Home / Cozyhome  / Design  / 6+1 προτεινόμενα βιβλία για το σκανδιναβικό design και lifestyle

6+1 προτεινόμενα βιβλία για το σκανδιναβικό design και lifestyle

Τα coffee table books που πρέπει να διαβάσετε όσο #μένετεσπίτι.

Τι καλύτερο από μία κούπα ζεστό καφέ, μια πλεκτή κουβέρτα και διάβασμα στον καναπέ; Θα μπορούσε να είναι περιγραφή σε ένα από τα βιβλία που σας προτείνουμε. 

 

Το διάβασμα μπορεί να γίνει ο “σύμμαχός” σας αυτό το διάστημα και ένας τρόπος να “ταξιδέψετε” νοερά μέχρι… τη Σκανδιναβία! 

 

Λατρεύουμε το design τους και τον τρόπο ζωής των Σκανδιναβών και γι’αυτό συγκεντρώσαμε 6+1 αναγνωστικές επιλογές, που όχι μόνο θα σας κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά αλλά θα σας δώσουν και τα πιο χρήσιμα tips για τη διακόσμηση και αναδιοργάνωση του σπιτιού σας. Αδράξτε την ευκαιρία και χαρείτε τους χώρους σας!

 

1.Τruly Nordic.

Mε επίκεντρο το σκανδιναβικό design και τη χειροτεχνία, κάνει focus στον μινιμαλισμό και τη λειτουργικότητα, μέσα από 140 δημιουργικά projects, τα οποία δημιούργησαν designers και studios από τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία και την Ισλανδία. 

 

 

2.Northern Comfort:The Nordic Art of Creative Living.

Εστιάζοντας στα έπιπλα και το γενικότερο σκανδιναβικό design, το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν μοντέρνο οδηγό γύρω από την κουλτούρα, τον σχεδιασμό και την τέχνη, εμπνέοντάς μας για μια διαφορετική προσέγγισή τους.

 

 

 

3.Remodelista: The Organized Home: Simple, Stylish Storage Ideas for All Over the House.

Το βιβλίο του διάσημου site Remodelista.com, μας δίνει τις  100 πιο χρηστικές και ευφάνταστες συμβουλές για να αναδιοργανώσουμε τους χώρους μας. Εργαλεία tips και συνεντεύξεις ειδικών, συνθέτουν την τέλεια έκδοση για ένα ακόμα πιο τέλεια οργανωμένο σπίτι.

 

 

4. House of Plants: Living with Succulents, Air Plants and Cacti.

Μάθετε πώς να φροντίζετε τα αγαπημένα σας φυτά μέσα από έναν άκρως πρακτικό και ταυτόχρονα αναλυτικό οδηγό για παχύφυτα, αερόφυτα και κάκτους. Τα φυτά στους εσωτερικούς χώρους εκτός από μεγάλη τάση είναι και ένας τρόπος να βάλουμε τη φύση στην καθημερινότητά μας. Με αυτό το βιβλίο, η κηπουρική γίνεται παιχνιδάκι!

 

 

5. Real Nordic Living: Design, Food, Art, Travel.

Αυτός ο στυλάτος τόμος είναι μια ωδή στον σκανδιναβικό τρόπο ζωής και το πώς αυτός έχει επηρεάσει την παγκόσμια κουλτούρα σε ό,τι αφορά το φαγητό, τα ταξίδια, το design, τη μόδα και το interior. Xωρισμένος σε ευνάγνωστα κεφάλαια, ανάλογα με το τι ψάχνετε, θα σας παρουσιάσει όλα τα brands αλλά και τα trends, που σχετίζονται με το σκανδιναβικό “όνειρο”.

 

 

6. Plain Simple Useful: The Essence of Conran Style. 

O συγγραφέας Terence Conran πάντα πίστευε πως τα αντικείμενα αλλά και οι χώροι που είναι απλοί, χωρίς φλυαρίες, αποτελούν το κλειδί για έναν αρμονικό τρόπο ζωής, ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή! Μάθετε πώς θα αποθηκεύσετε σωστά τα πράγματά σας σε κάθε χώρο, μέσα από εικόνες σπιτιών που έχουν εφαρμόσει σωστά τους κανόνες.

 

6+1. 101 Danish Design Icons

Το βιβλίο αυτό εξετάζει τα έπιπλα, τα υφάσματα και τις απαραίτητες οικιακές συσκευές των σπιτιών πίσω στα 60s και 70s και τα οποία σήμερα μοιάζουν πιο δημοφιλή από ποτέ. Μέσα από δημοσιογράφους, ερευνητές της βιβλιοθήκης και του κέντρου ερευνών του Designmuseum Danmark στην Κοπεγχάγη, ο Lars Dybdahl ρίχνει φως στην ιστορία αυτών των αντικειμένων και στους σχεδιαστές τους.

 

Αναζητήστε τα όλα εδώ. Καλή ανάγνωση!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mariamylona@cozyhome.gr

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath