Home / Cozyhome  / Hidden Diamond: Ένα καλά κρυμμένο “διαμάντι” στη Χαλκιδική

Hidden Diamond: Ένα καλά κρυμμένο “διαμάντι” στη Χαλκιδική

Μια εξοχική κατοικία στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, λαμπερή και πολύτιμη σαν κρυμμένο διαμάντι, μας υποδέχτηκε στα πολυτελή της ενδότερα, για να μας γοητεύσει με τη μοναδική της αισθητική ταυτότητα. Μέσα σε μία κατάφυτη έκταση και με τη θάλασσα να την περιβάλλει από κάθε της πλευρά, συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά ενός ονειρεμένου προορισμού.  Την κτιριακή μελέτη της κατοικίας ανέλαβαν οι “Office TwentyFive Architects”, ένα βραβευμένο ελληνικό αρχιτεκτονικό γραφείο των Α. Περπατίδη, Θ. Χρυσομάλλη και Μ.Βουράκη, ενώ την κατασκευή ολοκλήρωσε η “Καραμιχαήλ Κατασκευαστική”, μια σύγχρονη και δυναμική εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των κατασκευών, δημιουργώντας πολυτελείς κατοικίες. Τέλος, τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της κατοικίας, επιμελήθηκε το γραφείο της interior & exterior designer, Λάρας Τσασιλίδου, το οποίο δραστηριοποιείται στον χώρο από το 2007 και με οδηγό την εμπνευσμένη αισθητική, αναλαμβάνει έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

 

Καθώς εισερχόμαστε στο πρώτο επίπεδο της κατοικίας, στο οποίο συναντάμε ένα σαλόνι, μια κουζίνα, μια τραπεζαρία και ένα WC, βρισκόμαστε σε έναν χώρο υψηλής πολυτέλειας και minimal αισθητικής. Λευκό μάρμαρο διατρέχει όλο το επίπεδο, αναδεικνύοντας τις μοντέρνες, ασπρόμαυρες διακοσμητικές επιλογές.

 

 

 

Στο φωτεινό σαλόνι, πρωταγωνιστές αποτελούν τα εντυπωσιακά έπιπλα της εταιρείας KPS Group, όλα σε σχεδιασμό της Λάρας Τσασιλίδου, τα οποία “υπηρετούν” τόσο το στοιχείο της άνεσης όσο και το συνολικό εκπλεπτυσμένο ύφος του χώρου. Μια κατακόρυφη custom κατασκευή, η οποία ενσωματώνει το τζάκι, αποτελεί φυσικό διαχωριστικό ανάμεσα στο σαλόνι και την τραπεζαρία, όπου το κομψό δίδυμο άσπρου-μαύρου συνεχίζει την κυριαρχία του. Το λευκό τραπέζι κυκλώνεται από μαύρες καρέκλες γραμμικού σχεδιασμού (όλα KPS Group), ενώ φως στον χώρο ρίχνει μια φωτιστική επιλογή λιτού σχεδιασμού από την Petridis Lighting.

 

 

Το κλιμακοστάσιο της κατοικίας κρύβεται αριστοτεχνικά με ένα γυάλινο στηθαίο από φιμέ τζάμι, οδηγώντας στους επόμενους δύο ορόφους. Ανεβαίνοντας στον επάνω όροφο συναντάμε τα δύο master bedrooms του σπιτιού με ensuite μπάνια, όπου οι ιδιοκτήτες απολαμβάνουν στιγμές ιδιωτικότητας και ανάπαυσης. Ξύλινα δάπεδα, καθώς και έπιπλα και υφάσματα σε γήινες αποχρώσεις χαρακτηρίζουν τους χώρους, οι οποίοι κινούνται στην ίδια λογική απέριττης κομψότητας.

 

 

Όλη η ένδυση του σπιτιού (υφάσματα, κουρτίνες, κλινοσκεπάσματα) είναι από επώνυμους οίκους και έχουν επιλεγεί από το κατάστημα Lara Tsasilidou Home Collection.

 

 

Στο χαμηλότερο επίπεδο αναπτύσσονται ένας ενιαίος χώρος σαλοκουζίνας και τραπεζαρίας, καθώς και δύο guest rooms με ensuite μπάνια. Την ασπρόμαυρη “συμφωνία” διακόπτουν επιφάνειες από ξύλο ως επιτοίχιες επενδύσεις, καθώς και διακοσμητικές λεπτομέρειες σε πετρόλ απόχρωση, υπενθυμίζοντας το παραθαλάσσιο στοιχείο της κατοικίας. Το βλέμμα τραβούν η μοντέρνα τραπεζαρία και οι υπέροχες καρέκλες με τις γυαλιστερές μαύρες λεπτομέρειες, καθώς και η stylish γωνιά με τη μαύρη δερμάτινη πολυθρόνα φουτουριστικού design (Bauhaus) και το εντυπωσιακό ρολόι, ειδική κατασκευή της KPS Group σε σχεδιασμό της Λάρας Τσασιλίδου. Οι προσεγμένες διακοσμητικές επιλογές ολοκληρώνονται με μοντέρνα φωτιστικά, που φωτίζουν διακριτικά τον χώρο (Petridis Lighting).

 

 

Το πρώτο υπνοδωμάτιο συνδέεται άμεσα με το dressing room, κατεβαίνοντας μόλις τρία σκαλιά. Αξιοπρόσεκτη είναι η ντουλάπα με τα διάφανα φύλλα και τον εσωτερικό κρυφό φωτισμό.

 

 

Στο δεύτερο υπνοδωμάτιο μια ιδιαίτερη σχεδιαστική πρόταση αποτελεί η επιτοίχια κατασκευή απέναντι από το κρεβάτι, η οποία λειτουργεί ως φωτιστική πηγή.

 

 

Τα μπάνια και στις δύο κρεβατοκάμαρες κινούνται στην παλέτα των neutral αποχρώσεων, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί πλακίδια μεγάλων διαστάσεων, για ένα σύγχρονο αποτέλεσμα.

 

 

Η πρόσβαση στους εξωτερικούς χώρους είναι άμεση από τα δύο πρώτα επίπεδα της κατοικίας. Ένα από τα πιο αξιοζήλευτα κομμάτια του εξωτερικού κήπου είναι το στεγασμένο barbeque, πλήρως εξοπλισμένο για μοναδικές στιγμές γευστικών συναθροίσεων.

 

 

 

Ένα κρυμμένο, αρχιτεκτονικό διαμάντι μόλις ανακαλύφθηκε, δίνοντας λίγη από την πολύτιμη λάμψη του και στο δικό μας καλοκαίρι.

 

 

Credits:

Kατασκευή: Καραμιχαήλ Κατασκευαστική

Κτιριακή Μελέτη: “Office TwentyFive Architects”

Interior & Exterior Design: Λάρα Τσασιλίδου

Συνολική επίπλωση: KPS Group Καραπιπερίδης –

Παρίτσης- Σειτανίδης (σχεδιασμός Λάρα Τσασιλίδου)

Ειδικές κατασκευές- σχεδιασμός: Λάρα Τσασιλίδου

Σχεδιασμός κουζινών: Λάρα Τσασιλίδου

Δάπεδα & επιτοίχιες πλάκες: Ceasar Ceramics

Φωτισμός: Petridis Lighting

Υφάσματα επίπλωσης, Κουρτίνες, ταπετσαρίες, λευκά

είδη και ηλεκτρικά συστήματα για κρέμασμα κουρτινών:

Lara Tsasilidou Home Collection

Διακοσμητικό εισόδου, πολυθρόνα κάτω – άνω χώρου: Bauhaus

Τζάκι: Jaki-Decor (www.jaki-decor.gr)

Μπάνια: Fap Ceramiche

Μπαταρίες Μπάνιου: Zanetti

Έπιπλα εξωτερικών χώρων: Impo

Γρανίτες BBQ και ειδικές κατασκευές: Χάρης Τοπούζης

Τέντες: www.luxtent.com.gr

 

 

Lara Tsasilidou Interior Designer

Ιθάκης 60, Άνω Ηλιούπολη, Θεσσαλονίκη

T: 2310 660570

K. 6946834675

www.laratsasilidou.com

 

KPS Group

www.kpsgroup.gr

Καραπιπερίδης Νίκος: 6944 311017

Σεϊτανίδης Γιώργος: 6937 320322

mariamylona@cozyhome.gr

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath