Home / Family  / 9 Τρόποι για να είστε ένας τέλειος μπαμπάς!

9 Τρόποι για να είστε ένας τέλειος μπαμπάς!

Το να είσαι μπαμπάς και μάλιστα καλός μπαμπάς, είναι σίγουρα κάτι που αγχώνει τους περισσότερους άντρες. Δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος να ανησυχείτε, αφού στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι πολύ απλά και συγκεκριμένα…

 

Δείτε τους 9 τρόπους για να είστε ο καλύτερος μπαμπάς για το παιδί σας!

 

 

Μην αγχώνεστε!

Το α και το ω για να καταφέρετε να είστε καλός μπαμπάς είναι…να μην αγχώνεστε για να το καταφέρετε! Ως γνωστόν το άγχος φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα. Το μόνο, που χρειάζεται να δώσετε στο παιδί σας είναι αγάπη…τόσο απλό!

 

Να είστε καλός σύζυγος!

Σύμφωνα με έρευνες, οι καλοί σύζυγοι γίνονται κατά κανόνα και καλοί μπαμπάδες. Αν το μωρό σας χρειάζεται κάτι, αυτό είναι μια σταθερή και αγαπημένη οικογένεια με ένα γερό γάμο, χωρίς εντάσεις, που θα του προσφέρει ασφάλεια και γαλήνη. Φροντίστε να διατηρήσετε την ευτυχία στο γάμο σας και όλα τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν.

 

Βοηθήστε τη μαμά όσο μπορείτε!

Στο πλαίσιο της παραπάνω κατηγορίας, προσπαθήστε να βοηθήσετε τη σύζυγό σας και μαμά του παιδιού όσο περισσότερο μπορείτε. Με το τάισμα και το άλλαγμα του μωρού στις αρχές και με τις δραστηριότητες του παιδιού όσο μεγαλώνει. Έτσι θα προσφέρετε πολύτιμη βοήθεια στην ίδια και αποκλειστικό χρόνο μαζί με το παιδί σε σας.

 

 

Δώστε ανάσες στη μαμά!

Για να διατηρήσετε την ηρεμία και την ευτυχία στο σπίτι σας, σκεφτείτε το εξής βασικό. Όσο και να ασχολείστε με το παιδί, αυτό -ειδικά για το διάστημα που είναι μωρό- είναι προσκολλημένο στη μαμά του. Βοηθήστε την να πάρει και αυτή τις ανάσες της και να έχει λίγο χρόνο για τον εαυτό της. Κρατήστε το παιδί για να βγει μια βόλτα με μια φίλη της, να πάει για ψώνια ή ένα κομμωτήριο. Αυτή θα επιστρέψει ήρεμη και γεμάτη και όλη αυτήν την ηρεμία θα την εισπράξει το παιδί σας. Και εσείς φυσικά.

 

Επιστρέψτε στην “προ-παιδιού” ζωή σας όσο γίνεται πιο γρήγορα!

Ειδικά για νέους γονείς, αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι ότι αλλάζουν τελείως την καθημερινότητά τους, με τον ερχομό ενός μωρού στο σπίτι. Σαφώς και δε μπορείτε να βγαίνετε πλέον για ποτά (τουλάχιστον τόσο συχνά) αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορείτε να κάνετε τίποτα από αυτά, που κάνατε και πριν! Βάλτε στο μυαλό σας, ότι εξακολουθείτε να μπορείτε να κάνετε τα πάντα! Απλά πλέον θα τα κάνετε με ένα παιδί! Μπείτε σε μία συνήθεια να παίρνετε παντού μαζί το παιδί (είτε αυτό είναι ψώνια, είτε εξωτερικές δουλειές, είτε καφέδες και ταξίδια) και θα δείτε, ότι δε χρειάζεται να αλλάξετε τη ζωή σας και άρα τις ισορροπίες στο σπίτι σας τόσο δραστικά. Έτσι, εσείς θα παραμείνετε χαρούμενοι, θα συνεχίσετε να νιώθετε σαν “κανονικό ζευγάρι” χωρίς να πιστεύετε ότι στερείστε κάτι και το παιδί φυσικά θα απολαμβάνει την παρέα σας! Άλλωστε θυμηθείτε πως δεν υπάρχει τίποτα, που να δημιουργεί μεγαλύτερο εκνευρισμό, από το να είσαι μόνιμα κλεισμένος μέσα σε 4 τοίχους! Είτε αυτό αναφέρεται σε σας είτε στο παιδί!

 

 
Φερθείτε στο παιδί σας, όπως θα θέλατε να φέρονται σε εσάς παιδί!

Οι παιδικές αναμνήσεις είναι κάτι, που δε ξεθωριάζει εύκολα. Θυμηθείτε την παιδική σας ηλικία και ανταποδώστε στα παιδιά σας την αγάπη, που εισπράξατε εσείς ως παιδιά. Ή, αν αντί για αγάπη εισπράξατε αρνητική συμπεριφορά από τους γονείς σας, βεβαιωθείτε ότι εσείς δε θα κάνετε το ίδιο και πως θα δώσετε στα παιδιά σας, όσα εσείς στερηθήκατε. Μη ξεχνάτε πως μπορεί να είστε πια ενήλικες, όμως όλοι σας υπήρξατε κάποτε παιδιά. Και το παιδί μέσα σας είναι ο καλύτερος κριτής!

 

Να είστε παρόντες όσο περισσότερο γίνεται!

Το να έχει ένα παιδί τον μπαμπά του στο σπίτι, να τον νιώθει κοντά του, έστω και αν αυτός κάθεται απλά στον καναπέ και βλέπουν μαζί ταινία, είναι για αυτό πάρα πολύ σημαντικό. Το κάνει να νιώθει ασφάλεια και σιγουριά. Κανένα παιδί δεν το νοιάζει αν πήρατε bonus στη δουλειά ή κάποια βράβευση. Το νοιάζει όμως αν είχε χρόνο για να παίξει μαζί σας έστω το Σαββατοκύριακο, ή αν ήσασταν παρόντες στις σχολικές του γιορτές. Ξέρουμε ότι η καθημερινότητα είναι δύσκολη, αλλά μη ξεχνάτε πως εκτός από εργαζόμενοι είστε και πατεράδες. Εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο από υποχρεώσεις χρόνο σας, για να ασχοληθείτε με το παιδί σας και μην αφήνετε τα προβλήματα να σας παρασύρουν.

 

 

Απολαύστε το κάθε λεπτό μαζί του!

Ο χρόνος περνάει τόσο γρήγορα, που δε θα προλάβετε να το καταλάβετε καν! Μπορεί τώρα η καθημερινότητα με ένα παιδί να σας φαίνεται βουνό, πριν προλάβετε να το συνηθίσετε όμως, το παιδί θα είναι ενήλικας και εσείς θα αναπολείτε με λησμονιά τις στιγμές, που ζήσατε μαζί του! Φροντίστε, λοιπόν, αυτές οι στιγμές να είναι πολλές. Πάρτε άδεια μια μέρα από τη δουλειά και αφιερώστε την ημέρα σε εκείνο, αφήστε την μπύρα με τους φίλους και βγείτε βόλτα με το παιδί σας, ξεχάστε την ξεκούραση της Κυριακής και πηγαίνετε μαζί του μια μίνι εκδρομούλα ή έστω μια βόλτα με το ποδήλατο. Αυτά θα σας μείνουν να θυμάστε και όχι η ταινία, που θα βλέπατε στην τηλεόραση…

 

Τελευταίο και πιο σημαντικό…

 

Δώστε αγάπη με πράξεις και όχι με λόγια!

Το να λέτε στο παιδί “σ’αγαπώ” είναι σημαντικό μεν, ανούσιο δε, αν αυτά δεν το νιώθουν. Τα παιδιά είναι παιδιά! Δεν θέλουν λόγια, αλλά πράξεις. Αγκαλιάστε τα παιδιά σας! Νιώστε τα. Δείξτε τους αγάπη και στοργή. Ένα παιδί δε θα το χορτάσει αυτό ποτέ. Ούτε ακόμη, όταν μεγαλώσει! Το να του χαϊδέψετε τα μαλλιά, όπως βλέπετε μαζί ταινία, να το αγκαλιάσετε μετά το σχολείο και να το φιλήσετε για καληνύχτα είναι πολύ σημαντικό για αυτά. Πιστέψτε μας. Δε θα μετανιώσετε ποτέ, που ήσασταν τρυφερός με το παιδί σας.

 

annygalinou@cozyhome.gr

Journalist, blogger, dreamer... Believe you can. And you're halfway there!