Home / Cozyhome  / Minimal αισθητική και μπλε πινελιές από τις do designers

Minimal αισθητική και μπλε πινελιές από τις do designers

dodesigners

Οι do designers, Ντενίζ Βασιλειάδου και Ουρανία Γιαβή, ανέλαβαν την ολική αναδιαμόρφωση εσωτερικών χώρων ενός διαμερίσματος κατασκευής του 1970 στον Χολαργό.

 

Αντιμέτωπες με την μικρή επιφάνεια του διαμερίσματος συνολικής έκτασης 50τμ, οι αρχιτέκτονες στράφηκαν σε έξυπνες σχεδιαστικές επιλογές εξοικονόμησης χώρου, κερδίζοντας τελικά όχι μόνο το λειτουργικό αλλά και το αισθητικό design στοίχημα.

 

Στην είσοδο του διαμερίσματος, η κυρίαρχη λευκή απόχρωση εκπέμπει καθαρότητα και ηρεμία συμβάλλοντας σε ένα φιλόξενο εσωτερικό, ενώ η έξυπνη αξιοποίηση του χωλ με τη δημιουργία μιας γωνιάς που λειτουργεί ως χώρος γραφείου και βιβλιοθήκης, εξυπηρετεί πλήρως τις λειτουργικές ανάγκες του ιδιοκτήτη. Λίγο πιο κάτω, η ύπαρξη ενός καμπύλου στοιχείου στην απόχρωση του κλασικού μπλε, οδηγεί ομαλά στον κύριο χώρο του διαμερίσματος, ενώ ταυτόχρονα εμπεριέχει το λουτρό, οριοθετώντας το κομψά από τους υπόλοιπους χώρους.

 

dodesigners

 

Οι αποχρώσεις του λευκού, του γκρι και του μαύρου συνδιαλέγονται με ουδέτερους – φυσικούς τόνους στο άνετο καθιστικό. Μία μοντέρνα μεταλλική δημιουργία το διαχωρίζει διακριτικά από την κουζίνα, φιλοξενώντας παράλληλα την τηλεόραση. Οι επιλογές φωτισμού σε συνδυασμό με το ζεστό χαλί στο δάπεδο συμβάλλουν στην ενίσχυση του οικείου εσωτερικού.  

 

dodesigners

 

Ο χώρος της κουζίνας κερδίζει μονομιάς το οπτικό ενδιαφέρον εντυπωσιάζοντας με την κλασική μπλε απόχρωσή του, που αποτελεί το απόλυτο trend της χρονιάς, καθώς έχει ανακηρυχθεί από την Pantone ως το χρώμα του 2020. Το μεγάλο άνοιγμα που επιτρέπει την εισροή φυσικού φωτός συνεργάζεται άψογα με το μάρμαρο αλλά και με τα stylish, διακριτικά φωτιστικά δημιουργώντας ένα φωτεινό και συνάμα μοντέρνο αποτέλεσμα.

 

dodesigners

 

Στο minimal υπνοδωμάτιο, το λευκό χρώμα επεκτείνει την κυριαρχία του και με τη βοήθεια του φυσικού φωτός δημιουργεί ένα ήρεμο περιβάλλον για ανάπαυση και χαλάρωση. Οι λιτές και ταυτόχρονα πολυτελείς διακοσμητικές λεπτομέρειες, τα παιχνιδιάρικα φωτιστικά, το ξύλινο δάπεδο και οι λευκές κουρτίνες εντείνουν τον cozy χαρακτήρα του εσωτερικού, συμβάλλοντας με τη σειρά τους σε ένα περιβάλλον που ευνοεί τη σωματική και πνευματική αποφόρτιση. 

 

dodesigners

 

Στο μπάνιο το ξύλο συνομιλεί με επιφάνειες από σκυρόδεμα, ενώ υλικά όπως το γυαλί και το μέταλλο συμπληρώνουν τη σύγχρονη σχεδιαστική προσέγγιση, που είναι παρούσα συνολικά στο διαμέρισμα. 

 

dodesignersdodesigners

 

www.do-designers.com

 

Credits:

Σχεδιασμός / επίβλεψη: do designers Ντενίζ Βασιλειάδου & Ουρανία Γιαβή

Κατασκευή: Μηχανικός εν δράσει Νίκος Γιαννακουδάκης

Φωτογραφίες: Μιχαήλ Δαμάσκος

Δάπεδο: Parkellas

Φωτισμός: PlaceD

Μπάνιο: Bagno y Bagno

Ξυλουργικά: Κορακίτης

Πάγκος κουζίνας: Stonetech

Έπιπλα: Armeniakos

Θερμαντικά σώματα: Antrax

Κουρτίνες: Cripe

 

 

Δείτε περισσότερα στο COZYHOME Spring 2020 / τεύχος 37,  που κυκλοφορεί!

stavroulaarnaouti@cozyhome.gr

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!