Home / Wellness  / Health  / Γιατί αγαπάμε το ginger!

Γιατί αγαπάμε το ginger!

Γιατί αγαπάμε το ginger!
Και μας αγαπά και αυτό!

Το ginger ή αλλιώς η πιπερόριζα χρησιμοποιείται στις ιατρικές παραδόσεις των Ινδών, των Κινέζων, των Ελλήνων και των Αράβων, καθώς τα οφέλη του είναι πολλά για την υγεία. Το εξωτικό αυτό φυτό που συνήθως χρησιμοποιείται στη γαστρονομία, μας κάνει καλό γιατί:

Έχει ισχυρή αντικαρκινική δράση.

Μελέτες αναφέρουν πως η σκόνη του τζίντζερ μπορεί να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα του παχέος εντέρου, των ωοθηκών και του καρκίνου του προστάτη. Σύμφωνα με έρευνες φαίνεται πως η εξωτική ρίζα σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα και επιβραδύνει την ανάπτυξη τους.

Είναι φυσικό παυσίπονο.

Η αντιφλεγμονώδης δράση της πιπερόριζας την καθιστά ένα φυσικό παυσίπονο που καταπολεμά τους πόνους. To ginger μπορεί να σας ανακουφίσει από πόνους στις αρθρώσεις και τους μυς και να σας αναζωογονήσει.

Γιατί αγαπάμε το ginger!
Ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό.

Οι αντιμικροβιακές, αντισηπτικές, αντιβιοτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του ginger μπορούν να σας προστατέψουν από διάφορες λοιμώξεις και προβλήματα υγείας καθώς καταστέλλουν τις εμφάνισή τους. Ακόμη, η παρουσία της βιταμίνης C, του μαγνησίου, του ψευδαργύρου και του χρωμίου ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Προστατεύει το στομάχι και το έντερο.

Το ginger μπορεί να μειώσει τις λοιμώξεις όπως είπαμε παραπάνω αλλά είναι εξίσου ευεργετικό σε ό,τι αφορά τη διαδικασία της πέψης, καθώς αντιμετωπίζει τις στομαχικές διαταραχές, όπως είναι η δυσφορία, η δυσπεψία, ο στομαχόπονος και τα φουσκώματα. Ακόμη, η κατανάλωσή του καταστέλλει τις αναγούλες και τις ναυτίες, που μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα δυσάρεστες.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!