Home / Cozyhome  / Architecture  / Black modernism by…do designers!

Black modernism by…do designers!

Μία νεόδμητη κατοικία στα Βόρεια προάστια, επανασχεδιάστηκε πλήρως από το Interior design studio
των do designers και αναδιαμορφώθηκε εσωτερικά, ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες και τις επιθυμίες
του νέου της ιδιοκτήτη.

 

 

Το πολυτελές διαμέρισμα των 130τμ αναπτύσσεται σε δύο στάθμες. Βασικός στόχος του σχεδιασμού ήταν αφενός η οπτική και ουσιαστική ενοποίηση των χώρων της κύριας στάθμης και αφετέρου η δημιουργία μιας κατοικίας με έντονο προσωπικό στίγμα και χαρακτήρα.

 

Το άπλετο φως και η εντυπωσιακή θέα που παρέχονται στο εσωτερικό της κατοικίας μέσα από τα μεγάλα ανοίγματα, καθώς και η διάθεση του ιδιοκτήτη για λιτές γραμμές, ενιαίους χώρους, σκούρες επιφάνειες, αντιθέσεις και αδρά υλικά έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αισθητική και συνθετική κατεύθυνση που ακολουθήθηκε.

 

Στην πρώτη στάθμη, με μια καθοριστική κίνηση που άλλαξε ουσιαστικά τη δυναμική του χώρου, οι τοίχοι που απομόνωναν την κουζίνα και τις λειτουργίες της καθαιρέθηκαν προσφέροντας έναν ενιαίο ορθογώνιο χώρο, με έντονο φως, ο οποίος εμπλουτίστηκε με γενναίες δόσεις σκούρων επιφανειών κατά μήκος της.

 

Το μαύρο χρώμα επιλέχθηκε συνειδητά ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους χώρους, αλλά και για να έρθει σε αντίθεση με το λευκό γυαλιστερό μαρμάρινο δάπεδο και το πράσινο της φύσης, που εισβάλλει στο σπίτι μέσα από τα ανοίγματα.

 

Την κυριαρχία του μαύρου σπάει η προσθήκη του γκρι, αλλά και μικρές πινελιές από λιλά σε διακοσμητικά στοιχεία, που χαρίζουν μία απαραίτητη δόση ανάλαφρης διάθεσης.

 

Στη δεύτερη στάθμη βρίσκονται τα τρία υπνοδωμάτια της κατοικίας. Έντονες γεωμετρίες σε σκούρες αποχρώσεις -λίγο πιο ήπιες, ωστόσο, από τον χώρο της σαλονοτραπεζαρίας- με φόντο το ξύλινο δάπεδο, αλλά και μπεζ αποχρώσεις, που εμφανώς καταπραΰνουν τις εντάσεις, δημιουργούν ένα μοντέρνο σκηνικό ηρεμίας και χαλάρωσης.

 

 

Σύγχρονη αισθητική ακολουθήθηκε και στη διαμόρφωση του μπάνιου με το μαύρο να κυριαρχεί στα είδη υγιεινής, αλλά και στον εντυπωσιακό καθρέφτη με την όψη ψηφίδας.

 

Οι ειδικές κατασκευές, η συνέπεια στη χρήση των υλικών και των χρωμάτων που επιλέχθηκαν και η πολύ προσεκτική επιλογή
του εξοπλισμού συνετέλεσαν στην επίτευξη του τελικού στόχου, δίνοντας παράλληλα την προαπαιτούμενη έμφαση στη μαγευτική θέα που προσφέρεται απρόσκοπτα στην κατοικία.

 

 

Credits:

ΦΩTOΓPAΦOΣ: Δημήτρης Κλεάνθης
APXITEKTONIKH MEΛETH & EΠIBΛEΨH: do designers
Ντενίζ Βασιλειάδου & Ουρανία Γιαβή
ΕΠΙΠΛA ΚΑΘΙΣΤΙΚΟΥ: PAPADATOS
ΕΠΙΠΛΑ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑΣ: AL2
ΘΕΡΜΑΝΣΗ: ANTRAX
ΦΩΤΙΣΜΟΣ: PLACED
ΥΦΑΣΜΑΤΑ: TOG & TOG

annygalinou@cozyhome.gr

Journalist, blogger, dreamer... Believe you can. And you're halfway there!