Home / Cozyhome  / Architecture  / 8η ΕΣΩ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

8η ΕΣΩ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Save the date!

 

8 χρόνια επιτυχημένων διοργανώσεων γιορτάζει αυτόν τον Φεβρουάριο η ημερίδα ΕΣΩ, ο κορυφαίος θεσμός προβολής του σχεδιασμού και των τεχνών στην Ελλάδα, από το περιοδικό archisearch.gr και τον Βασίλη Μπαρτζώκα σε συνεργασία με τον Δημήτρη Φακίνο απο το περιοδικό +DESIGN.

 

 

Την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου κορυφαίοι δημιουργοί από το Λονδίνο, την Αθήνα, τη Νέα Υόρκη, το Μιλάνο και την Κοπεγχάγη έρχονται στην Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, στο πλαίσιο της 8ης διοργάνωσης της ημερίδας ΕΣΩ.

 

Όπως κάθε χρόνο, οι άνθρωποι της αρχιτεκτονικής, του interior και του graphic design, του σχεδιασμού και των δημιουργικών τεχνών κλείνουν το ραντεβού τους στο διαχρονικά αγαπημένο “σημείο” της ΕΣΩ, το μεγάλο Αμφιθέατρο της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου.

 

 

Σκοπός της φετινής διοργάνωσης δεν είναι μόνο να καταδείξει τη βαθιά σύνδεση ανάμεσα σε όλους τους τομείς του σχεδιασμού και της δημιουργίας, αλλά να αναλύσει – και όχι απλά να αναδείξει- τις νέες τάσεις στο σχεδιασμό, σε σχέση με τον άνθρωπο και την αναβάθμιση της ζωής του. Φιλοδοξεί να προβλέψει όλα όσα έρχονται στο μέλλον, με σταθερές βάσεις αναφοράς τα σπουδαία πράγματα που ο ελληνικός σχεδιασμός έχει κατακτήσει στο παρελθόν και τις νέες προκλήσεις ενός παγκόσμιου περιβάλλοντος, εμπνέοντας περισσότερες νέες ιδέες, συνεργασίες και συμμετοχικές διαδικασίες, που θα προχωρήσουν την επιστήμη, την τέχνη και πάνω απ’ όλα θα βελτιώσουν τη ζωή μας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διοργανωτής της ΕΣΩ, Βασίλης Μπαρτζώκας.

 

 

 

Η 8η ΕΣΩ αναμένεται να είναι πιο λαμπερή από κάθε άλλη χρονιά, αποκρυσταλλώνοντας την πολυετή εμπειρία των περασμένων διοργανώσεων, σε ένα συναρπαστικό πρόγραμμα το οποίο παρουσιάζει και συντονίζει ο εικαστικός και ιδρυτής της Athens Biennale, Poka Yio.

 

Πρώτος ομιλητής στην ΕΣΩ, φτάνει από την Κοπεγχάγη, ο Κώστας Πουλόπουλος, ο οποίος πριν ιδρύσει το γραφείο του, SQ-1, εργάστηκε με τον Kengo Kuma στην Ιαπωνία και σε όλο τον πλανήτη με τους Henning Larsen Architects και ακολουθεί από το Μιλάνο, ο συνιδρυτής του CTRLZAK Art & Design Studio, Θάνος  Ζακόπουλος. Επόμενος ομιλητής, ο πολυβραβευμένος creative director Γιάννης Καρλόπουλος, ενώ οι τέταρτοι ομιλητές, Νατάσα Λιανού και Ερμής Χαλβατζής έρχονται γεμάτοι με ιστορίες επιτυχίας από το Λονδίνο, όπου έχει την έδρα τους το γραφείο τους, LC Architects, και οι οποίοι   πριν ιδρύσουν το δικό τους γραφείο δούλεψαν στο πλευρό της Zaha Hadid.  Πέμπτος ομιλητής, ο Ιάσων Τσάκωνας,  γνωστός για την καινοτόμο προσέγγιση της ανάπτυξης του real estate στην Ελλάδα.

 

Το βραβείο συνολικής προσφοράς του ARCHISEARCH.gr για τη συνολική του προσφορά στον χώρο του Design θα επιδώσει στον Γιάννη Τσεκλένη o Τάσιος Θεοδόσης, Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου – Επίτιμος Πρόεδρος στην Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία & Πρόεδρος στην Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας. Ακολουθεί ο αρχιτέκτονας Σωτήρης Ανυφαντής με το γραφείο του A2 Architects, ενώ ο ένατος ομιλητής, πολυβραβευμένος αρχιτέκτονας Ηλίας Παπαγεωργίου έχει πολλά να διηγηθεί γύρω από την έννοια του Co-Living. Τον διαδέχεται στη σκηνή  ο Ερμής Αδαμαντίδης από το λονδρέζικο γραφείο Not A Number Architects και τελευταίος ομιλητής είναι ο διεθνής καλεσμένος της 8ης ΕΣΩ, ο Τοm Lindblom των Λονδρέζων Gensler Architects.

 

 

Perfect Knife, CTRLZAK

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε περασμένες διοργανώσεις της ΕΣΩ έχει προσκαλέσει μεταξύ άλλων ονόματα όπως οι PearsonLlyod από το Λονδίνο, ο Michael Anastassiades, η Carlotta de Bevilacqua, Zaha Hadid Architects, Heatherwick Studio, MKV Design, Henning Larsen κ.ά.

 

Στην 8η ΕΣΩ πλατινένιος χορηγός είναι η Isomat, χρυσός χορηγός η Alumil, χάλκινος χορηγός η Europa και διακεκριμένος χορηγός η εταιρία SIAS.

 

Mεγάλοι χορηγοί είναι οι εταιρείες: BLUM, FURNITURE GALLERY, GUARDIAN GLASS, IDEAL STANDARD, KATSARAS,  ΗΡΑΚΛΗΣ, MOLESKINE, NAFPLIOTIS GLASS, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν και άλλοι τις επόμενες ημέρες. Τεχνολογικός Χορηγός είναι η εταιρία LG ενώ ακαδημαϊκός συνεργάτης είναι η ΒΑΚΑΛΟ Αrt & Design College. Χορηγός Φιλοξενίας είναι το NEW HOTEL και ο όμιλος YES HOTELS. Δωροθέτες είναι η MOLESKINE και η  Urbi et Orbi.

 

Το COZYHOME  και το COZYVIBE.gr είναι χορηγοί επικοινωνίας.

 

Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει. Κλείστε σήμερα κιόλας το εισιτήριό σας με έκπτωση 40% στο www.esw.gr  ή στο https://www.eventora.com/el/Events/esw19

 

Δείτε περισσότερα για τους ομιλητές και το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

 

 

 

mariamylona@cozyhome.gr

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath