ στην αγκαλιά του Μορφέα.

Επενδύστε στο stretching

Το stretching ανακουφίζει τους μυς, απομακρύνει τα πιασίματα και ηρεμεί το σώμα και τον οργανισμό σας. Γιατί όχι;

Καλύτερος ύπνος: Κοιμηθείτε πιο εύκολα με 5 tips
Περιορίστε την καφεΐνη και τα αναψυκτικά

Αν και η καφεΐνη σας βοηθά να έχετε ενέργεια το πρωί, ένας καφές το απόγευμα μπορεί να σας δημιουργήσει υπερένταση και να σας απομακρύνει από το κρεβάτι σας. Αποφύγετε τον καφέ, αλλά και τα αναψυκτικά τις απογευματινές και βραδινές ώρες και στραφείτε στο ηρεμιστικό, τσάι.

Γυμναστείτε

Βάλτε στην ζωή σας την άσκηση και προσπαθήστε να γυμνάζεστε απογευματινές ώρες, πριν τις 8 το βράδυ. Αν εκτονώσετε την ενέργειά σας σε κάποια δραστηριότητα, τότε σίγουρα θα κοιμηθείτε το βράδυ.

Καλύτερος ύπνος: Κοιμηθείτε πιο εύκολα με 5 tips

Κάντε ένα ζεστό ντους


O καλύτερος ύπνος, είναι εγγυημένος με ένα μεγαλοπρεπές, ζεστό αφρόλουτρο. Το ζεστό μπάνιο θα χαλαρώσει τους μυς του σώματός σας. Επενδύστε σε ένα ηρεμιστικό αφρόλουτρο και χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια όπως η λεβάντα που συμβάλλουν στην ηρεμία του οργανισμού.

Κλείστε τις οθόνες

Οι οθόνη της τηλεόρασης, του λάπτοπ και του κινητού προκαλούν υπερδιέγερση και αποτρέπουν την ανάγκη σας για ξεκούραση. Κλείστε λοιπόν όλες τις οθόνες μισή ώρα πριν πέσετε για ύπνο και διαβάστε ένα βιβλίο.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!