Home / Good Life  / 7 παραδόσεις του Αγίου Βαλεντίνου ανά τον κόσμο!

7 παραδόσεις του Αγίου Βαλεντίνου ανά τον κόσμο!

Πώς θα γιορτάσετε τον έρωτα, ανάλογα το πού θα ταξιδέψετε!

 

Αρκουδάκια, καρδούλες, λουλούδια και σοκολατάκια πλημμυρίζουν το οπτικό σας πεδίο, όπου και αν κοιτάξετε σήμερα… Πώς θα γιορτάζατε, όμως, τον Άγιο Βαλεντίνο, αν βρισκόσασταν σε ένα άλλο σημείο του πλανήτη;

 

Ταξιδέψτε μαζί μας σε 10 μέρη του κόσμου μας και δείτε τις δικές τους ξεχωριστές παραδόσεις για την ημέρα των ερωτευμένων!

 

Δανία:

Παρότι ο ‘Αγιος Βαλεντίνος είναι σχετικά νέα γιορτή για τη Δανία, αφού ξεκίνησε να γιορτάζεται το 1990, έχει γίνει μέχρι σήμερα πολύ δημοφιλής! Στη Δανία οι ερωτευμένοι ανταλλάσσουν πεπιεσμένα λευκά λουλούδια, που λέγονται “χιονονιφάδες”, αλλά και τα gaekkebrev! Τα gaekkebrev είναι αστεία γράμματα, που στέλνουν οι άντρες ανώνυμα στις γυναίκες και τα οποία περιέχουν χιουμοριστικά ποιηματάκια! Αν η γυναίκα καταφέρει και μαντέψει τον αποστολέα, κερδίζει ένα πασχαλινό αυγό το ερχόμενο Πάσχα!

 

 

Γαλλία!

Πώς άραγε γιορτάζεται η ημέρα των ερωτευμένων σε μία από τις πιο ερωτικές πόλεις του πλανήτη; Αρχικά να σας πούμε, πως οι κάρτες του Αγίου Βαλεντίνου επινοήθηκαν στη Γαλλία, όταν το 1415 ο Δούκας της Ορλεάνης έστελνε ερωτικά γράμματα στη γυναίκα του, όταν ήταν φυλακισμένος! Η συγκεκριμένη παράδοση συνεχίστηκε μέχρι σήμερα -προφανώς- και αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς παραδόσεις για τη συγκεκριμένη ημέρα. Μία ακόμη παράδοση είναι η loterie d’amour! Στη συγκεκριμένη παράδοση άντρες και γυναίκες μαζεύονταν σε ένα σπίτι και σχημάτιζαν ζευγάρια. Οι άντρες, που δεν τους άρεσε το ζευγάρι τους, μπορούσαν να αφήσουν τη μία γυναίκα για μια άλλη! Η πρώτη, όμως, γυναίκα είχε στη συνέχεια το δικαίωμα να ανάψει μια φωτιά και να κάψει αντικείμενα του άντρα, που την παράτησε! Μάλιστα, η συγκεκριμένη παράδοση πήρε τόσο μεγάλη έκταση, που η κυβέρνηση της Γαλλίας αναγκάστηκε να την απαγορέψει!

 

 

Ιταλία!

Αρχικά στην Ιταλία η ημέρα των ερωτευμένων γιορτάζονταν ως η ημέρα του ερχομού της άνοιξης! Τα ζευγάρια μαζεύονταν σε κήπους, διάβαζαν ποίηση, άκουγαν μουσική και έκαναν περιπάτους με τους αγαπημένους τους. Μία ακόμη παράδοση είναι, ότι στις 14/02 οι ελεύθερες γυναίκες ξυπνούσαν πριν ξημερώσει και έβγαιναν από το σπίτι. Λέγεται, ότι ο πρώτος άντρας, που θα βλέπανε εκείνη τη μέρα, θα ήταν αυτός, που θα παντρεύονταν σε λιγότερο από ένα χρόνο! Ή τουλάχιστον κάποιος, που θα του έμοιαζε πολύ. Σήμερα στην Ιταλία οι ερωτευμένοι ανταλλάσσουν δώρα, πηγαίνουν σε ρομαντικά δείπνα και τρώνε τα πασίγνωστα σοκολατάκια Baci Perugina, που έχουν μέσα ένα ρομαντικό γνωμικό σε 4 γλώσσες!

 

 

Αγγλία!

Η Αγγλία έχει πολύ ενδιαφέρουσες παραδόσεις για την ημέρα των ερωτευμένων. Την παραμονή του Αγίου Βαλεντίνου οι γυναίκες τοποθετούν τέσσερα φύλλα δάφνης στο μαξιλάρι τους-ένα σε κάθε γωνία και ένα στο κέντρο-ώστε να ονειρευτούν τους μελλοντικούς συζύγους τους! Επίσης, στο Norfolk υπάρχει η παράδοση του Jack Valentine, ο οποίος έχει έναν “ρόλο” Άη Βασίλη και φέρνει στα μικρά παιδιά γλυκά, που τα αφήνει στο κατώφλι του σπιτιού τους! Άλλωστε αυτά δεν είναι οι πραγματικοί έρωτες της ζωής μας;

 

 

Νότια Κορέα!

Η ημέρα των ερωτευμένων είναι πολύ δημοφιλής στην Νότιο Κορέα και μάλιστα οι εορτασμοί κρατάνε έως τον Απρίλιο! Στις 14 Φεβρουαρίου οι γυναίκες προσφέρουν στους αγαπημένους τους δωράκια, ενώ η σειρά των αντρών έρχεται στις 14 Απριλίου, όταν πρέπει να “απαντήσουν” προσφέροντας και αυτοί με τη σειρά τους λουλούδια και γλυκά!

 

 
Φιλιππίνες!

Μία πολύ ιδιαίτερη παράδοση διαδραματίζεται στις Φιλιππίνες, που οδηγάει χιλιάδες κόσμο να πηγαίνει εκεί, για να παντρευτεί ή να ανανεώσει τους όρκους του! Σύμφωνα με αυτήν, ανήμερα της ημέρας των ερωτευμένων εκατοντάδες ζευγάρια μαζεύονται σε εμπορικά κέντρα και άλλα δημόσια μέρη και παντρεύονται ή ανανεώνουν τους όρκους του ανάμεσα σε χιλιάδες κόσμου!

 

 

Νότια Αφρική!

Στην Νότια Αφρική οι ερωτευμένοι γιορτάζουν με τις συνηθισμένες ανταλλαγές δώρων και γλυκών, αλλά έχουν και μία ακόμη ξεχωριστή παράδοση. Στις 14 Φεβρουαρίου οι γυναίκες καρφιτσώνουν το όνομα του αγαπημένου τους στο μανίκι τους! Έτσι λένε, ότι οι άντρες μάθαιναν παλιά, για το ποια γυναίκα τους αγαπάει.

 

 

annygalinou@cozyhome.gr

Journalist, blogger, dreamer... Believe you can. And you're halfway there!