Home / Cozyhome  / Architecture  / Castri Studios: Vacation Mood!

Castri Studios: Vacation Mood!

Το Castri Studios, μόλις 2 χιλιομέτρα από το κέντρο της Νικήτης, αντικρίζει από την κορυφή ενός γραφικού λόφου τον Τορωναίο Κόλπο, μέχρι εκεί που το πράσινο του πευκοδάσους σμίγει με το γαλάζιο της θάλασσας. To αρχιτεκτονικό γραφείο Aspasia Taka architects creative lab επιμελήθηκε τη ριζική ανακαίνιση τριών εκ των δωματίων του με στόχο τη δημιουργία χώρων, που προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία διακοπών!

 

Το πρώτο δωμάτιο ένα διαμπερές κατάλυμα με άμεση οπτική επαφή στους εξωτερικούς χώρους, μέσω δύο εξωστών και ανοιγμάτων, καθώς και θέα προς τη θάλασσα. Σε μια επιφάνεια 25 τ.μ. Ενσωματώνονται οι χώροι της κουζίνας, του ύπνου και του μπάνιου, με βασικά συνθετικά στοιχεία της εσωτερικής αρχιτεκτονικής, την εναλλαγή χρωμάτων και υλικών. Ο σχεδιασμός αναπτύσσεται σε δύο συμπαγείς ενότητες: H πρώτη αφορά στην ενιαία σύνθεση της τοιχοποιίας, μια κατασκευή από ξύλο και μέταλλο, η οποία συγκεντρώνει την κουζίνα, τον πάγκο φαγητού, τη βαλιτσοθήκη και τη λινοθήκη, ενώ η μεταλλική θύρα της κατασκευής σε κοπή laser αποτελεί μια κινητή όψη.

 

Η δεύτερη ενότητα αποτελείται από τον χώρο του ύπνου, ο οποίος παρουσιάζει ποικιλία σε υλικά, υφές, χρωματισμούς και επιφάνειες. Τα μεταλλικά στοιχεία και η εναλλαγή ανάμεσα σε λευκές και πράσινες αποχρώσεις συνθέτουν μια ιδιαίτερη γεωμετρία, η οποία συνδέει όλες τις λειτουργικές ενότητες του χώρου σε μία. Τέλος, στο μπάνιο και αυτού του καταλύματος, έχει επιλεχθεί η λευκή και γήινη παλέτα σε υλικά και έπιπλα, μειώνοντας την ένταση του κυρίως χώρου.

 

 

Στο δεύτερο δωμάτιο, έναν χώρο 25 τ.μ., πραγματοποιήθηκε ριζική ανακαίνιση, με αποτέλεσμα ένα deluxe κατάλυμα. Το χρώμα, η κατανομή των λειτουργιών, ο συμπαγής σχεδιασμός και η εναλλαγή υλικών υπήρξαν τα βασικά συνθετικά στοιχεία για τον ανασχεδιασμό του χώρου. Το κατάλυμα διακρίνεται σε χώρο ύπνου – διημέρευσης και μπάνιο.

 

Σε μία ενιαία σύνθεση στην τοιχοποιία συγκεντρώθηκαν βασικές λειτουργίες, όπως η κουζίνα, ο πάγκος φαγητού, η βαλιτσοθήκη και η λινοθήκη. Ο χώρος του ύπνου σε συνδυασμό με το καθιστικό, αποτελούν τη δεύτερη ενότητα του καταλύματος. Τμήμα της επενδύθηκε με ξύλο ραμποτέ, ενώ το μέταλλο ενσωματώθηκε στην ενιαία σύνθεση του τοίχου, δημιουργώντας μια κινητή όψη, η οποία αλλάζει ανάλογα με τη χρήση. Στο μπάνιο, λευκές και γήινες αποχρώσεις κυριαρχούν σε υλικά και έπιπλα, με λιτές γραμμές στις διακοσμητικές επιλογές. Η απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα και τους εξωτερικούς χώρους, σε συνδυασμό με την κίτρινη απόχρωση σε τμήμα του καταλύματος, δημιουργούν τελικά έναν φωτεινό και καθαρό εσωτερικό χώρο.

 

 

To τρίτο δωμάτιο ανακαινίστηκε εκ βάθρων, για να μετατραπεί σε ένα premium οικογενειακό κατάλυμα 37 τ.μ. Αποτελείται από ενιαίο χώρο διημέρευσης σαλοκουζίνας, υπνοδωμάτιο και μπάνιο, με τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έως και 3 άτομα. Ένα ζεστό περιβάλλον υψηλής αισθητικής, ένας λειτουργικός, ζεστός και εύχρηστος χώρος, κατάλληλος για ξεκούραση και χαλάρωση. Η διαμόρφωση των ανοιγμάτων επιτρέπει την απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα, στο σαλόνι και το υπνοδωμάτιο, ενώ για το δάπεδο έχουν χρησιμοποιηθεί πλακίδια πορσελάνης terrazzo, μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στη φετινή διακόσμηση. Οι τοίχοι του βοηθητικού χώρου του λουτρού έχουν επενδυθεί με καπλαμά δρυός, ενώ τμήμα της οροφής σχεδιάστηκε ως εσωτερικός φεγγίτης και επενδύθηκε με ξύλο σε κοπή laser, προσομοιάζοντας σε πέργκολα. Στον χώρο του σαλονιού, οι εναλλαγές ανάμεσα στις υπόλευκες οροφές, τις εσοχές κρυφού φωτισμού, τα εξαιρετικά υφάσματα και τις ειδικές ξύλινες και μεταλλικές κατασκευές δημιουργούν ένα ιδιαίτερο σύνολο υψηλής αισθητικής. Στον χώρο του υπνοδωματίου τα μεταλλικά στοιχεία, το χρώμα και η γεωμετρία στο κεφαλάρι κυριαρχούν. Μια ειδικά σχεδιασμένη επιμήκης μεταλλική κατασκευή αποτελεί την κεντρική όψη του μπάνιου, ενώ ειδικές κρεμάστρες πετσετών και ένας καθρέφτης κοσμούν τους τοίχους του. Η ποικιλία των φωτιστικών πηγών, κομμάτι των συνολικών ειδικών κατασκευών, προσφέρει εναλλακτικά σενάρια φωτισμού.

 

 

 

Οι ανανεωμένοι χώροι του Castri Studios ξυπνούν μέσα μας τη διάθεση για τις πιο όμορφες διακοπές!

 

 

Φωτογραφίες: Nikos Vavdinoudis – Christos Dimitriou / studiovd.gr

 

 

Credits:

Φωτιστικά: Χρυσόπουλος Α.Ε

Υφάσματα-Koυρτίνες: Kosmein Home Collection

Πλακάκια, είδη υγιεινής, αξεσουάρ μπάνιου: Technopolis Group

Κομοδίνα, τραπεζάκια σαλονιού & καθρέφτες WC: Design Plus Megastore

(Design Plus-Kare Greece- Innovation Plus)

 

 

Aspasia Taka architects creative lab

www.Aspasiataka.com

mariamylona@cozyhome.gr

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath