Home / Cozyhome  / Architecture  / SAINT-GOBAIN 2020: O 12os Διεθνής Διαγωνισμός διεξάγεται φέτος στην Αθήνα!

SAINT-GOBAIN 2020: O 12os Διεθνής Διαγωνισμός διεξάγεται φέτος στην Αθήνα!

Η Saint-Gobain Hellas, φιλοξενεί στην Αθήνα τη διεθνή διοργάνωση Trophy”, μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις σε παγκόσμια κλίμακα, του Ομίλου SAINT- GOBAIN, για τη βράβευση των κτιριακών κατασκευών στον σχεδιασμό, την καινοτομία, και τον οικολογικό  προσανατολισμό. 

 

O 12οs κατά σειρά Διεθνής Διαγωνισμός που φιλοξενείται στην χώρα μας,  θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 3 Απριλίου του 2020.

 

Η ιστορία του διαγωνισμού ξεκινά στο Παρίσι το 1998. Από τότε και κάθε δύο χρόνια, εργολάβοι και κατασκευαστές από όλο τον πλανήτη υποβάλλουν προς αξιολόγηση στον διαγωνισμό αυτό, τα πιο εντυπωσιακά έργα, που κατασκευάστηκαν κατά κύριο λόγο με συστήματα ξηρής δόμησης, καθώς και άλλες περίτεχνες κατασκευές που έχουν ως βάση τους το γύψο. 

 

Ο διαγωνισμός αναδεικνύει και βραβεύει τους καλύτερους κατασκευαστές που χρησιμοποιώντας τα υλικά, λύσεις και συστήματα της Saint-Gobain έχουν συμβάλλει στην δημιουργία κτιρίων υψηλών προδιαγραφών σε άνεση, ασφάλεια, αισθητική και αειφορία, διαμορφώνοντας εν τέλει έναν καλύτερο κόσμο για όλους.

 

Η SAINT-GOBAIN στην Ελλάδα κατέχει σημαντικότατη θέση στον τομέα των κατασκευών, προωθώντας και υποστηρίζοντας στην Ελληνική αγορά μια  ευρύτατη γκάμα υλικών και προϊόντων με βάση των γύψο, τον ελατό χυτοσίδηρο (PAM), κονιάματα, μονωτικά, τελευταίως τα χημικά MARIS POLYMERS, καθώς και τα υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας προϊόντα υαλοπινάκων Saint-Gobain Glass, που με τα τζάμια αυτοκινήτων Autover, αποτελούν την κύρια δραστηριότητα του Ομίλου ανά τον κόσμο.

 

Ο διαγωνισμός Trophy αναφέρεται στις κατασκευές με υλικά και συστήματα υψηλής ποιότητας, τα οποία διακινούνται κάτω από τα εμπορικά σήματα RIGIPS, WEBER, ISOVER, ECOPHONE, EUROCOUSTIC, υλικά με τα οποία ή εταιρία έχει πραγματοποιήσει έργα  ξεχωριστής σημασίας, όπως το ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ, ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON, ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ, CΟSTA NAVARINO κ.ά. με αποκορύφωμα το εμβληματικής σημασίας για τον πολιτισμό στην χώρα μας έργο, Κέντρο Πολιτισμού ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ.

 

Stavros Niarchos Foundation Cultural Centre

 


Από την Αμερική μέχρι την Ασία, από την Ευρώπη μέχρι την Αφρική, 79 υψηλών προδιαγραφών και αισθητικής έργα από 32 χώρες, θα διαγωνιστούν σε 6 θεματικές κατηγορίες κατασκευών, προκειμένου να κερδίσουν ένα από τα 14 βραβεία. Οι μετέχοντες κατασκευαστές – δημιουργοί συνδυάζοντας την τεχνογνωσία και δημιουργικότητά τους, με τα συστήματα και τα υλικά της Saint-Gobain, κατάφεραν  να πραγματοποιήσουν εκπληκτικά έργα υψηλού τεχνολογικού και αισθητικού επιπέδου.

 

Project Credits:Building owner: Investment Corporation of Dubai & Kerzner International
Architect: DEC Dynamic Engineering Consultant
Main contractor: Besix
Photographer: Wish Jayaraj Kalarani
Saint-Gobain Team: Sarath Nair, Rayson Rameshan, Gary Condon, Zaid Suleiman, Zanoon Jamal el din, Jovita Fernandes

 

 

Building owner: Bouwinvest Dutch Residential Fund, Amsterdam
Architect: Arons & Gelauff Architecten, Amsterdam
Main contractor: Dura Vermeer & De Nijs
Photographer: Bas Stoffelsen / TImeWriters ; Pieter-Bas Doornebal / Eyelike
Saint-Gobain Team: Mark Verhoeven, Stephan Vlaanderen

 

Ο Διεθνής Διαγωνισμός “Saint-Gobain Gypsum Trophy”, αποτελεί πλέον ένα γεγονός παγκόσμιας αναφοράς, συγκεντρώνοντας τα πιο εντυπωσιακά έργα, ενώ καθορίζει παράλληλα τα παγκόσμια πρότυπα δεξιοτεχνίας όσο αφορά, τις κατασκευές με γύψο και γυψοσανίδες.

 

 Η SAINT-GOBAIN, η αρχαιότερη εταιρία στον κόσμο , γεννιέται πριν από 355 χρόνια. Οι ρίζες της που φτάνουν βαθιά στους αιώνες, στον Οκτώβριο του 1665 στη Γαλλία, όπου με διάταγμα της αυλής του Λουδοβίκου IXV συστήνεται από μια ομάδα μηχανικών και αρχιτεκτόνων με βασική αποστολή την κατασκευή των υαλοπινάκων της αίθουσας των καθρεπτών στα ανάκτορα των Βερσαλλιών.

 

 Από τότε μέχρι σήμερα πολλά έχουν αλλάξει. Ο Ομιλος SΑΙΝΤ-GOBAIN, με παρουσία σε 68 χώρες και πάνω από 180.000 υπαλλήλους, κατέχει πλέον ηγετική θέση παγκοσμίως, με κύριο αντικείμενο τον σχεδιασμό, παραγωγή και τη διανομή υλικών που  βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων στους χώρους διαβίωσης και εργασίας τους. 

 

Η δέσμευση στην προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία, η οποία αποτελεί υψηλή προτεραιότητα της στρατηγικής της, φέρνει την εταιρία στην κατάταξη Climate Change A list του Διεθνούς Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμό CDP εξαιρετικά τιμητική θέση μεταξύ των εταιριών που μάχονται κατά της κλιματικής αλλαγής.

 

 Η SAINT-GOBAIN αποτελεί μία από τις πιο καινοτόμες εταιρίες στον κόσμο. Η έρευνα και η καινοτομία, μαζί με τον προσανατολισμό στο περιβάλλον και την εταιρική κοινωνική ευθύνη, βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής του Ομίλου. Στα 12 ερευνητικά κέντρα που διαθέτει, παράγει και πιστοποιεί 400 περίπου πατέντες κάθε χρόνο,επενδύοντας σημαντικά κεφάλαια στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων. Είναι γεγονός ότι το 23% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας αφορά προϊόντα και υλικά που δημιουργήθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια!

 

Αναλογιζόμενοι το μέγεθος της εταιρείας και την αξία των προϊόντων και υπηρεσιών που παρέχει στην καθημερινή μας ζωή, αντιλαμβανόμαστε, ίσως, τι ακριβώς σηματοδοτεί η επιλογή του Ομίλου, να πραγματοποιήσει το φετινό διαγωνισμό “Saint Gobain Gypsum Τrophy” στην Αθήνα.

 

 

 

 

 

mariamylona@cozyhome.gr

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath