Home / Cozyhome  / Architecture  / Gazing the past through the future…

Gazing the past through the future…

Την ανακαίνιση ενός ορφοδιαμερίσματος σε πολύ προνομιακή τοποθεσία και με θέα την Ακρόπολη ανέλαβαν η αρχιτέκτονας Ζωή Αντωνιάδη και η Interior Designer, Ντέμη Δημητρίου.

 

 

Το συνολικού εμβαδόν 90τ.μ. διαμέρισμα εδράζεται στον 5ο όροφο πολυκατοικίας στο Μετς και έτσι εκμεταλλεύεται πλήρως την
εντυπωσιακή θέα της περιοχής στον ιστορικό βράχο της Ακρόπολης.

 

 

Ακολουθώντας σύγχρονες διακοσμητικές γραμμές, με επίκεντρο τον μινιμαλισμό, η αρχιτέκτονας και η interior designer είχαν ως ζητούμενο να δημιουργήσουν μία γέφυρα ανάμεσα στο νέο και το παλιό, διαμορφώνοντας ένας σύγχρονο διαμέρισμα, που θα “κοιτούσε κατάματα” την ιστορία της περιοχής.

 

 

Ο συνολικός σχεδιασμός έγινε με βάση την επιθυμία του ιδιοκτήτη για έναν minimal χώρο με ξεχωριστό design, ο οποίος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για επαγγελματική στέγαση.

 

 

 

Το διαμέρισμα χωρίστηκε νοερά σε δύο ζώνες. Τη ζώνη ημέρας που περιλαμβάνει το καθιστικό, την κουζίνα και το γραφείο και τη ζώνη νύχτας, όπου βρίσκονται τα δύο υπνοδωμάτια και τα λουτρά του διαμερίσματος.

 

 

Οι κοινόχρηστοι χώροι του διαμερίσματος διακρίνονται από την επένδυση ξύλου και το γκρι χρώμα στους τοίχους, ώστε αυτή η έμμεση σήμανση να οδηγήσει τον επισκέπτη από την κεντρική είσοδο, στον χώρο γραφείου.

 

 

Ένα εντυπωσιακό χώρισμα πλαισιώνει το σαλόνι, όπου το σύγχρονο τζάκι και ο σκούρος καναπές συνταιριάζουν απόλυτα με τη μοντέρνα σαλοκουζίνα, όπου επικρατεί το γκρι, το νίκελ και το λευκό.

 

 

Γκρι, μαύρο και λευκό κυριαρχούν, άλλωστε, στη χρωματική παλέτα όλων των χώρων του διαμερίσματος, ενώ η “μονοτονία” σπάει από το στοιχείο του μπλε στην κρεβατοκάμαρα και το έντονο κόκκινο σε λεπτομέρειες στο WC.

 

 

Λόγω των περιορισμένων τετραγωνικών και της ιδιωτικότητας προσωπικών χώρων, δημιουργήθηκαν “κρυφοί” αποθηκευτικοί χώροι πίσω από τις ξύλινες επενδύσεις, όπως ένας χώρος αποθήκης – πλυντηρίου και η γκαρνταρόμπα.

 

 

 

Χαρακτηριστικό επίσης των κοινόχρηστων χώρων είναι οι φυγές που διαγράφονται τόσο στις οροφές με τα γραμμικά φωτιστικά όσο και στα έπιπλα που τηρούνται αυστηρά οι λοξές γραμμές.

 

 

Πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως ήταν αναμενόμενο, παίζει φυσικά η βεράντα του σπιτιού, που εντυπωσιάζει όχι μόνο με τη συγκλονιστική της θέα, αλλά και με τη διαμόρφωσή της ως σύγχρονο ησυχαστήριο και πηγή πρασίνου και δροσιάς μέσα στον πολύβουο αστικό ιστό.

 

 

www.archzone.gr

Φωτογράφιση: Costas Mitropoulos

 

annygalinou@cozyhome.gr

Journalist, blogger, dreamer... Believe you can. And you're halfway there!