Home / Men  / Grooming  / Εσωτερικό grooming: Πώς θα το καταφέρεις

Εσωτερικό grooming: Πώς θα το καταφέρεις

eswteriko-grooming
Εσωτερικό grooming: Γιατί η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας.

Εκτός από τα βήματα για τη σωστή ανδρική περιποίηση πρέπει να κάνεις και κάποιες ακόμη κινήσεις για να επιτύχεις τα καλύτερα αποτελέσματα και να έχεις λαμπερή επιδερμίδα. Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν για ένα επιτυχημένο εσωτερικό grooming; 

 

Εσωτερικό grooming: Πώς θα το καταφέρεις

Όταν κάνουμε λόγο για εσωτερικό grooming εννοούμε την περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου και του σώματος μέσα από τη διατροφή.

 

 

Μην ξεχνάς την εσωτερική ενυδάτωση.

Νερό, νερό και πάλι πολύ νερό. Το μυστικό για λαμπερό δέρμα και υγεία βρίσκεται στην ενυδάτωση του οργανισμού, η οποία επιτυγχάνεται με την κατανάλωση πολύ νερού. Εκτός από άφθονο νερό όμως μπορείς να πίνεις μέσα στην ημέρα το τσάι που σου αρέσει, φυσικούς χυμούς και νερό με θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και μέταλλα. Μην το ξεχνάς.

 

Πώς δεν θα έχεις ξηρό δέρμα;

Όσο κρατάς τον οργανισμό σου ενυδατωμένο, αποφεύγεις τις δυσάρεστες επιπτώσεις της αφυδάτωσης στον οργανισμό σου και στο δέρμα σου. Τέτοιες επιπτώσεις μπορεί να είναι η αίσθηση τραβήγματος στο δέρμα στο πρόσωπό σου ή το σώμα σου αλλά και το ξηρό δέρμα. Βάλε στη διατροφή σου πολλά φρούτα και λαχανικά ώστε να λαμβάνεις όσο το δυνατόν περισσότερο νερό.

 

Οι βιταμίνες είναι ο θησαυρός σου.

Είναι σημαντικό να παίρνεις τις σωστές βιταμίνες, όπως οι Α, C, B3, E και Κ για να έχεις δέρμα που ακτινοβολεί αλλά και υγιή μαλλιά και νύχια. Εξάλλου σήμερα οι περισσότεροι άνδρες θέλουν να είναι περιποιημένοι.

ΥΓ1: Η βιταμίνη C για παράδειγμα εκτός από ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα, σου προσφέρει και προστασία ενάντια στη γήρανση. 

ΥΓ2: Η βιταμίνη Α κρατά υγιή τα κύτταρα του δέρματος.

 

Πιες κόκκινο κρασί.

Σύμφωνα με έρευνες η ρεσβερατρόλη, ένα αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί, έχει αποδειχθεί πως βοηθά στην καταπολέμηση της ακμής αλλά και των βακτηριδίων που αναπτύσσονται στο δέρμα. Ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί κάνει καλό επίσης στην καρδιά σου. Μια χαρά!

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!