Home / Fashion  / Yamamay F/W2019 collection: Ιταλικός αέρας και μυστηριώδης γοητεία

Yamamay F/W2019 collection: Ιταλικός αέρας και μυστηριώδης γοητεία

Μέσα από τις εικόνες της καμπάνιας για τη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2019 “A touch of Italy – Italian Lifestyle”, η Yamamay εκφράζει ξανά τη δική της ιταλική ταυτότητα. Με τη φύση στο επίκεντρο της φωτογράφισης, αποδεικνύει για ακόμη μία φορά την αγάπη της προς το περιβάλλον.

 

 

Η γυναικεία συλλογή της Yamamay βασίζεται κυρίως στη γοητεία, την άνεση και την καινοτομία. Εμπνέεται από τη γυναίκα με αυτοπεποίθηση και γνώση της δυναμικής της. Από τη γυναίκα που αναδεικνύει την προσωπικότητά της μέσω της θηλυκότητας, που επιθυμεί να είναι όλο και πιο κομψή ακόμα και όταν φοράει διαφανή υφάσματα όπως το τούλι ή η δαντέλα. Η συλλογή αναπτύχθηκε με τη χρήση φυσικών υφασμάτων, ενώ ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στα κοψίματα, στα ντεκολτέ και τα σχήματα.

 

 

 

Οι άξονες όπου βασίστηκε είναι η Ανέγγιχτη Φύση, μια αισθησιακή σειρά, με πολύ θηλυκά σχήματα, στα οποία διαφάνειες, δαντέλες, λουλούδια εμπλέκονται μεταξύ τους με προσθήκες χρωμάτων, ο Πάγος, όπου η φύση είναι πιο αφηρημένη και τα χρώματα ανακαλούν τον πάγο και τις αποχρώσεις του -σαν να “παγώνει” ο χρόνος και να να σταματούν τα πάντα. Τα χρώματα είναι κυρίως απαλά και διαυγή στις σειρές Cristallo, Maledia, Primula, και στην ελαφριά Malva, ενώ κυριαρχούν τα γεωμετρικά prints, τα γράμματα και τα γραφικά.

 

 

Ο “Μυστηριώδης Κήπος” αποτελεί μια μυστηριώδης προσέγγιση, μια “κρυφή” φύση. Τα πιο αντιπροσωπευτικά και διακριτικά χαρακτηριστικά είναι το πουά και η δαντέλα, καθώς και μια εξαιρετική σειρά ενδυμάτων, που λόγω των διαφανειών από τούλι και των floral αντιθέσεων γίνονται ιδιαίτερα γοητευτικά.

Στα νεαρά κορίτσια απευθύνονται οι σειρές Cassandra σε οργανικό βαμβακερό ύφασμα με λογότυπο, Miage με prints από γράμματα σε δαντελένιες λεπτομέρειες και Sport chic, χωρίς ραφές για αθλητικές δραστηριότητες.

 

 

 

Η πραγματική καινοτομία της σεζόν, είναι η capsule συλλογή που έχει αναπτύξει η Yamamay σε συνεργασία με το εργοστάσιο μεταξιού Anna Maria Alois, ένα ιστορικό εργαστήριο στο σχεδιασμό και την παραγωγή υφασμάτων τέχνης, ένα από τα πιο διάσημα εργοστάσια μεταξιού που βρίσκεται στο χωριό San Leucio, λίγα βήματα από την Caserta, πολύ κοντά στη Νάπολη. Χτισμένο από τον Frederick IV του Bourbon, ως προσωπικό καταφύγιο, το χωριό μετατράπηκε σε εργοστάσιο μεταξιού και θεωρείται τοποθεσία της UNESCO, ενώ σήμερα λειτουργεί και ως μουσείο.

 

 

Από τη συνεργασία αυτή, γεννήθηκε μια πλούσια και κομψή συλλογή, διακοσμημένη με θαυμάσια prints από το αρχείο εργοστασίων μεταξιού, που έχουν ερμηνευτεί με σύγχρονο τρόπο και αναπαράγονται σε φορέματα, σακάκια, μπλούζες και παντελόνια. Ένα αναπόσπαστο κομμάτι είναι το corset που περιλαμβάνεται σε αυτή τη συλλογή, που παιχνιδίζει με τις διαφάνειες από τούλι, προσδίδοντας ένα άκρως αισθησιακό αποτέλεσμα. Το must-have της συλλογής των ανδρών είναι η ρόμπα που ταιριάζει με σατέν παντελόνια για ένα κομψό και εντυπωσιακό look.

 

 

Τέλος, μια συλλογή από οργανικό βαμβάκι δημιουργήθηκε για τους άνδρες. Με αυστηρές προδιαγραφές στο βαμβάκι που χρησιμοποιείται για την παραγωγή, ώστε να τηρούνται τα πρότυπα βιολογικής καλλιέργειας σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, αποφεύγοντας επίσης τη χρήση χημικών ή τεχνητών φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων, η Yamamay προωθεί την αειφορία και την ποιότητα ζωής.

 

 

Ανακάλυψε περισσότερα στο yamamay.com.

 

mariamylona@cozyhome.gr

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath