Home / Cozyhome  / Architecture  / The beauty of simplicity

The beauty of simplicity

Η αρχιτέκτονας Αριάδνη Παρίση και η εταιρεία της, PROJECT4, ανέλαβαν την ανακατασκευή ενός διαμερίσματος, με έμφαση στις λιτές γραμμές, επιδιώκοντας ένα minimal-chic αποτέλεσμα. Στα πλαίσια της πλήρους ανακατασκευής του διαμερίσματος άλλαξε ολόκληρη η διαρρύθμισή του, ώστε να δημιουργηθεί ένας ενιαίος χώρος, στον οποίο εντάσσεται το καθιστικό, η κουζίνα και η τραπεζαρία, που μοιράζονται ένα μεγάλο άνοιγμα, με θέα τον Θερμαϊκό κόλπο της Θεσσαλονίκης.

 

 

Τα υπνοδωμάτια και τα μπάνια βρίσκονται δεξιά και αριστερά από το κεντρικό καθιστικό, ενώ όλοι οι χώροι έχουν διαμορφωθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να εκμεταλλεύονται το φυσικό φως και την υπέροχη θέα. Η Αριάδνη Παρίση εμπνεύστηκε από την ουδέτερη παλέτα χρωμάτων, με στόχο να δημιουργήσει μια κατοικία ζεστή και φιλόξενη, που εκπέμπει γαλήνη, μέσα από τις λιτές γραμμές των επίπλων και των διακοσμητικών στοιχείων. Τα εξαιρετικής αισθητικής και ποιότητας ξύλινα χειροποίητα δάπεδα δρυός Euphoria Ellin από την Imperial Floor Gallery, που διατρέχουν όλους τους χώρους, καθώς και η εναλλαγή ξύλινων και πέτρινων υφών, συνυπάρχουν αρμονικά και οδηγούν σε μια βαθιά πολυτελή και cozy ατμόσφαιρα. Το στοιχείο της λειτουργικότητας “υπηρετεί” η τεχνολογία smart home, που δίνει στον ιδιοκτήτη την ευκαιρία να ελέγχει τις βασικές λειτουργίες του σπιτιού από το κινητό ή το PC του.

 

 

Στο living room, οι neutral αποχρώσεις και η κυριαρχία του ξύλου εκπέμπουν μια εκλεπτυσμένη αισθητική, που ολοκληρώνεται με τις ιδιαίτερες επιλογές των επίπλων. Ο γκρι γωνιακός καναπές και οι δύο κομψές καρεκλοπολυθρόνες κυκλώνουν τα μοναδικής αισθητικής, coffee tables από μάρμαρο και λάκα, ενώ στον χώρο δεσπόζει το εντυπωσιακό, ελλειψοειδές φωτιστικό της Artemide, στοιχείο πολυτέλειας και υψηλής αισθητικής. Πίσω από τον καναπέ, μια custom ξύλινη κατασκευή μοντέρνου σχεδιασμού, φιλοξενεί βιβλία και design διακοσμητικά. Η ζεστασιά του ξύλου και οι εκλεπτυσμένες επιλογές υιοθετούνται και στα μπάνια, με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό να ολοκληρώνει την αίσθηση της απόλυτης καθαρότητας.

 

 

 

Στον ανοιχτό χώρο της σαλοτραπεζαρίας, το minimal στοιχείο επιτυγχάνεται μέσα από μεγάλες επιφάνειες επενδεδυμένες με ξύλο, οι οποίες ενσωματώνουν πόρτες, χωρίς εμφανή κάσα και περβάζια, καθώς και τις διακριτικές οπές του συστήματος κλιματισμού. Στο κέντρο του χώρου, το επιβλητικό τζάκι βιοαιθανόλης, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας γραμμικής κατασκευής, που διαχωρίζει το καθιστικό από την τραπεζαρία και την κουζίνα.

 

 

Στον χώρο της κουζίνας-τραπεζαρίας, η έντονη παρουσία του ξύλου σε επιφάνειες μεγάλου καμβά, σε συνδυασμό με μαύρες πινελιές σε έπιπλα και οικιακές συσκευές, ακολουθεί τη γενικότερη contemporary λογική της κατοικίας, διατηρώντας, όμως, την απαραίτητη αίσθηση ζεστασιάς.

 

 

 

 

Στο master bedroom ο κανόνας του λευκού και του γκρι “σπάει” από την παρουσία μιας ταπετσαρίας σε έντονα χρώματα πίσω από το γραφείο, καθώς και μιας πολυθρόνας σε γλυκιά, ροζ απόχρωση. Πίσω από το υφασμάτινο κρεβάτι, το γκρι μάρμαρο διακόπτεται από μία ιδιαίτερη κατασκευή με ξύλινες περσίδες και κρυφό φωτισμό.

 

 

 

 

 

 

Οι PROJECT4 κατάφεραν να δημιουργήσουν μια κατοικία που εμπνέει το αίσθημα της θερμής φιλοξενίας, εκπροσωπώντας παράλληλα την υψηλή αισθητική, χωρίς κραυγαλέες σχεδιαστικές και διακοσμητικές επιλογές.

 

 

Φωτογραφίες: Δημήτρης Μπούρας

 

 

Credits:

Μελέτη & Κατασκευή: PROJECT4

Δάπεδα: Imperial Floor Gallery AE – I. Καλαντζής ΑΕ

Φωτισμός: Artemide, Jacco Maris

Πλακίδια & είδη υγιεινής: Material Projects & more

Μάρμαρα: Σολωμονίδη

Έπιπλα: Area Domus, Δελούδης, 2nd Floor, Woodetails, Almeco

Συστήματα σκίασης Bandalux: Etoffe

Τζάκι: Jaki Décor

Θερμαντικά σώματα λουτρών: Optimum form

 

 

www.project4.gr

T. 2316008485

mariamylona@cozyhome.gr

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath