Home / Cozyhome  / Architecture  / Down to earth(y)!

Down to earth(y)!

H αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων Ελένη Κάρουλα, μας “προσγειώνει” στη γήινη γοητεία, μέσα από την ανακαίνιση μιας κατοικίας,  η οποία καταφέρνει να εντυπωσιάσει χωρίς εξάρσεις.

Ένα σπίτι που από την πρώτη ματιά δημιουργεί την αίσθηση της απόλυτης θαλπωρής και ζεστασιάς, δεν μπορεί παρά να προσφέρει μια ήρεμη καθημερινότητα στους ιδιοκτήτες του. Όταν μάλιστα συνδυάζει τη γήινη αρμονία με την απέριττη πολυτέλεια, τότε σίγουρα η ρουτίνα στο σπίτι μετατρέπεται σε μια απολαυστική εμπειρία.

 

Η παρούσα κατοικία καταφέρνει να συνδυάσει όλα τα παραπάνω, αποδεικνύοντας πως ο μινιμαλισμός δεν είναι απλώς μία διακοσμητική τάση αλλά μία στάση ζωής.

 

Μάρμαρο και ξύλο θέτουν τους δικούς τους κανόνες στους χώρους, με επιφάνειες που αποτελούν το τέλειο φόντο για τις προσεγμένες διακοσμητικές επιλογές. Ο φωτισμός ενισχύει τη διάθεση για ένα ήρεμο σκηνικό, κρατώντας μια διακριτική παρουσία στους χώρους διημέρευσης.

 

 

Η κατοικία διαθέτει δύο σαλόνια, το πρώτο εκ των οποίων μοιράζεται τον ίδιο χώρο με την εντυπωσιακή τραπεζαρία. Τα καθιστικά διαχωρίζονται χάρις σε μία κάθετη, συρόμενη κατασκευή, η οποία επιτρέπει τη θέαση και από τις δύο πλευρές, χάρις στα ανοίγματα της, που θυμίζουν περσίδες. Πίσω της “κρύβει” επιμελώς μια άλλη κατασκευή εν είδει βιβλιοθήκης με λεπτομέρειες από καθρέφτη, που φιλοξενεί στην πίσω πλευρά της την τηλεόραση αλλά και αποθηκευτικούς χώρους, οι οποίοι εξυπηρετούν το δεύτερο καθιστικό.

 

 

Από τους άνετους καναπέδες μέχρι τις κουρτίνες αλλά και όλα τα υφάσματα που έχουν χρησιμοποιηθεί, έχουν επιλεχθεί οι earthy χρωματικοί τόνοι, “παντρεύοντας” διαφορετικές υφές και γραμμικά patterns.

 

Tη neutral συμφωνία έρχεται να “διαταράξει” το ασπρόμαυρο coffee table από λάκα σε συνδυασμό με τα δύο εντυπωσιακά μαύρα βάζα, τα οποία προσδίδουν στον χώρο αέρα Ανατολής και φωτίζονται σαν άλλα έργα τέχνης. Οι ethnic διακοσμητικές προσθήκες συνεχίζονται και στον χώρο της τραπεζαρίας.

 

Η κουζίνα αποτελεί την επιτομή του μινιμαλισμού, μέσα σε ένα κατάλευκο σκηνικό με καθαρές γραμμές και στιλπνές επιφάνειες.

 

 

Από τις γήινες διαστάσεις δεν ξεφεύγουμε ούτε περνώντας στα υπνοδωμάτια της κατοικίας. Κρεβάτια με κεφαλάρια από ύφασμα, που ακουμπούν σε “ήσυχες” αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακές ταπετσαρίες με γεωμετρικά μοτίβα, αλλά και κρυφοί φωτισμοί, συνθέτουν χώρους που ενδείκνυνται για ανάπαυση και “αποσυμφόρηση”.

 

 

Μια κατοικία που καλωσορίζει το φθινόπωρο και “υμνεί” τη ζεστή του αύρα, σε κάθε της σπιθαμή.

 

 

Φωτογραφίες: Δημήτρης Κλεάνθης

 

Credits:

Έπιπλα Καθιστικό, σαλόνι, τραπεζαρία: Avax

Υφάσματα, Ταπετσαρία W.C.: Cripe

Κουζίνα, ερμάρια, έπιπλα λουτρών, επένδυση τοίχων : Euroscope LTD

Ειδικές κατασκευές, κεφαλάρια, έπιπλα υπνοδωματίων Σχεδιασμός : elenakarouladesign.architecture, Κατασκευή : Adorno

Κεραμικά, είδη υγιεινής, καθρέφτης W.C.: Venetis

Φωτιστικά: Apleton

Έργα τέχνης: Βέρα Καλλιανίδη

Χαλιά: Fessa – Γραμμενίδου

Διακοσμητικά αντικείμενα: Avax

Κατασκευαστής: Galanis Bros

 

ELENA KAROULA INTERIOR ARCHITECTURE

www.elenakarouladesign.com

 

mariamylona@cozyhome.gr

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath