Home / Good Life  / Η food blogger Μαριαλένα Τερζή ετοιμάζει τα πιο νόστιμα πιάτα

Η food blogger Μαριαλένα Τερζή ετοιμάζει τα πιο νόστιμα πιάτα

Η food blogger Μαριαλένα Τερζή ετοιμάζει τα πιο νόστιμα πιάτα
H Μαριαλένα Τερζή μας ταξιδεύει με το λαχταριστό blog της στον κόσμο της γαστρονομίας. 

Το food blog της Homemade Cooking by Marialena – Greek Mama Chef   κέρδισε το βραβείο Best Greek Cooking in English στα Vima Gourmet Food Blog Awards 2015, καθώς οι συντάγες της είναι νόστιμες, τα πιάτα της είναι φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι και ο τρόπος που παρουσιάζονται είναι εξαιρετικά δελεαστικός. Ο λόγος για την food blogger, Μαριαλένα Τερζή, που μαγειρεύει πεντανόστιμα πιάτα για την οικογένειά της και εμπνέει όλους εμάς που αγαπάμε τις γεύσεις να δοκιμάσουμε τις μαγειρικές μας ικανότητες. Μας μιλά για το πώς ξεκίνησε το ταξίδι της με το food blogging, μοιράζεται μαζί μας μία λαχταριστή συνταγή για πίτα και μας δίνει, μεταξύ άλλων, κάποια tips για το πώς μπορούμε να εκπαιδεύσουμε διατροφικά τα παιδιά μέσα από τη μαγειρική και την κουζίνα. 

 

 

 

Πότε και πώς προέκυψε το blog σας και γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το food blogging;

Στην πρώτη δημοτικού, είχαμε μάθημα μαγειρικής στο σχολείο που πήγαινα. (SAHETI Νότιος Αφρική, Γιοχάνεσμπουργκ) Το πρώτο φαγητό που μας έμαθαν να φτιάχνουμε ήταν αβγόφετες! Έτσι, την 1 Απριλίου του 2015 ξεκίνησα δειλά δειλά ανεβάζοντας μια φωτογραφία στο διαδίκτυο, αυτή της πρώτης μου επαφής με την μαγειρική: της ταπεινής αβγόφετας! Ξεκίνησα από την αγάπη μου για την μαγειρική και την φωτογραφία! Θέλω οι followers μου να βλέπουν τις φωτογραφίες, να λιγουρεύονται το φαΐ, να βγάζω λήψεις νόστιμες και όμορφες. Έτσι μπήκα στον κόσμο του food blogging!

 

Έχετε καταγωγή από την Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη, δύο μέρη με καταπληκτική κουζίνα. Πώς έχουν επηρεάσει αυτές οι γαστρονομικές ρίζες τις συνταγές σας; Εντάσσετε στη μαγειρική σας στοιχεία από άλλες κουζίνες; Επηρεάζεστε από τα μαγειρικά trends;

Στο σπίτι που μεγάλωσα, η παρασκευή και προετοιμασία του φαγητού ηταν κάτι σαν τελετουργία! Σαρακατσάνος ήταν ο μπαμπάς μου. Ἐφτιαχνε μόνος του τυριά, γιαούρτι, τραχανά, ελιές και φυσικά δεν έλειπε ο πλούσιος μπαχτσές με ντομάτες, πιπεριές, αγγούρια και πολλά πολλά άλλα. Με αυτά τα υλικά και με καταγωγή από την Κρήτη, η μητέρα μου έκανε τα θαύματα της μέσα στην κουζίνα. Όπως καταλαβαίνετε, θέλοντας και μη λοιπόν πέρασαν αυτά στο DNA μου και εν συνεχεία στη σελίδα μου μέσω των συνταγών μου.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο εξωτερικό (Νότιο Αφρική και Αυστραλία) οπου ήρθα σε επαφή με πολλές κουλτούρες και είχα την τύχη να δοκιμάσω γεύσεις απο ολο τον κόσμο! Στις συνταγές μου προσπαθώ να αναμείξω την παράδοση με το μοντέρνο φαγητό και τα εκάστοτε μαγειρικά trends.

 

 

 

 

Μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας μία εύκολη και γρήγορη χειμωνιάτικη συνταγή;

Οι αδερφές του μπαμπά μου στο χωριό έφτιαχναν ενα είδος πίτας χωρίς φύλλο, που στα Σαρακατσάνικα ονομάζεται Μπλανός!

Υλικά:

3 φλυτζάνια αλεύρι κίτρινο
1 φλυτζάνι καλαμποκάλευρο
1 φλ σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.γ αλάτι
1 κ.γ μπέικιν
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλυτζάνι γάλα η γιαούρτι
3 φλυτζάνια νερό

Για την γέμιση:

Μισό κιλό σπανάκι
2 πράσα
1 κρεμμύδι ξερό
4 αβγά
3/4 φλυτζάνι λάδι
300 γρ φέτα
2κ σούπας τραχανά (γλυκός)
αλατοπίπερο

Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε τα αλεύρια και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενσωματωθούν και να δημιουργηθεί ένας χυλός.
Ψιλοκόβουμε τα πράσα, το κρεμμύδι και το σπανάκι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε τα 2/3 του χυλού κάτω. Βάζουμε την γέμιση από πάνω, την πατάμε ελαφρώς. Μετά προσθέτουμε και τον υπόλοιπο χυλό από πάνω προσθέτοντας και λίγο νεράκι πριν το απλώσουμε για να αραιωθεί.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στους 190 στον αέρα για 1 ώρα μέχρι να πάρει χρώμα!

LINK συνταγής

 

 

Εκτός από μαγείρισσα είστε όπως μαρτυρά και το όνομα του blog σας μαμά. Έχετε κάποια tips για το πώς μπορούν οι μαμάδες να ετοιμάζουν πιο υγιεινά και νόστιμα γεύματα για τα παιδιά; Μαγειρεύετε μαζί με τα παιδιά σας;

Η εμπειρία μου έχει μάθει πως αν ένα παιδί το αφήσεις να πειραματιστεί με τις υφές, τις γεύσεις και τα χρώματα θα βγείς σίγουρα κερδισμένη! Επιπλέον, ένας διασκεδαστικός τρόπος να κάνεις ένα παιδί να φάει το φαγητό του είναι κόβοντας τα φρούτα και τα λαχανικά σε διάφορα γεωμετρικά σχήματα. Το κυριότερο πιστεύω -και αυτό που λεω πάντα- είναι το: Monkey see monkey do. Τα παιδιά μαθαίνουν και μέσα από τη μίμηση. Συνεπώς εάν εμείς οι γονείς τρώμε σωστά και ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή, τα παιδιά θα κάνουν το ίδιο. Αυτό είναι νόμος.
Έχω 2 αγοράκια, 8 και 2 ετών, τον Κωνσταντίνο-Ανδρέα και τον Μάριο! Βοήθησα και στην ανατροφή των 2 παιδιών του άντρα μου από τον πρώτο του γάμο. Η κόρη του, Βάσια, η μεγαλύτερη από τα αδέρφια, η οποία παρεμπιπτόντως σπουδάζει σεφ, πολλές φορές με βοηθάει στην κουζίνα! Μου δείχνει ακόμα και αυτά που μαθαίνει στη σχολή της και είναι μεγάλο bonus για εμένα! Ο γιός του άντρα μου δε, ο Πασχάλης, που είναι στην εφηβεία, το παίζει δίπορτο σε σχέση με το φαγητό. Παίρνει τηλέφωνο να ρωτήσει τι φαγητό θα φτιάξω και αναλόγως επιλέγει, εάν θα φάει σε εμάς ή στη μαμά του και πολύ συχνά και στους δύο.
Ο Κωνσταντίνος μου πάντα θέλει να βοηθήσει οταν μαγειρεύω και του αναθέτω εύκολες δουλίτσες όπως να παίζει με το ζυμαράκι, να ανακατεύει, να καρικεύει και όλα τα κάνει με χαρά. Ο Μάριος από την άλλη, απλά πατάει το κουμπί απο το μπλέντερ για να του κάνω φρουτόκρεμα! Βοηθάει, δεν μπορώ να πω.

 
 
Περιγράψτε μας μία τυπική σας μέρα. Πώς έχει επηρεάσει τη ζωή σας το food blogging;

Ξυπνάω πρωί πρωί και ετοιμάζω τα παιδιά για το σχολείο. Μετά κάνω τα ψώνια της ημέρας που αφορούν το μεσημεριανό φαγητό και τις συνταγές για τη σελίδα μου. Αφιερώνω λίγη ώρα στο συμμάζεμα του σπιτιού και συγχρόνως ετοιμάζω το φαγητό. Το μεσημέρι αφού επιστρέψουν όλοι στο σπίτι, τρώμε, κάνουμε τα μαθήματα και ξεκινάνε οι εξωσχολικές δραστηριότητες.
Λόγω του οτι περνάω τον περισσότερο χρόνο της ημέρας στην κουζίνα, το food blogging εντάσσεται αρμονικά στην καθημερινή μου ρουτίνα. Η μόνη διαφορά είναι ότι κάπου ανάμεσα στα υλικά και τις κατσαρόλες βρίσκεται και το κινητό τηλέφωνο με το οποίο φωτογραφίζω τις δημιουργίες μου. Περιττό να πω πως κανένας δεν αγγίζει το φαγητό αν δεν πετύχω την τέλεια λήψη! Όπως λέει και μία διαφήμιση “Άστο αυτό είναι για το μπλόγκ!”

 

 

Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

‘Οταν κάνουμε σχέδια ο Θεός γελάει και τυχαίνει να πιστεύω πολύ στον Θεό. ‘Αρα δεν θέλω να προχωράω με τις σκέψεις μου πολύ παραπέρα. Εύχομαι να είμαι γερή για να μπορέσω να αναπτύξω περισσότερο αυτό που αγαπώ, αλλα πάντα με σταθερά και αργά βήματα. Μόνο έτσι πιστεύω εξελίσσεσαι και πετυχαίνεις. Με υπομονή και επιμονή!

 

 

Brief Q&A

Αγαπημένος γαστρονομικός προορισμός: Ιταλία.
Αλμυρό ή γλυκό; Και τα δύο φυσικά.
Η κουζίνα που με γοητεύει περισσότερο: Παραδοσιακή ελληνική.
Δυστυχώς δεν έχω ακόμη δοκιμάσει: Δεν υπάρχει κάτι που να μου αρέσει και να μην το έχω δοκιμάσει.
Οι φιλοδοξίες μου: Να εμπνεύσω τους followers μου να μπούνε στην κουζίνα και να μαγειρέψουν για αυτούς που αγαπούν.
Η φιλοσοφία του blog μου: Κάθε μαμά/μπαμπάς/σύντροφος από κάθε γωνιά της γης είναι ο σεφ του σπιτιού του! Εγω είμαι η greekmamachef και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτή την όμορφη συνέντευξη!

 

Ανακαλύψτε τις λαχταριστές συνταγές της Μαριαλένας Τερζή στο Instagram και στο Facebook

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!