Home / Cozyhome  / Architecture  / Extravagant feeling!

Extravagant feeling!

Οι διακοπές καταγράφονται στη μνήμη μας ως μία βαθύτερη αίσθηση των στιγμών που περάσαμε σε έναν συγκεκριμένο τόπο. Κι αν αναρωτιέστε τι είναι αυτό που μπορεί να τις κάνει ιδανικές, μπορούμε να πούμε πολλά, όμως οι εικόνες μπορούν σίγουρα να σας πουν ακόμη περισσότερα…

 

Αποτελεί μία εκ των πολυτελών κατοικιών των “Elea Villas” στα Χανιά της Κρήτης και υπόσχεται να σας χαρίσει την απόλυτη εμπειρία διακοπών. Η Villa “Saint Antoine”, χτισμένη στην περιοχή Πιθάρι, με περίοπτη θέση πάνω από τον Κόλποτης Σούδας, εμπνεύστηκε το όνομά της από ένα βυζαντινό εκκλησάκι αφιερωμένο στον Άγιο Αντώνιο, το οποίο βρέθηκε λίγο έξω από την αυλή του. Απέχοντας μόλις μια “ανάσα” από την πόλη των Χανίων, συνδυάζει την ιδιωτικότητα με την εύκολη πρόσβαση στις παραλίες αλλά και στα αξιοθέατα της περιοχής, συνθέτοντας έτσι το παζλ του ιδανικού προορισμού διακοπών.

 

Το διώροφο οίκημα των συνολικά 475τ.μ., τη διακόσμηση του οποίου επιμελήθηκε ο interior designer Γιώργος Χρυσοχόου, χαρακτηρίζεται από ένα πολυτελές σχεδιαστικό concept, το οποίο καταφέρνει να συνενώσει αρμονικά τους εσωτερικούς με τους εξωτερικούς χώρους, που μοιράζονται την ίδια υψηλή αισθητική και προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια.

 

O αρχιτεκτονικός σχεδιασμός της βίλας, την οποία επιμελήθηκε ο αρχιτέκτονας- μηχανικός Βασίλης Λαμπρινός ( MM GROUP Consulting Engineers) βασίστηκε στην επικλινή θέση του οικοπέδου, καθώς και στην επιθυμία των ιδιοκτητών για προστασία της ιδιωτικότητας και ανεμπόδιστη θέα από τους χώρους διημέρευσης. Ως αποτέλεσμα, η κατοικία έχει νότιο προσανατολισμό, που αναδεικνύει το ιδιαίτερο ανάγλυφο της περιοχής και την εντυπωσιακή θέα στα Λευκά Όρη και το θαλασσινό τοπίο. Στην αρχιτεκτονική του κτιρίου υιοθετήθηκε το σύγχρονο μινιμαλιστικό ύφος με καθαρό γεωμετρικό σχεδιασμό και ουδέτερα χρώματα σε ψυχρούς τόνους. Οι δύο μακρόστενοι όγκοι των επιπέδων είναι βαμμένοι σε γκρίζο και λευκό χρώμα αντίστοιχα, ενώ ο χαμηλότερος αποκολλάται από την όψη, ακολουθώντας την κίνηση των εκατέρωθεν εξωτερικών κλιμακοστασίων.

 

Καθώς μπαίνουμε από την κεντρική είσοδο του πρώτου ορόφου (επίπεδο πισίνας), συναντάμε έναν χώρο open plan σχεδιασμού, που ενσωματώνει σε ανοιχτή διάταξη το καθιστικό, την τραπεζαρία και την κουζίνα, για πλήρη ευελιξία και άνεση κινήσεων. Τα μεγάλα γυάλινα ανοίγματα στον χώρο του σαλονιού χαρίζουν απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, αλλά και εύκολη πρόσβαση στο ημιυπαίθριο, με τραπεζαρία από τη μια πλευρά και καθιστικό δίπλα στην ανοιχτή πισίνα από την άλλη, ενισχύοντας το συνολικό αισθητικό αποτέλεσμα. Οι αποχρώσεις του γκρι στα δάπεδα και την επίπλωση, το λευκό χρώμα στην οροφή και τους τοίχους, σε συνδυασμό με τις ευδιάκριτες ένθετες λεπτομέρειες από ξύλο, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα αρμονίας, χαλάρωσης και διακριτικής πολυτέλειας.

 

 

 

Στον χώρο του livingroom, o άνετος καναπές-γωνία, τα κυκλικά coffee tables και η stylish καρεκλοπολυθρόνα, το διακριτικό ενεργειακό τζάκι αλλά και οι φωτεινές ράβδοι στην οροφή, συνθέτουν έναν χώρο, που εκπέμπει vibes πολυτελούς κομψότητας. Κοινή αισθητική μοιράζεται το diningroom με το μεγάλο τραπέζι από ξύλο και μέταλλο, για απολαυστικά γεύματα με θέα το πέλαγος, αλλά και ο χώρος της κουζίνας, με τις επιφάνειες από γυαλιστερή λάκα και inox, εξοπλισμένος με υπερσύγχρονες ηλεκτρικές συσκευές, όπως π.χ συντηρητή κρασιών.

 

 

Ο χώρος της πισίνας των 40τ.μ. περιβάλλεται από γυάλινα στηθαία, ώστε τίποτα να μην μπαίνει εμπόδιο στην απολαυστική θέα της θάλασσας, ενώ στη βόρεια πλευρά του δρόμου, όπου βρίσκεται η είσοδος, η περίφραξη διαμορφώθηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να αγγίζει το ύψος του κτιρίου, παρέχοντας στους επισκέπτες την κατάλληλη ατμόσφαιρα για ιδιωτικότητα και χαλάρωση. Μεγάλες συρόμενες μπαλκονόπορτες οδηγούν στο υπέροχο μπαλκόνι με την πισίνα υπερχείλισης και το ξύλινο deck, όπου οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν στο καθιστικό, να βουτήξουν ή να χαρούν τον ήλιο σε μία από τις άνετες ξαπλώστρες, καθώς και να γευματίσουν στην ευρύχωρη εξωτερική τραπεζαρία.

 

 

 

 

Από τα σκαλιά ή το εσωτερικό ασανσέρ, οδηγούμαστε στο χαμηλότερο επίπεδο του κτιρίου, ισόγειο από την νότια πλευρά του κήπου, όπου συναντάμε το master bedroom με ιδιωτικό μπάνιο- jacuzzi, για στιγμές ευεξίας και ανανέωσης και άλλα 3 ευρύχωρα υπνοδωμάτια, με en-suite μπάνια καιθέα στο μοναδικό φυσικό τοπίο της περιοχής. Στο ίδιο επίπεδο βρίσκεται και ο χώρος του γραφείου, ένας ανεξάρτητος ξενώνας με ξεχωριστή είσοδο, κουζίνα και μπάνιο, καθώς και οι λοιποί βοηθητικοί χώροι. Η εσωτερική σχεδίαση των δωματίων διατηρεί τη μινιμαλιστική αίσθηση, ακολουθώντας την ουδέτερη χρωματική παλέτα. Τέλος, στο υπόγειο βρίσκεται το γυμναστήριο, το οποίο διαθέτει έναν πλήρη fitness εξοπλισμό, καθώς και σάουνα, για εκείνους που θέλουν να απολαύσουν μια εμπειρία spa.

 

Σημαντικό στοιχείο, η οικολογική προσέγγιση των λειτουργικών συστημάτων της βίλας, τα οποία βελτιστοποιούν τη χρήση κάθε μορφής ενέργειας, όπως το ενδοδαπέδιο σύστημα θέρμανσης και ψύξης, “Biofloor”, καθώς και το σύστημα εξωτερικής μόνωσης, “Weber”, που συντελούν όχι μόνο στην ορθή διαχείριση των ενεργειακών αποθεμάτων, αλλά και στη δημιουργία των ιδανικών συνθηκών διαβίωσης.

 

Η απόλυτη εμπειρία διακοπών, μόλις καταγράφηκε στις ομορφότερες μνήμες σας…

 

 

Credits:

Architect in charge: Vassilis Lamprinos, MM GROUP Consulting Engineers

Structural, Electrical, Mechanical Engineering: MM GROUP Consulting Engineers

Ιnitial & interior design: GeoHow, Georgios Chresohow

Συνολική επίπλωση: Marakaki Luxury Living (DESIREE, FLOS, VARASCHIN, ARPER, EMU, MENU, AL2,

ALEXOPOULOS, PAPADATOS, HOME-DECO)

mariamylona@cozyhome.gr

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath