Home / Good Life  / Art & Culture  / 4η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair

4η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair

Ο Νοέμβρης είναι ένας μήνας γεμάτος με εκδηλώσεις που έχουν ως βάση τους την τέχνη. Τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά events της πόλης μας είναι η  Μπιενάλε που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου που ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία πριν λίγες μέρες, αλλά και  το μεγαλύτερο πλέον καλλιτεχνικό γεγονός στο Ν.Α άκρο της Ευρώπης η 4η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair από τις 21-24 Νοεμβρίου 2019. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχει και φέτος στην 4η Art Thessaloniki Fair με τη προβολή της ταινίας Surviving Picasso την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 στις 19.00 στο Ολύμπιον.

 

H ταινία αυτή του James Ivory με πρωταγωνιστή τον Antony Hopkins μας αφηγείται την ιστορία της Francoise Gilot, της μοναδικής ερωμένης του Pablo Picasso, που μπόρεσε να αντέξει τη σκληρότητα του καλλιτέχνη και έχοντας εξαιρετική δύναμη η ίδια, κατόρθωσε να προχωρήσει στη ζωή της. Επιπλέον κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα λειτουργεί περίπτερο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο περίπτερο 9, σταντ 54.

 

Στης 21 Νοεμβρίου εγκαινιάζεται η 4η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair, εκτός από την εμπορική της διάσταση, μεγάλο μέρος της είναι αφιερωμένο στον πολιτισμό με εκθέσεις υψηλού κύρους. Η 4η διοργάνωση θα φιλοξενήσει 38 γκαλερί από  Ελλάδα, Ευρώπη, Ασία, Αμερική.

 

  

  

Για πρώτη φόρα θα παρουσιαστούν 15 πρωτότυπα κεραμικά έργα του Pablo Picasso σε καλλιτεχνικό διάλογο με τα έργα του ζωγράφου Μice Jankulovski με τίτλο “Unexpected Dialogue” σε συνεργασία με το Museum of Drawing Skopje με επιμελητή της τον κ. Μάνο Στεφανίδη.

 

  

 

Τιμώμενος  καλλιτέχνης είναι ο Έλληνο-Αμερικάνος ηθοποιός και εικαστικός Billy Zane. Ο Billy Zane γεννήθηκε το 1966 στο Σικάγο από Έλληνες προγόνους. Σπούδασε στο Harand Camp of the Theater Arts στο Elkhart Lake, Wisconsin. Σε πολύ μικρή ηλικία ανακάλυψε την αγάπη του, όχι μόνο για την υποκριτική, αλλά και για τη ζωγραφική, παρουσιάζοντας δουλειά του σε γκαλερί στο L.Α. Έχει παίξει σε διάσημες ταινίες όπως στο Back to the future (1985) και τον Τιτανικό (1997). Έχει δική του εταιρεία παραγωγής ταινιών και θα είναι παραγωγός στην ταινία “Waltzing With Brando” στην οποία και θα πρωταγωνιστήσει.

 

Για πρώτη φορά η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος (ΠΕΕΒΕ) με την Art Thessaloniki Fair καθιερώνουν το βραβείο “MATAROA”, με στόχο την καλλιτεχνική προώθηση νέων δημιουργών, ηλικίας μέχρι 33 ετών. Θα επιλεγούν 10 καλλιτέχνες, μέσω επιτροπής, που θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους ατομικά και θα δοθεί  1ο βραβείο 1500 ευρώ και 2 διακρίσεις από 700 ευρώ.

 

Αναλυτικό πρόγραμμα:

Η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair (21-24/11/2019) στοχεύει σε:

  • Περισσότερους από 15000 επισκέπτες φιλότεχνους.
  • Συμμετοχή περισσοτέρων από 35 Γκαλερί.
  • Πραγματοποίηση 30 Παράλληλων
  • Προβολή Εκθέσεων σημαντικών συλλογών. 
 
 
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ & ΩΡΑΡΙΟ
Η Art – Thessaloniki Fair στεγάζεται στα περίπτερα 10, 9 & 8 της ΔΕΘ – HELEXPO, σε έκταση 6000 τ.μ.
Πέμπτη: 16.00 – 22.00
Παρασκευή: 09.30 – 21.00
Σάββατο – Κυριακή: 11.00 – 21.00
 
Ημερήσια Εισιτήρια
Ενήλικες:  € 7
Παιδιά:  € 3
Φοιτητές και Μαθητές: € 3
Group άνω των 12 ατόμων :  € 5
 
Δημοσιογράφοι: Είσοδος ελεύθερη με την επίδειξη της επαγγελματικής ταυτότητας.
 
 
 
 

Περισσότερες πληροφορίες: https://art-thessaloniki.helexpo.gr/el

filiokem@gmail.com

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein