Home / Family  / H έφηβη Leah θέλει να κάνει τη μόδα προσβάσιμη σε όλους!

H έφηβη Leah θέλει να κάνει τη μόδα προσβάσιμη σε όλους!

Οι δυσκολίες που η ίδια αντιμετωπίζει, την οδήγησαν στο να σχεδιάσει ρούχα για άτομα με κινητικά προβλήματα.

H Leah Zelaya από τότε που θυμάται τον εαυτό της, ονειρευόταν να γίνει σχεδιάστρια μόδας, μελετώντας περιοδικά αλλά και τις εμφανίσεις των διασήμων στο κόκκινο χαλί, στο οποίο κατάφερε και η ίδια να εμφανιστεί, στο περσινό  ΝYFW.

 

To δεκατριάχρονο κορίτσι  διαγνώστηκε όταν ήταν έξι ετών με SPSMA, μια σπάνια μορφή μυϊκής ατροφίας, με αποτέλεσμα όσο μεγαλώνει να χάνει ολοένα και περισσότερο τις κινητικές της ικανότητες. Σήμερα φοράει ειδικούς βοηθητικούς νάρθηκες για τις μικρές αποστάσεις, ενώ για τις μεγαλύτερες χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο.

 

 

Για την ίδια, όλες οι δραστηριότητες που απαιτούν λεπτές κινήσεις με τα χέρια απιτούν μια τεράστια δυσκολία, ανάμεσα σε αυτές και η διαδικασία του ντυσίματος.

 

«Το να κουμπώσω ένα κουμπί ή ένα φερμουάρ μπορεί να πληγώσει τα δάχτυλά μου και τελικά να μου πάρει πολύ χρόνο, ενώ τα περισσότερα παντελόνια δεν εφαρμόζουν σωστά λόγω των προσθετικών μελών. Σαν άνθρωπος θέλω να είμαι αυτόνομη και ανεξάρτητη, όμως, το πρωινό ντύσιμο είναι κάτι που δε μου το επιτρέπει.»

 

 

 

Η Leah, γνωρίζοντας ότι είναι πολύ δύσκολο να βρει ρούχα, τόσο οικονομικά όσο και μοντέρνα, αποφάσισε να φέρει στα μέτρα της τις ήδη υπάρχουσες επιλογές.

 

Έτσι,  με τη βοήθεια του Open Style Lab, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού, που δημιουργεί επιλογές ένδυσης για άτομα με αναπηρίες, η νεαρή fashion designer δημιούργησε μέσα σε 4 εβδομάδες ένα βοηθητικό εξάρτημα για φερμουάρ.

 

Ονομάζεται “Easy Zip”, θα είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα του Open Style (μπορείτε να μπείτε στη λίστα ενδιαφερομένων) και όλα τα έσοδα θα διατεθούν σε ένα νέο πρόγραμμα σε συνεργασία με τον Οργανισμό Μυϊκών Δυστροφιών, το οποίο στηρίζει νέους σχεδιαστές σαν τη Leah.

 

“Η φιλοσοφία μου είναι ότι η μόδα για τα άτομα με αναπηρίες πρέπει να είναι οικονομική και χαριτωμένη, καθώς τα περισσότερα από αυτά τα ρούχα είναι πολύ ακριβά και στερούνται στυλ.”

 

 

Το Easy Zip έχει το σχήμα ενός donut, με ένα μικρό γαντζάκι στην κορυφή του, το οποίο και τοποθετείται στο φερμουάρ, ώστε να ανεβοκατεβαίνει εύκολα. Ενώ, ένα κοινό φερμουάρ έπαιρνε στη Leah μέχρι και 20 ολόκληρα λεπτά για να το ανεβάσει, το βοηθητικό εξάρτημα που σχεδίασε μειώνει τον χρόνο σε λίγα δευτερόλεπτα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για το δέσιμο των παπουτσιών, τα κουμπιά αλλά και το άνοιγμα ή κλείσιμο μιας τσάντας. Είμαι μικρό και χωράει μέσα σε ένα κοινό πορτοφόλι, ώστε να μεταφέρεται εύκολα και παντού.

 

Κι επειδή η Leah είναι ένα στυλάτο κορίτσι, δίνει τη δυνατότητα σε κάθε χρήστη να προσαρμόσει το Easy Zip στο δικό του προσωπικό στυλ, αφού το packaging περιλαμβάνει κόλλα με glitter και αυτοκόλλητα!

 

Η νεαρή σχεδιάστρια αποφάσισε να επεκτείνει τη δημιουργικότητά της και στο κομμάτι των παπουτσιών αλλά και των μαγιό, στοχεύοντας στο λανσάρισμα μιας αρκετά μεγάλης  γκάμας fashionable επιλογών για όλους!

 

Well done Leah!

 

 

mariamylona@cozyhome.gr

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath