Home / Good Life  / 3 διαφορετικοί τρόποι για να φτιάξετε sauce τζατζικιού το Πάσχα

3 διαφορετικοί τρόποι για να φτιάξετε sauce τζατζικιού το Πάσχα

tzatziki

Το τζατζίκι είναι το απόλυτο άλειμμα για το πασχαλινό τραπέζι και είναι ένα πιάτο που θυμίζει Ελλάδα.

 

Μπορείτε να επιλέξετε την κλασική συνταγή ή να κάνετε παραλλαγές για να το απολαύσετε. Εδώ θα βρείτε 3 εύκολους τρόπους, που απαιτούν μάλιστα και πολύ λίγο χρόνο!

 

Με παντζάρι και καρύδια

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 1 φλιτζάνι ωμό παντζάρι τριμμένο, με 1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο, αλατοπίπερο, 60 ml ελαιόλαδο, 30-50 ml ξίδι από κόκκινο κρασί.

Προσθέτουμε 3 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο, 1/2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού και αναμειγνύουμε με 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό.

Στο τέλος ρίχνουμε 60 γρ. καρύδια, καβουρντισμένα και χοντροσπασμένα, και σερβίρουμε.

 

Τζατζίκι με ανθότυρο και αρωματικά

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 150 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο, 50 ml ελαιόλαδο, 20 ml χυμό λεμονιού, 20 ml ούζο ή τσίπουρο με γλυκάνισο, τα φύλλα από 5 κλαράκια δυόσμο, 3 κλαράκια κόλιανδρο και 3 κλαράκια μάραθο, ψιλοκομμένα, 2 κ.σ. σουσάμι, ελαφρώς κοπανισμένο και καβουρντισμένο, λίγο καγιέν και αλάτι. Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με λίγο μαυροκούκι.

 

Το κλασικό

Καθαρίζουμε 1 μεγάλο αγγούρι και το κόβουμε στη μέση κατά πλάτος. Κόβουμε κάθε κομμάτι στη μέση κατά μήκος και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τα σπόρια και το τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη. Στύβουμε σε ένα σουρωτήρι πιέζοντας με κουτάλα να φύγουν τα πολλά ζουμιά. Τρίβουμε 1-2 σκελίδες σκόρδο. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με το σκόρδο, το αγγούρι, 50 ml ελαιόλαδο, 30-50 ml ξίδι από κόκκινο κρασί, 3 κ.σ. δυόσμο ή άνηθο ψιλοκομμένο, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και σερβίρουμε.

 

Καλή σας απόλαυση!

 

[email protected]

Your Premium Lifestyle Digital Destination! Do you feel the VIBE?